Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cersetori cu salariul minim pe economie

• o tînãrã care cerseste în Pietonal si-a depãnat trista poveste pentru „Monitorul“ • mamã a trei copii si însãrcinatã din nou, Valerica Mereutã si-ar dori cel mai mult acte de identitate •

Valerica Mereutã, în vîrstã de 22 de ani, din satul Orbeni, comuna Scurta, judetul Bacãu, a plecat de acasã în urmã cu un an si s-a stabilit la niste rude în „Satul Olimpic“ împreunã cu trei copii si un concubin „betiv si aurolac“, ducînd o viatã de chin într-o încãpere unde stau 12 persoane. Povestea tinerei, care este din nou însãrcinatã, este demnã de toatã compasiunea. „Am plecat împreunã cu omul meu, Constantin Feraru, de la Orbeni, în speranta cã în Roman voi putea sã-mi fac mai repede actele de identitate pe care le-am pierdut mai demult. Mi-a promis un cumãtru, Dumitru Cãlin, cã mã ia în spatiu la «Grajduri». Dacã as avea acte, as putea încasa alocatia celor trei copii. Trãim într-o camerã 12 oameni, cinci cîti sîntem noi si sapte ai familiei Cãlin“, si-a depãnat povestea Valerica Mereutã. Aceasta a povestit cã trãieste din bani de cersit din cauzã cã „omul ei“ are 50 de ani si munca nu i-a plãcut niciodatã. „N-a lucrat nicãieri, în viata lui. Trãim împreunã de opt ani, timp în care a bãut, a inhalat si aurolac, dupã care m-a bãtut de cîte ori a avut ocazia. De copii nu s-a îngrijit niciodatã. Am avut un televizor alb-negru si pe acela l-a vîndut cu 500.000 de lei, pe care i-a bãut. As dori ca mãcar copii mei sã învete carte si sã nu aibã parte de soarta mea“, s-a jeluit femeia. Valerica Mereutã a mai mentionat cã a trãit foarte greu si acasã, fiind 16 copii, sase fete si 10 bãieti. „Acum, majoritatea fratilor sînt plecati la muncã. Dintre toti doar eu sînt cea mai amãrîtã, din cauza concubinului meu, care numai beat umblã. Slavã Domnului cã aici, la Roman, am reusit sã înscriu fetita, pe Andreea Alexandra, în clasa I, la Scoala nr. 3. As dori sã-l dau si pe bãiatul de patru ani la grãdinitã“, a spus tînãra, cu ochii în lacrimi.

Ajutor de suflet

Aceasta a povestit cã o femeie de suflet i-a dat haine si pentru ea si pentru copii. „Nici nu aveam cu ce sã mã îmbrac. Obisnuiesc sã cersesc în Pietonalul Stefan cel Mare. O doamnã mã ajutã mereu cu bani, cu haine. De Mos Nicolae mi-a dat bani si dulciuri pentru copii. Andreea chiar m-a întrebat dacã la ea nu vine Mosul. Dacã as reusi cu actele, cu alocatia copiilor as putea sã mã descurc. Din cersit cîstig cîte 150.000 de lei pe zi. De Sfîntul Nicolae, din banii dati de oameni am cumpãrat o cutie de lapte, pentru cel mic, care are un an si trei luni si douã pîini. Din banii pe care-i obtin plãtesc si jumãtate din chiria camerei, lumina, apa. Cumãtrul meu mi-a promis sã împartã camera în douã, pentru a putea sã ne gospodãrim mai bine. Acum dorm îmbrãcatã, cu hainele ude pe mine“, a mai spus Valerica Mereutã. Aceasta nu asteaptã mare lucru de la viatã, tot ce-si mai doreste, în afarã de scolarizarea copiilor, fiind acte de identitate si o locuintã sau o camerã cu chirie, numai pentru familia acesteia. „Mã rog la Dumnezeu sã-mi ajute sã fiu sãnãtoasã, pentru cã peste trei-patru luni va veni si al patrulea copil. Sper din toatã inima ca oamenii de suflet sã mã ajute ca si copiii mei sã aibã ce mînca si îmbrãca de Sfintele Sãrbãtori de Iarnã. Pînã atunci, concubinul meu a plecat la Orbeni, sã mai aducã niste haine si bani. Este vorba de aproape patru milioane de lei, de la rude, dacã nu-i va bea si pe acestia, pînã la ultimul bãnut“, a încheiat întristatã Valerica Mereutã.
Poveste tristã, cu un concubin betiv. Si o ocupatie, cersitul, care, la un calcul simplu, aduce un venit aproape egal cu salariul minim pe economie. Sã muncim bine.

Articol afisat de 1594 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective