Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Acvaterm, între faliment si preluarea de cãtre Apa Serv

Soarta furnizorului public de apã potabilã din Tîrgu Neamt va fi decisã în sedinta extraordinarã din data de 12 noiembrie, cînd s-ar putea hotãrî ca Acvaterm sã intre în faliment, urmînd ca activitatea sa sã fie preluatã de un operator regional, în spetã Apa Serv Neamt. Executivul local dorea ca aceastã problemã sã fie transatã în sedinta de miercuri, 31 octombrie, la care au fost prezenti si reprezentanti din partea Consiliului Judetean si Apa Serv. Pe ordinea de zi figura un proiect de hotãrîre privind participarea orasului Tîrgu Neamt, prin Consiliul Local, la constituirea unei asociatii de dezvoltare intercomunitarã, avînd ca obiect de activitate dezvoltarea serviciilor de apã si canalizare. La dezbaterea în plen, pãrerile au fost împãrtite. Liberalul Neculai Andoni si-a exprimat pãrerea cã: „Acvaterm este în procedurã de reorganizare judiciarã si trebuie sã decidã administratorul judiciar în privinta asocierii“. ÃŽn replicã, primarul a dat citire unui rãspuns al administratorului judiciar care, în opinia sa, nu s-ar opune asocierii. Din lãmuririle acordate de invitatii de la judet, a rezultat cã asocierea implicã automat participarea cu serviciul de apã si canal, situatie în care Acvaterm ar mai rãmîne doar cu activitatea de salubrizare, dar si cu toate datoriile, din cauza cãrora a ajuns în procedurã de reorganizare judiciarã. Potrivit datelor prezentate de consilierii din AGA Acvaterm, în acest moment firma urmeazã un plan stabilit pentru redresare financiarã, a reusit sã-si plãteascã la timp obligatiile asumate si chiar a scos si ceva profit. Dacã rãmîne doar cu activitatea de salubritate, veniturile vor scãdea si nu va putea sã-si achite debitele, intrînd în faliment.
Pe de altã parte, „dacã nu se aprobã asocierea, vom fi acuzati cã din cauza Consiliului nu vom prinde fonduri pentru schimbarea conductelor de apã si completarea canalizãrii. Sîntem la mijloc. Ne asociem, falimentãm Acvaterm, iar dacã nu aprobãm asocierea, nu prindem proiecte pe fonduri europene“, a arãtat primarul Decebal Arnãutu.
Luînd în considerare faptul cã rãspunsul în privinta asocierii trebuia dat pînã pe 14 noiembrie, consilierii au hotãrît sã amîne proiectul, asteptînd rezultatul întrunirii de la Acvaterm, de pe 6 noiembrie, cînd administratorul judiciar va analiza modul în care furnizorul de apã si-a respectat obligatiile asumate în planul de reorganizare, trasînd viitorul firmei.

Articol afisat de 1669 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective