Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 1 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mãdãlin Rusu îsi încheie junioratul cu un titlu national

• bilantul LPS Roman dupã Campionatul National de juniori I mai cuprinde un argint la sulitã, obtinut de Adrian Necolau, un loc doi apartinînd Mirelei Lazãr, la ciocan si douã bronzuri, ambele cîstigate de Ionela Arteni, la disc si ciocan •

Mãdãlin Rusu a cucerit cel de-al cincilea titlu de campion national din carierã, cu ocazia Campionatelor Nationale de Juniori I, care au avut loc, marti si miercuri, 29 si respectiv 30 iulie, la Bucuresti. Sportivul pregãtit de antrenorul emerit Emilian Floroiu era favoritul probei de disc în urma performantelor din acest an care au culminat cu prezenta la Campionatul Mondial de Juniori I din Polonia si bronzul la Balcaniada din Turcia. Iar acest statut romascanul l-a confirmat din plin cu o medalie de aur obtinutã fãrã prea mari emotii. Atletul a intrat mai greu în ritm, ratînd primele douã încercãri, pentru ca dupã a patra încercare problema cîstigãtorului sã nu mai fie o necunoscutã. În final Mãdãlin Rusu a terminat concursul cu un rezultat de 55,78 metri, foarte aproape de recordul sãu personal si la aproximativ opt metri distantã de locul doi.
Aproape de o performantã similarã dar la proba de sulitã a fost Adrian Necolau. Chiar dacã nu a participat la foarte multe competitii în sezonul liber acest lucru nu s-a vãzut în finalã. Sportivul romascan a prins o zi bunã si cu putin noroc ar fi putut intra în posesia medaliei de aur. Principalul rival a fost Emil Crisan de la LPS Cluj, duelul celor doi fiind unul foarte strîns. Adversarul a pornit ca din tun cu o aruncare de 62,77 metri, la care romascanul a replicat în a doua încercare cu un rezultat de 62,48. Urmãtoarele patru încercãri ale lui Adrian Necolau au fost o luptã cu sine mai mult pentru cã adversarul a ratat celelalte aruncãri ale sale. Din pãcate, sulitasul de la LPS nu a putut sã-si îmbunãtãteascã performanta, rãmînînd la 29 centimetri de titlu.
ÃŽn afara celor doi, la Campionatele Nationale si-au încercat norocul si douã junioare II, Mirela Lazãr si Ionela Arteni. Dupã evolutiile dezamãgitoare de la Campionatul de juniori II, cele douã sportive s-au ambitionat si ambele au prins podiumul la o categorie de vîrstã superioarã. Mirela Lazãr a terminat a doua la aruncarea ciocanului, în timp ce colega sa a încheiat podiumul la proba de disc dar si la cea de ciocan. „Mãdãlin Rusu si Adrian Necolau nu vor mai evolua la LPS începînd din sezonul urmãtor dar si-au luat adio într-un mod cît se poate de frumos. Marele regret este cã Adrian a scãpat titlul printre degete dar cred cã el va fi în sezoanele care vor urma un «ghimpe» în coasta adversarilor de la categoria tineret. Mãdãlin Rusu are toate sansele sã rãmînã pentru multi ani de acum înainte în elita discobolilor români. ÃŽn ceea ce le priveste pe cele douã junioare, acestea au revenit cu picioarele pe pãmînt dupã esecul de la Campionatul National de junioare II. Nici una nu a evoluat atunci la adevãrata ei valoare, aruncãrile de acum fiind superioare celor din urmã cu cîteva zile. Acum au intrat în concurs cu acea atitudine pe care as fi vrut sã o vãd din partea lor si la juniori II.“, a declarat Emilian Floroiu.

Articol afisat de 1478 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective