Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vesti dãtãtoare de ceva sperante pentru bolnavii de cancer

• sectiei Spitalului Judetean i-au fost repartizate 2,5 miliarde de lei vechi pentru achizitionarea medicatiei de specialitate

Nemtenii bolnavi de cancer care lunã de lunã efectueazã tratament de specialitate în cadrul sectiei Oncologie a Spitalului Judetean au asiguratã medicatia necesarã pînã la sfîrsitul anului, cît si pe cea din luna ianuarie 2008. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Stelian Ghitã, managerul celei mai mari unitãti sanitare din judet, Casa de Asigurãri de Sãnãtate a pus la dispozitia spitalului suma de aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi, cu dedicatie specialã pentru sectia Oncologie.
„Am primit asigurãri din partea presedintei CAS Neamt, cã în contul unitãtii mai sînt bani pentru Oncologie, asa încît nu existã nici un pericol ca bolnavii sã rãmînã fãrã tratament în decurs de trei luni. I-am comunicat doctoritei Vararu acest fapt, astfel încît atunci cînd va fi nevoie, poate sã comande medicamentele specifice, fãrã probleme. Facturile aferente sînt cu termen de platã în 60, respectiv, 90 de zile“, a declarat doctorul Stelian Ghitã.
În aceste conditii, este posibil ca medicatia necesarã bolnavilor de cancer care fac tratament în spital sã constituie o problemã în celelalte douã luni ale primului trimestru, în cazul în care nu se alocã fonduri, deoarece, la început de an calendaristic, licitatiile se fac abia în februarie-martie.
În urmã cu o sãptãmînã, doctor Doinita Vararu, sefa sectiei Oncologie si coordonatoarea programului National de Oncologie în judet, a tras un semnal de alarmã în ceea ce priveste riscul ca bolnavii de cancer sã rãmînã fãrã tratament timp de cîteva luni.
Teama medicului era justificatã de faptul cã, în timp ce suma lunarã necesarã tratamentelor oncologice intraspitalicesti este de 1,7 miliarde de lei, suma pe care o mai avea în cont era de 500 de milioane de lei vechi. Medicul mai spunea cã rectificarea de buget fãcutã luna trecutã nu a luat în calcul sume destinate tratamentului intraspitalicesc al bolnavilor de cancer, ci numai pe acelea aferente tratamentelor în ambulatoriu.
Potrivit doctoritei Doinita Vararu, lunã de lunã fac tratament cu citostatice în spital aproximativ 300 de pacienti cu diferite diagnostice oncologice. În primele nouã luni ale anului în curs, la nivel de judet au fost luate în evidentã 1.198 cazuri noi de cancer, iar în evidentele de specialitate existã circa 10.000 de bolnavi cu acest diagnostic.

Articol afisat de 1356 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective