Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Andreea Marin, teledon pentru sinistrati

• „Zîna surprizelor“ se implicã în ajutorarea victimelor inundatiilor • oamenilor li s-a promis mîncare, case si tabere pentru copii • sãtenii au declarat cã au nevoie, mai mult decît de ajutoare, de un dig ca lumea •

ÃŽntr-o editie specialã gãzduitã de Mihai Tatulici si Andreea Marin-Bãnicã în seara de 30 iulie, transmisã în direct de la Adjudeni, comuna Tãmãseni, sinistratii au primit o veste bunã: Realitatea TV va gãzdui luni, 4 august, un teledon pentru a-i ajuta sã-si refacã vietile. Unii dintre ei au primit ajutor în direct de la telespectatorii impresionati de drama lor, iar Andrea Marin-Bãnicã si Mihai Tatulici au prezentat aceste dovezi de solidaritate. „Am pornit azi spre locurile unde sînt nãscutã si am sunat Realitatea sã întreb ce putem face, împreunã cu UNICEF-ul. Fac un apel si la colegii din presã ca sã publice, gratuit, datele si numerele de telefon la care se pot face donatiile“, a mãrturisit Andreea Marin-Bãnicã, în direct. Ajutoarele au început sã aparã de la oameni, cum ar fi acea telespectatoare Realitatea care, impresionatã de dramele de la televizor, a fãcut dovada solidaritãtii chiar în timpul emisiunii. „Fetita pe care o mîngîie Andreea Marin eu pot sã o iau sã o dau la un liceu aici în Bucuresti, sã-i ofer casã, cazare, mîncare, îmbrãcãminte, iar vacanta o va petrece la familia ei“, a anuntat telespectatoarea.
Pînã la teledonul organizat special pentru a-i ajuta pe cei din zonele afectate de inundatii, pînã cînd cineva le va aduce ceva ajutoare, sinistratii din Adjudeni si Tãmãseni sînt pesimisti. Deocamdatã, ce li se oferã, desi cu bune intentii, nu are nici o relevantã pentru ei. La Adjudeni si Tãmãseni cei care au rãmas fãrã case sînt încrezãtori cã se va gãsi cineva sã-i ajute, dar s-au sãturat sã stea la mila publicã la fiecare trei ani. Este ca într-un film prost care se repetã la nesfîrsit: vine inundatia, vin politicienii, ONG-urile, se reconstruiesc casele, pleacã politicienii, pleacã ONG-urile, apoi totul o ia de la început. Oamenii s-au sãturat, asa cum au sustinut si în direct, pe Realitatea, sã fie îngenunchiati de apele Siretului, de puhoaiele care îi alungã, periodic, în pribegie. Miilor de suflete îndurerate, care au vãzut cum le dispare munca sub ape, acum li se dã salam, ulei si saci de grîu, dar oamenii cer, mai mult decît aceste ajutoare cu iz politic, actiuni hotãrîte, amenajãri hidrotehnice temeinice, pentru ca astfel de nenorociri sã nu se mai repete.

Articol afisat de 2044 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Gusterica la data 01.08.2008 07:04
iar ai dat cu nuca`n perete
"Deocamdatã, ce li se oferã, desi cu bune intentii, nu are nici o relevantã pentru ei". Pai prietene sa`ti arda tie casa si tot ce ai sa nu ai ce manca sa vezi ce "relevanta" o sa aiba pentru tine o bucata de salab si o paine.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective