Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 25 Septembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ministrul Chiuariu, acuze la adresa ex-ministrului Macovei

Ministrul Chiuariu, acuze la adresa ex-ministrului Macovei

• el spune ca licitatia pentru auditul strategiei anti-coruptie a fost trucata • Chiuariu a mai afirmat ca raportul Freedom House a fost elaborat Ă®nainte de lansarea licitatiei • Freedom House respinge acuzele • „Ă®n declaratiile lui Chiuariu exista numeroase inexactitati sau chiar falsuri“ •

Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, duminica, într-o conferinta de presa, ca licitatia pentru realizarea auditului intern privind impactul strategiei anticoruptie pe perioada 2001-2004 a fost trucata. În urma acestui audit, în 2005, a fost schimbata conducerea DNA, Monica Macovei numindu-l în functie pe Daniel Morar.
Chiuariu a declarat ca va face plîngere penala la Parchetul General în legatura cu licitatia cîstigata de Freedom House. El sustine ca raportul de audit Freedom House a fost elaborat în anul 2004, înainte de lansarea procedurii de licitatie la începutul anului 2005.
Directoarea Freedom House România, Cristina Guseth, a declarat pentru Realitatea TV ca „a fost o cerere de oferta, nu o licitatie, deoarece clauza de salvgardare era Ă®n aprilie si cererea asta a fost facuta Ă®n februarie. Freedom House a fost singura organizatie care a trimis proiect“, a mai declarat Guseth.
ĂŽntr-un comunicat de presa, Freedom House respinge acuzele aduse de actualul ministru al Justitiei si sustine ca Ă®n declaratiile lui Chiuariu exista „numeroase inexactitati sau chiar falsuri“.
Fraza de care se leaga Chiuariu se gaseste Ă®n Anexa metodologica, pagina 175: „Acest raport a fost redactat Ă®ntre 1 februarie si 15 martie 2004“ (!), despre care Freedom House (FH) spune ca e o eroare.
Reprezentantii FH sustin ca ministrul citeaza o informatie eronata din capitolul de metodologie si ca raportul a fost realizat, Ă®n realitate, Ă®n perioada 1 februarie - 15 martie 2005, asa cum rezulta din multiplele referiri la Ă®ntĂ®lnirile organizate Ă®n aceasta perioada cu persoane publice precum procurorul general la acea data, Ilie Botos, procurorul general al PNA, Ioan Amarie si presedintele Curtii de Conturi, Dan Drosu Saguna“.
„SĂ®nt analizate Ă®n raport initiative legislative de la Ă®nceputul anului 2005, cum ar fi legislatia privind ridicarea imunitatii fostilor ministri“, se arata Ă®n comunicatul remis de Freedom House.
Si Alina Mungiu Pippidi, nominalizata de Chiuariu printre cei care ar fi falsificat licitatia, a respins acuzele: „Mi-e foarte rusine ca i-am convins pe cei de la Freedom House sa intre Ă®n aceasta porcarie ordinara“, a declarat Mungiu pentru NewsIn.

Articol afisat de 1208 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective