Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 25 Septembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD a depus motiunea

• aceasta are la baza 139 de semnaturi • motiunea ar putea fi supusa la vot pe 3 octombrie •

Motiunea de cenzura a PSD a fost depusa, ieri dupa-amiaza, la Senat si la Camera Deputatilor. Documentul se numeste „1.000 de zile de haos - SfĂ®rsitul guvernarii de dreapta“. Motiunea a adunat 139 de semnaturi. Pentru ca aceasta sa fie depusa, erau necesare doar 116 voturi.
Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ca social-democratii au propus ca motiunea sa fie prezentata în plen joi, 27 septembrie, iar dezbaterea si votul final sa aiba loc pe 3 octombrie.
Motiunea face referire si la perioada cĂ®nd PD era la guvernare. PSD Ă®si justifica Ă®ncercarea de a Ă®nlatura guvernul Tariceanu - afirmĂ®nd ca acest guvern nu mai reprezinta vointa românilor. PSD critica atitudinea guvernului fata de proiectul de majorare a pensiilor, propus de Partidul Social Democrat. Mai mult, textul motiunii de cenzura arata ca agricultura ar fi ajuns „la sapa de lemn“, iar guvernul nu ar fi preocupat de accesarea fondurilor europene. Un alt repros adus de guvernului este ca Ă®nvatamĂ®ntul românesc este departe de modelul european, iar Ministerul Sanatatii este cel mai bolnav organism public din România. Motiunea de cenzura ia Ă®n colimator si politica externa a României, dar si justitia.
Calculul pe hîrtie arata faptul ca motiunea de cenzura va trece lejer de Parlament. Pentru ca actualul executiv sa pice sînt necesare 232 de voturi. Pîna în prezent, PSD, PD si PLD au anuntat ca ar sustine motiunea, iar cele trei formatiuni aduna în total 248 de parlamentari. În categoria celor care nu vor vota documentul intra, din ratiuni diferite, trei partide: PC, PNL si UDMR.
Documentul a fost înregistrat de PSD ieri dupa-amiaza. Odata depus documentul la Birourile Permenente ale Senatului si Camerei Deputatilor, motiunea de cenzura intra în linie dreapta. În cel mult cinci zile, ea trebuie citita în plenul reunit. Apoi - în mai putin de trei zile - motiunea de cenzura a PSD va fi dezbatuta de parlamentari într-o noua sedinta comuna.
Daca documentul este votat, guvernul Tariceanu II este înlaturat. Urmeaza consultari ale partidelor cu seful statului, pentru desemnarea unui nou premier. Acesta va forma un nou guvern în 10 zile. Pentru a fi instalat, este nevoie de votul majoritatii parlamentarilor. În cazul în care noua formula pica de doua ori la vot, Parlamentul se dizolva si urmeaza alegeri anticipate. În schimb, daca motiunea va fi respinsa, guvernul Tariceanu îsi continua activitatea, iar deputatii si senatorii PSD nu mai au dreptul de a initia o alta motiune.

Articol afisat de 1210 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective