Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Jos mîna de pe pistoale!

• posesorii de arme cu gaze sau bile de cauciuc trebuie să îsi scoată permise • cei care nu fac asta vor avea doar drept de „port“, nu si de „uz“ • legea s-a asprit •

Nemtenii care se simteau mai „în sigurantă“ avînd la brîu un pistol cu proiectil din cauciuc sau pe bază de aer comprimat trebuie, mai nou, să se supună unor reglementări drastice, care îi obligă să-si scoată permise port-armă. Pe baza OUG 26/2008 si a Legii nr. 152/2008, armele în cauză precum si munitia corespunzătoare nu mai pot ajunge în mîinile oricui. Pentru ca o persoană fizică să fie autorizată să detină, să poarte sau să folosească un asemenea obiect trebuie îndeplinite mai multe conditii. Acestea sînt: vîrsta minimă 18 ani; cetătenia română, prezentarea la dosar a actului de identitate în original si copie; cazierul judiciar în original si certificat medical eliberat cu cel mult sase luni înainte de depunerea cererii. De asemenea, mai este nevoie de avizul psihologic eliberat de un cabinet autorizat, cu cel mult un an înainte, două fotografii color 4/5 si taxa de autorizare de 100 de lei, care se achită la Trezorerie. Conform ultimelor prevederi legale, nu vor fi autorizate persoanele condamnate definitiv pentru săvîrsirea de infractiuni, cele învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte cu intentie, infractiuni referitoare la frontiera de stat, prevenirea si combaterea traficului si consumului de droguri sau acte de violentă.
„Posesorii de arme neletale, pistol sau revolver, cu proiectile din cauciuc ori arme lungi sau scurte cu aer comprimat au obligatia să se prezinte la Serviciile AEST, pentru obtinerea permiselor. De mentionat că după încheierea campaniilor de înregistrare, persoanele care au arme de genul mentionat dar nu s-au înscris în evidente vor avea doar drept de detinere, nu si de folosire“, au anuntat oficialii Politiei.
Astfel, mai nou, constituie infractiune detinerea si portul de armă neletală, fără drept, fapta fiind pedepsită cu pînă la un an de închisoare. Uzul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării se pedepseste cu pînă la trei ani. De mentionat că în Neamt, conform ultimelor date furnizate de către oficiali există peste 3.500 de posesori de arme. Mai bine de o jumătate dintre acestea sînt detinute de către vînători sau agenti de pază. Mai trebuie spus că în România au dreptul să detină arme: vînătorii; colectionarii înregistrati; sportivii si antrenorii de tir - sportivii si antrenorii legitimati la cluburi sportive; armurierii; orice rezident al unui stat membru UE, precum si persoana titulară a unui document de identitate eliberat de un stat membru. Mai mult decît atît, armele militare pot fi detinute si folosite numai de către structurile specializate care au competente în domeniul apărării, ordinii publice si sigurantei nationale.

Articol afisat de 1520 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective