Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 15 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Constructiile pe spatii verzi, motiv de cearta la PD

Senatorii Marius Marinescu, Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu au depus, ieri, la Biroul Permanent al Senatului, o propunere legislativa care interzice constructiile în zonele verzi.
Potrivit initiatorilor, propunerea înaintata Senatului în procedura de urgenta, interzice în toate împrejurarile, fara exceptie, schimbarea destinatiei terenurilor prevazute în planurile urbanistice ca spatii verzi amenajate.
Senatorii îsi motiveaza demersul prin aceea ca, potrivit statisticilor, Bucurestiul are cea mai mica suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor din Europa, 2,5 metri patrati de spatiu verde.
Initiatorii solicita consiliilor locale, municipale, judetene si Consiliului General al Municipiului Bucuresti, precum si primarilor sa întocmeasca programe în vederea asigurarii a minimum 26 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, prag cerut de Uniunea Europeana, iar cu timpul sa se ajunga la 50 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, norma recomandata de Organizatia Natiunilor Unite.
Aceste proiecte se vor finaliza pîna la data de 31 decembrie 2010, se arata în nota de fundamentare a proiectului de lege, iar prefectii vor prezenta Guvernului, anual, un raport referitor la realizarea obligatiilor de mediu. Nerespectarea termenelor poate fi sanctionata cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.
Initiativa legislativa este sustinuta si semnata de 41 de parlamentari ai PD, PSD, PRM, PNL, PC, UDMR si independenti.
Senatorul PD Marius Marinescu, unul dintre initiatori, se afla în discutia Comisiei pentru Etica si Litigii a formatiunii din care face parte, dupa ce si-a pus semnatura pe aceasta initiativa legislativa alaturi de social-democratii Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu si a protestat public fata de primarul Adriean Videanu, pentru salvarea Parcului Bordei. Situatia senatorului democrat ar putea fi discutata, cel mai probabil, în cursul saptamînii viitoare, în cadrul Comisiei pentru Etica si Litigii a PD. Ultima întrunire a comisiei a fost în urma cu cinci luni, însa atunci nu a fost luata nici o decizie.
Între timp, Marius Marinescu sustine ca a fost înjurat si amenintat la telefon de colegul sau, Adriean Videanu. Acesta recunoaste ca a discutat cu Marinescu, dar spune ca nu-si aduce aminte de nici o altercatie verbala. Senatorul Marinescu sustine ca primarul general al Capitalei l-a facut la telefon în toate felurile. Marius Marinescu sustine ca Adriean Videanu i-a reprosat faptul ca l-a acuzat ca a facut afaceri cu PSD. Pentru Mediafax, Adrian Videanu declara ca Marinescu are mintea odihnita si ca el nu se poate pune cu un astfel de om. Cîteva ore mai tîrziu, însa, nu a mai vrut sa comenteze.

Articol afisat de 1269 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective