Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 25 Septembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

SRI, acuzat de politie politica

• serviciul ar spiona Partidul National Liberal si pe senatorul liberal Norica Nicolai • SRI verifica documentele prezentate de Mugur Ciuvica •

Grupul de Investigatii Politice acuza SRI ca face politie politica. Formatiunea condusa de Mugur Ciuvica a publicat doua documente oficiale din care ar reiesi ca SRI spioneaza Partidul National Liberal si pe senatorul liberal Norica Nicolai. Actele sĂ®nt semnate de generalul de brigada Vasile Stanciu Ă®n calitate de „Sef al Grupului de Evidenta“. Se pare ca documentele Ă®nsoteau niste materiale pe care Stanciu le prezenta unuia dintre directorii SRI.
Presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, sustine ca prima adresa descoperita se refera la unele afirmatii ale senatorului PNL Norica Nicolai. Ciuvica apreciaza ca este vorba despre o dovada explicita a faptului ca SRI, prin asa numitul Grup de Evidenta, urmareste un parlamentar român. „Grupul de Evidenta condus de generalul Stanciu a descoperit si prezinta o informatie referitoare la unele afirmatii ale Noricai Nicolai. Este vorba, asadar, de afirmatii ale senatorului pe care agentii SRI le-au aflat si despre care au considerat necesar sa-si informeze superiorii“, se arata Ă®n comunicatul Grupului de Investigatii Politice. Semnatarul adresei ar fi generalul de brigada Vasile Stanciu.
Cea de a doua adresa se refera la un material Ă®n care PNL Ă®si exprima intentia de a coagula un „pol de dreapta liberal“ Ă®n Republica Moldova, precum si reactii dupa recenta declaratie a presedintelui Traian Basescu despre aderarea Republicii Moldova la UE. Adresa este semnata de acelasi general Vasile Stanciu si datata 20 iulie 2006. Documentul este stampilat, vizat si semnat de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea. Aceasta este o alta dovada a faptului ca SRI monitorizeaza un partid politic parlamentar, spune Grupul de Investigatii Politice.
Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a cerut Serviciului Român de Informatii sa comunice public, duminica seara sau cel tîrziu luni, daca documentele prezentate de Mugur Ciuvica sînt reale sau nu. Conform Mediafax, senatorul a anuntat ca va convoca urgent comisia pentru a dezbate acest caz. Senatorul Radu Stroe a mai spus ca dezvaluirea lui Ciuvica pare a fi asemanatoare cazului biletelelor lui Florian Coldea referitoare la judecatori ai Curtii Constitutionale.
Purtatorul de cuvînt al SRI, Marius Bercaru, a declarat ca serviciul verifica documentele prezentate de Mugur Ciuvica. SRI nu desfasoara activitati de monitorizare a oamenilor politici sau a partidelor politice, conform unui comunicat al institutiei.

Articol afisat de 1270 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective