Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Teroare în autobuz

• pasagerii unui autobuz al firmei Transmoldavia au trãit clipe de coºmar • autovehiculul a fost la un pas sã cadã într-o prãpastie de 20 de metri ºi în lacul de acumulare • autovehiculul s-a rãsturnat pe o parte, dar a fost susþinut de copacii de pe marginea prãpastiei • doi pasageri au ajuns la spital •

Mai mulþi pasageri, 10 persoane, marea majoritate bãtrîni, aflaþi ieri într-un autobuz aparþinînd societãþii Transmoldavia Piatra Neamþ au vãzut moartea cu ochii, stînd suspendaþi minute în ºir pe buza unei prãpastii cu adîncimea de 20 de metri. Accidentul s-a petrecut în satul Buhalniþa, comuna Hangu, în jurul orei 9, implicat fiind autobuzul înmatriculat NT 16 TRM, care efectua cursa Broºteni - Piatra Neamþ. Din motive rãmase încã neelucidate, într-o curbã, conducãtorul auto Ioan Manolache a pierdut controlul volanului, autobuzul s-a izbit într-un parapet, s-a rãsturnat pe partea dreaptã ºi a rãmas suspendat pe niºte arini de pe marginea prãpastiei. În cazul în care vehicolul ar fi cãzut în prãpastie, locul de oprire era apele lacului de acumulare.
Datoritã faptului cã autobuzul a rãmas înclinat, a fost posibilã deschiderea uºii, iar pasagerii s-au salvat care, cum a putut. Doi dintre ei au fost mai grav acidentaþi, motiv pentru care a fost solicitat Serviciul Judeþean de Ambulanþã Neamþ. Un echipaj medical al Ambulanþei Bicaz s-a deplasat cu autosanitara la locul accidentului. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Mohamed Awad, care a mers la solicitare, deºi toþi pasagerii erau înspãimîntaþi ºi cu greu îºi puteau reveni, doar doi dintre ei suferiserã leziuni care necesitau îngrijiri medicale. Unul dintre ei suferise un traumatism cranio-cerebral acut închis ºi cîteva zgîrieturi pe faþã, iar celãlalt, mult mai în vîrstã, acuza dureri îngrozitoare de picior, astfel încît presupunîndu-se cã este vorba despre o fracturã a fost transportat la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ. Investigaþiile fãcute aici au arãtat cã Ioan Caraza, în vîrstã de 88 de ani, din Farcaºa, a suferit o fracturã la nivelul coapsei drepte. Luîndu-se în calcul chiar efectuarea unei intervenþii chirurgicale, octogenarului i s-a efectuat ºi o electrocardiogramã, ºi a rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale secþiei Ortopedie. La faþa locului s-au deplasat lucrãtori de la Poliþia Bicaz ºi Serviciul Rutier din cadrul IJP Neamþ. ªoferul care conducea autobuzul firmei Transmoldavia a fost testat cu etiltesterul ºi s-a constatat cã nu se afla sub influenþa bãuturilor alcoolice. Urmeazã ca autovehiculul sã fie expertizat din punct de vedere tehnic, pentru a se vedea dacã accidentiul ar fi fost provocat de o defecþiune.

Neatenþia, cauza altor accidente
Poliþiºtii de la Serviciul Rutier au cercetat joi, 22 septembrie, împrejurãrile în care pe ºoselele judeþului s-au produs mai multe accidente soldate cu importante pagube materiale ºi cu rãnirea cîtorva persoane. Unul dintre aceste evenimente nefericite a avut loc pe raza localitãþii Trifeºti. Claudiu C., de 25 de ani, din Piatra Neamþ, conducea un autoturism marca Skoda Octavia cãtre Roman. Ajuns în localitatea Trifeºti, din cauza vitezei excesive ºi a neatenþiei a pierdut controlul maºinii într-o curbã ºi s-a izbit frontal de un copac aflat pe marginea drumului. În urma impactului, ºoferul a suferit multiple traumatisme ce au necesitat internatrea în spital iar maºina a fost grav avariatã. Tot joi, dar în jurul oeri 21.30, pe raza comunei Poiana Teiului a avut loc un alt accident rutier. Daniel C., de 34 de ani, din localitate se îndrepta spre casã conducînd o bicicletã ce nu era echipatã cu far ºi catadioptri. În timp ce omul circula pe marginea drumului a fost surprins ºi lovit din spate de un autoturism al cãrei ºofer nici mãcar nu a oprit sã vadã ce a pãþit victima. Biciclistul a suferit rãni uºoare ce nu au necesitat internarea acestuia în spital. Conducãtorul auto care a dat dovadã de laºitate este cãutat de poliþiºti pentru a fi tras la rãspundere pentru faptele sale. Un al treilea accident produs tot joi s-a înregistrat la Farcaºa. Iosif S., de 70 de ani, din localitate, care se deplasa cu o motocicletã pe un drum comunal a încercat sã traverseze ºi pentru cã nu s-a asigurat a fost surprins de o autoutilitarã condusã de Victor C., de 32 de ani, din Bistriþa Nãsãud, care circula regulamentar. Bãtrînul a suferit rãni uºoare iar ºoferul bistriþean este cercetat pentru vãtãmare corporalã din culpã.

Articol afisat de 1728 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU, M. VASILACHE, I. ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective