Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Acvaterm, între faliment si preluarea de către Apa Serv

Soarta furnizorului public de apă potabilă din Tîrgu Neamt va fi decisă în sedinta extraordinară din data de 12 noiembrie, cînd s-ar putea hotărî ca Acvaterm să intre în faliment, urmînd ca activitatea sa să fie preluată de un operator regional, în spetă Apa Serv Neamt. Executivul local dorea ca această problemă să fie transată în sedinta de miercuri, 31 octombrie, la care au fost prezenti si reprezentanti din partea Consiliului Judetean si Apa Serv. Pe ordinea de zi figura un proiect de hotărîre privind participarea orasului Tîrgu Neamt, prin Consiliul Local, la constituirea unei asociatii de dezvoltare intercomunitară, avînd ca obiect de activitate dezvoltarea serviciilor de apă si canalizare. La dezbaterea în plen, părerile au fost împărtite. Liberalul Neculai Andoni si-a exprimat părerea că: „Acvaterm este în procedură de reorganizare judiciară si trebuie să decidă administratorul judiciar în privinta asocierii“. În replică, primarul a dat citire unui răspuns al administratorului judiciar care, în opinia sa, nu s-ar opune asocierii. Din lămuririle acordate de invitatii de la judet, a rezultat că asocierea implică automat participarea cu serviciul de apă si canal, situatie în care Acvaterm ar mai rămîne doar cu activitatea de salubrizare, dar si cu toate datoriile, din cauza cărora a ajuns în procedură de reorganizare judiciară. Potrivit datelor prezentate de consilierii din AGA Acvaterm, în acest moment firma urmează un plan stabilit pentru redresare financiară, a reusit să-si plătească la timp obligatiile asumate si chiar a scos si ceva profit. Dacă rămîne doar cu activitatea de salubritate, veniturile vor scădea si nu va putea să-si achite debitele, intrînd în faliment.
Pe de altă parte, „dacă nu se aprobă asocierea, vom fi acuzati că din cauza Consiliului nu vom prinde fonduri pentru schimbarea conductelor de apă si completarea canalizării. Sîntem la mijloc. Ne asociem, falimentăm Acvaterm, iar dacă nu aprobăm asocierea, nu prindem proiecte pe fonduri europene“, a arătat primarul Decebal Arnăutu.
Luînd în considerare faptul că răspunsul în privinta asocierii trebuia dat pînă pe 14 noiembrie, consilierii au hotărît să amîne proiectul, asteptînd rezultatul întrunirii de la Acvaterm, de pe 6 noiembrie, cînd administratorul judiciar va analiza modul în care furnizorul de apă si-a respectat obligatiile asumate în planul de reorganizare, trasînd viitorul firmei.

Articol afisat de 1524 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective