Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Jos mîna de pe pistoale!

• posesorii de arme cu gaze sau bile de cauciuc trebuie sã îsi scoatã permise • cei care nu fac asta vor avea doar drept de „port“, nu si de „uz“ • legea s-a asprit •

Nemtenii care se simteau mai „în sigurantã“ avînd la brîu un pistol cu proiectil din cauciuc sau pe bazã de aer comprimat trebuie, mai nou, sã se supunã unor reglementãri drastice, care îi obligã sã-si scoatã permise port-armã. Pe baza OUG 26/2008 si a Legii nr. 152/2008, armele în cauzã precum si munitia corespunzãtoare nu mai pot ajunge în mîinile oricui. Pentru ca o persoanã fizicã sã fie autorizatã sã detinã, sã poarte sau sã foloseascã un asemenea obiect trebuie îndeplinite mai multe conditii. Acestea sînt: vîrsta minimã 18 ani; cetãtenia românã, prezentarea la dosar a actului de identitate în original si copie; cazierul judiciar în original si certificat medical eliberat cu cel mult sase luni înainte de depunerea cererii. De asemenea, mai este nevoie de avizul psihologic eliberat de un cabinet autorizat, cu cel mult un an înainte, douã fotografii color 4/5 si taxa de autorizare de 100 de lei, care se achitã la Trezorerie. Conform ultimelor prevederi legale, nu vor fi autorizate persoanele condamnate definitiv pentru sãvîrsirea de infractiuni, cele învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte cu intentie, infractiuni referitoare la frontiera de stat, prevenirea si combaterea traficului si consumului de droguri sau acte de violentã.
„Posesorii de arme neletale, pistol sau revolver, cu proiectile din cauciuc ori arme lungi sau scurte cu aer comprimat au obligatia sã se prezinte la Serviciile AEST, pentru obtinerea permiselor. De mentionat cã dupã încheierea campaniilor de înregistrare, persoanele care au arme de genul mentionat dar nu s-au înscris în evidente vor avea doar drept de detinere, nu si de folosire“, au anuntat oficialii Politiei.
Astfel, mai nou, constituie infractiune detinerea si portul de armã neletalã, fãrã drept, fapta fiind pedepsitã cu pînã la un an de închisoare. Uzul de armã neletalã din categoria celor supuse autorizãrii se pedepseste cu pînã la trei ani. De mentionat cã în Neamt, conform ultimelor date furnizate de cãtre oficiali existã peste 3.500 de posesori de arme. Mai bine de o jumãtate dintre acestea sînt detinute de cãtre vînãtori sau agenti de pazã. Mai trebuie spus cã în România au dreptul sã detinã arme: vînãtorii; colectionarii înregistrati; sportivii si antrenorii de tir - sportivii si antrenorii legitimati la cluburi sportive; armurierii; orice rezident al unui stat membru UE, precum si persoana titularã a unui document de identitate eliberat de un stat membru. Mai mult decît atît, armele militare pot fi detinute si folosite numai de cãtre structurile specializate care au competente în domeniul apãrãrii, ordinii publice si sigurantei nationale.

Articol afisat de 1777 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective