Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Septembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ura! Ceva bani pentru medicamente compensate

Ura! Ceva bani pentru medicamente compensate

• CAS Neamt a mai scos ieri 3,2 miliarde de lei vechi din fondul de rezerva al institutiei, pentru tratamente Ă®n ambulatoriu • desi initial pe septembrie au fost repartizate farmaciilor 20,5 miliarde de lei vechi, pĂ®na la aceasta data suma a ajuns la 31 de miliarde • conducerea CAS sustine ca daca situatia o impune, pĂ®na la finalul lunii se vor mai aloca bani pentru acest capitol •

Cererea mare de medicamente compensate venita din partea bolnavilor ramasi fara tratament în cursul acestei luni, a determinat conducerea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt sa suplimenteze ieri pentru a treia oara sumele alocate initial pentru medicamente gratuite si compensate. Astfel, conducerea forului platitor a scos înca 3,2 miliarde de lei vechi din fondul de rezerva al instututiei, aflat la dispozitia directorului CAS Neamt si a întocmit actele aditionale ale farmaciilor cu care se afla în relatie contractuala. În aceste conditii, cele 84 de unitati nemtene furnizoare de servicii farmaceutice, vor relua astazi eliberarea de medicamente gratuite si compensate, precum si a stupefiantelor destinate bolnavilor de cancer. Constientizînd faptul ca suma de 3,2 miliarde de lei se va epuiza într-o zi, maximum doua, conducerea CAS Neamt ia în calcul înca o adaugire a fondurilor pentru tratamente în ambulatoriu pîna la sfîrsitul acestei luni. Numai ca, de data asta, banii vor proveni fie din fondul de rezerva al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, fie din sumele obtinute de sectorul sanitar la rectificarea de buget asteptata cu sufletul la gura saptamîna aceasta.
„ĂŽn functie de cererea populatiei din judet, daca situtia o va impune, sumele destinate medicamentelor compensate si gratuite Ă®n luna Ă®n curs vor fi Ă®nca o data suplimentate. De asemenea, vreau sa linistesc populatia si sa spun ca potrivit precizarilor facute zilele trecute de presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, fondurile pentru medicamente cu si fara contributie personala pentru ultimul trimestru al anului, vor fi consistente si Ă®ndestulatoare, asa Ă®ncĂ®t nu vor fi cazuri de bolnavi ramasi fara tratament“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt.
Reamintim ca initial, CAS a alocat initial 20,52 miliarde de lei vechi pentru medicamente gratuite si compensate în luna septembrie, suma dovedindu-se insuficienta si epuizîndu-se în primele patru zile. Astfel, pe 6 septembrie, CAS Neamt a facut prima suplimentare a fondurilor, în valoare de 5,3 miliarde de lei vechi, bani luati din contul lunii octombrie si aduse în septembrie. Cu celelalte doua adaugiri facute pe parcurs, pîna la ora actuala, suma destinata tratamentelor în ambulatoriu pe septembrie a ajuns la 31 de miliarde de lei vechi. Farmacistii nemteni spun ca, pîna în prezent, si-au luat medicamentele necesare tratarii afectiunilor de care sufera, cam 60% dintre bolnavii din judet. Aceasta situatie a fost cauzata, pe de o parte, de faptul ca fondurile alocate de CAS pentru luna în curs au fost mai mici, iar pe de alta, de faptul ca, în conformitate cu noile reglementari în vigoare, unii pacienti si-au procurat medicamentele pe trei luni. Atît farmacistii, cît si conducerea CAS Neamt asteapta rectificarea de buget. Conducerea institutiei a semnalat demult conducerii CNAS si parlamentarilor nemteni ca dispune de o suma insuficienta pentru a acoperi toate serviciile medicale în ultimul trimestru al anului.

Articol afisat de 1485 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective