Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ultima ocheadã înainte de vot

Pentru desfãsurarea în cele mai bune conditii a celor douã procese electorale din 25 noiembrie a.c., prefectul Toader Mocanu a dispus verificarea prin sondaj a sectiilor de votare din toate comunele judetului. Pentru aceasta, au fost constituite 12 echipe de control, formate din personalul Institutiei Prefectului care se va deplasa astãzi, pînã la ora 18, în sectiile de votare din judet, organizate atît pentru alegerile europarlamentare, cît si pentru referendum, pentru a verifica modul în care autoritãtile locale au asigurat amenajarea si dotarea sectiilor de votare, conform prevederilor legale.
Prefectul judetului se va deplasa sîmbãtã, 24 noiembrie a.c., începînd cu ora 10, pentru a verifica personal sectiile de votare din zona Piatra Neamt- Bicaz. Se va avea în vedere dacã existã numãr suficient de cabine în functie de numãrul de alegãtori, dacã existã urnã fixã si urnã mobilã la fiecare sectie de votare, dacã sectia a fost dotatã cu telefon, dacã s-au indicat corespunzãtor traseele spre sectia de votare, dacã au fost delimitate clar fluxurile de votare, în cazul în care ambele procese electorale sînt organizate în aceeasi clãdire. ÃŽn privinta materialelor necesare votãrii, se va verifica dacã buletinele de vot si celelalte materiale sînt depozitate si pãstrate în conditii de sigurantã, dacã existã liste electorale suplimentare si speciale întocmite de prefecturã, precum si declaratiile pe propria rãspundere, s.a. „Cu acest control ne propunem sã îndrumãm persoanele implicate în organizarea sectiilor de votare si corectarea, la fata locului, a problemelor identificate. De modul în care au fost pregãtite detaliile organizatorice depinde desfãsurarea fluentã a celor douã procese de votare din data de 25 noiembrie 2007“, a precizat prefectul Toader Mocanu.
Conform ultimelor date, în judetul Neamt au fost organizate 924 de sectii de votare, la care sînt asteptati sã-si exercite dreptul de vot 473.489 cetãteni.

Articol afisat de 1247 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 24.11.2007 16:19
Tot dispretul meu pentru absenteisti
Ii stiu de mult, inca din anii comunismului: intorceau privirea daca celalalt avea probleme. I-am vazut apoi pe 21 decembrie '89: stateau tot pe margine. Tot pe margine au stat la mineriade, la alegerile violente din mai '90, in fine, cam mereu cind finalitatea unei actiuni publice avea iz dramatic sau decisiv. Apoi, cind lucrurile s-au mai domolit, si-au construit o scuza de doi bani: sint scirbiti.
Sint fiintele care nu risca, daca e de riscat, oamenii care nu contribuie cu nimic la dreptul legitim de a avea pareri. Ei nu merg la vot, dar daca iese prost, raspunderea e a altora. Daca iese bine, au profit fara efort. Baza psihologica a acestei fugi e o infirmitate care denumeste, indiferent de sex, o lipsa cronica de barbatie. Privitul civic de pe margine e o afectiune cu sanse mici de vindecare, pe care o zaresti zilnic pe strada, atunci cind unei femei i se fura poseta sau un barbat e batut de alti cinci. Nu-i o apatie nobila, Doamne fereste, e doar o nenorocita de lasitate. Fiindca, dupa ce episodul s-a terminat, tocmai apaticii tipa cel mai tare.
Mergeti la vot, chiar daca, asa cum arata sondajele, lucrurile merg intr-o directie limpede. Aratati acest minim de curaj.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective