Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Se anuntã un mandat armonios la Piatra Neamt

• principalii candidati s-au declarat deschisi la colaborãri transpartinice, pentru binele obstei • „Opinia mea este cã, dupã aceste alegeri, trebuie sã lãsãm garda jos si sã încercãm sã colaborãm, pentru a realiza proiectele cele mai bune pentru nemteni“, a declarat Gheorghe Stefan • „Dupã ce vom vedea rezultatele, vom face o analizã internã de partid, iar apoi, în functie de ele, vom discuta cu orice partid, cu orice persoanã“, a sustinut Rãzvan Bobeanu • „Realizarea unor proiecte la nivelul municipiului implicã o colaborare si cu alte partide. Este normal si firesc ca atunci cînd realizãm un proiect în care sînt angrenate fondurile municipiului si beneficiari sînt toti locuitorii sã existe o colaborare“, a declarat Mihai Lãcãtusu •

Ora 21.15. Punct final al alegerilor locale la Piatra Neamt. Principalii aspiranti la fotoliul de primar îsi declarã sperantele, mai ales dupã vederea estimãrilor din capitalã. Pe judet nu erau estimãri. Pe Piatra Neamt nici atît. Fãrã a avea nici o informatie în acest sens, primii trei candidati la primãrie îsi anuntã disponibilitatea de a colabora în urmãtorii patru ani, indiferent de cît obtine fiecare. „Speranta noastrã este ca sondajele de opinie care ne-au dat cîstigãtori sã se adevereascã. Important pentru noi este cã ne-am fãcut datoria în aceastã campanie electoralã. Am încercat sã expunem programele noastre si cred cã au fost bine primite de alegãtori. Rezultatele finale le vom vedea. Indiferent care sînt acestea, opinia mea este cã, dupã aceste alegeri, trebuie sã lãsãm garda jos si sã încercãm sã colaborãm, pentru a realiza proiectele cele mai bune pentru nemteni. Indiferent din partea cãrui partid vine propunerea respectivã. Categoric, luãm în calcul varianta colaborãrii. Noi putem sã lucrãm cu oricine, cu orice partid, cu orice reprezentant pentru cã, dacã devenim maturi, rolul nostru este sã unim toate fortele politice. Pentru cã atunci vom putea face ceva pentru nemteni. Dacã în continuare vor fi adversitãti si patimi, cred cã lucrul ãsta nu avantajeazã cetãtenii din Piatra Neamt si din judetul Neamt“, a declarat Gheorghe Stefan. Democrat-liberalul a adãugat cã sperã în adjudecarea functiei din primul tur. „Adversarul cel mai redutabil la Primãria Piatra Neamt, dupã mine, este Rãzvan Bobeanu. Si sondajele îl dau adversarul cel mai redutabil. Vom vedea. Eu sper sã nu avem probleme cu turul II pentru cã, dupã opinia mea, cred cã am fãcut destule lucruri pe care pietrenii le apreciazã. Bineînteles cã important este sã avem o majoritate si sperãm sã continuãm în urmãtorii patru ani proiectele începute deja. O parte sã venim cu proiecte noi si pietrenii sã fie multumiti de ceea ce administratia Gheorghe Stefan a realizat în cei patru ani si în urmãtorii patru ani“, a mai spus liderul PD-L Neamt.

PSD si PNL dispusi cu rezerve la viitoare colaborãri

Social-democratul Rãzvan Bobeanu nu s-a lansat în speculatii sau promisiuni. A spus cã preferã sã vadã niste cifre înainte de a face planuri sau aliante. „Este prea devreme sã discutãm despre colaborãri sau coabitãri. Trebuie sã vedem configuratia viitorului Consiliu Local, iar pentru asta avem nevoie de rezultate. ÃŽn acest moment noi nu avem rezultate nici mãcar de la o singurã sectie de votare. Este prematur. Dupã ce vom vedea rezultatele, vom face o analizã internã de partid, iar apoi, în functie de ele, vom discuta cu orice partid, cu orice persoanã“, a declarat Rãzvan Bobeanu.
Liberalul Mihai Lãcãtusu a multumit celor care au mers la vot si au permis astfel candidatilor sã acceadã în functiile publice. „Consider cã aceste actiuni ale cetãtenilor sînt cele care le dau dreptul sã comenteze politicile într-o localitate sau la nivelul judetului. Sperãm ca de data aceasta numãrul de voturi sã fie suficient de mare pentru a nu exista un al doilea tur de scrutin. Asteptãm rezultatele. Nu avem un exit-poll la nivelul municipiului Piatra Neamt. ÃŽn eventualitatea în care rezultatele vor plasa un alt partid pe primul loc, PNL si eu luãm în calcul o colaborare în viitorul legislativ. Realizarea unor proiecte la nivelul municipiului implicã o colaborare si cu alte partide. Este normal si firesc ca atunci cînd realizãm un proiect în care sînt angrenate fondurile municipiului si beneficiari sînt toti locuitorii sã existe o colaborare. Fireascã si normalã, în limitele legalitãtii. Pe noi ne bucurã faptul cã echipa liberalã a functionat foarte bine în aceastã perioadã a campaniei, chiar dacã aceastã campanie nu a fost agresivã, ci cu discutii de la om la om. Noi ne exprimãm pãrerea cã pe viitor legislativul va avea în vedere ca în oras sã nu predomine o singurã culoare. Si sã existe obligativitatea de a realiza afisaj numai pe panourile oficiale, fãrã a se cheltui fonduri suplimentare care ar putea fi dirijate spre necesitãtile urbei“, a spus Mihai Lãcãtusu.

Articol afisat de 2512 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective