Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dihonie în cancelarii dupã evaluarea directorilor

• recenta activitate de evaluare a directorilor a condus, în majoritatea colectivelor didactice, la divizarea acestora • de o parte sînt cei grupaþi în jurul actualilor directori • de partea cealaltã se aflã cei care, fie ºi în ºoaptã, ºi-ar dori înlocuirea actualilor ºefi •

Majoritatea colectivelor didactice sînt divizate de recenta evaluare a directorilor de ºcoli. O parte þin cu actualele conduceri, altã parte discutã - e drept cã mai mult pe la colþuri - despre modul în care o parte din actualii directori au ajuns, în urmã cu patru-cinci ani, pe aceste scaune, tot cu sprijin politic, foºtii directori numiþi, în anii 1995-1996, pe timpul Convenþiei Democrate(CDR), fiind înlãturaþi fãrã menajamente de PSD. Un fost director, care a refuzat sã-ºi decline identitatea, a contactat telefonic redacþia Monitorul, rugînd sã amintim cititorilor noºtri modul în care fostul inspector general a numit actualii directori, determinîndu-i pe cei dinainte sã-ºi dea demisia.
Considerãm cã este timpul ca ºi în România sã se intre în normalitate, sã se renunþe la politizarea instituþiilor, de la femeia de serviciu, portar ºi secretarã, pînã la posturile de conducere. Cei aflaþi acum la Putere nu fac, de luni de zile, altceva decît sã ducã un „rãzboi“ permanent, care a bulversat învãþãmîntul, sãnãtatea, cultura nemþeanã ºi toate celelalte sectoare de activitate.
ÃŽncã de la instalare, actualul inspector general al ISJ, Dorina Drexler, ºi-a manifestat intenþia de a „depedeseriza“ învãþãmîntul nemþean, fiindu-i aduse la cunoºtinþã apartenenþa politicã a majoritãþii directorilor. La Roman mulþi dintre actualii directori s-au îngrãmãdit în anii 2001-2002 sã intre în PSD.

Politica numirii în funcþie a nevestelor de primar, „molipsitoare“
„Sînt unul dintre directorii care au fost obligaþi, prin presiuni fantastice, ca în zece minute sã-ºi dea demisia. Chiar nu înþeleg de ce presa sare acum în apãrarea «gãºtii» de directori PSD-iºti, de care nu mai încãpea nimeni în comisiile de examen sau în orice loc aducea vreun profit, care au fãcut ce au fãcut cu transferurile elevilor sau cu programele europene !? Oare nu-ºi amintesc ziariºtii modul în care au fost schimbaþi, de fostul inspector general Emil Creangã, directorii CNRV, ai Liceului 3, ai Liceului 5, ai ªcolii Nr.1 sau cum s-a încercat schimbarea directorului de la ªcoala Nr.11?“, a spus în conversaþia pe care a purtat-o, telefonic, cu redactorul „Monitorului de Roman“ o fostã directoare, ce nu vrea, cel puþin deocamdatã, dupã cum declarã, sã-ºi decline identitatea. Ne-a mai convins sã revenim pe subiect ºi un drept la replicã, pe care ni l-a trimis profesorul Neculai Cujbã, de la ªcoala Creangã, ofensat de modul în care a pomenit de el, în conferinþa de presã de sîmbãtã, 1 septembrie, senatorul Ioan Chelaru, atunci cînd a fost vorba de motivele pentru care primarul comunei Ion Creangã, Petre Prichici, ºi-a dat demisia. „Stimatã Redacþie, subsemnatul Neculai Cujbã, profesor titular la ªcoala Ion Creangã, v-aº ruga sã-mi publicaþi ºi punctul meu de vedere....Acel «oarecare profesor» sînt eu, profesorul Neculai Cujbã, care, personal, ca ºi o parte din cei care mã cunosc, nu mã consider «un oarecare», pentru cã sînt profesor cu gradul didactic I, cu peste 25 de ani de activitate la catedrã, cu rezultate foarte bune, obþinute de cãtre elevii pregãtiþi de mine la diverse concursuri ºcolare, cu o experienþã de aproape 10 ani de zile, în funcþia de director coordinator - deci nu numai în timpul guvernãrii CDR-iste, absolvent al unor cursuri de management educaþional, formator de directori ºi susþinãtor a unor numeroase cursuri de comunicare“, a spus Neculai Cujbã. Semnatarul articolului amintit ºi-a fãcut datoria sã aminteascã ºi la vremea înlocuirii din funcþie a lui Neculai Cujbã, despre modul în care s-a fãcut aceasta, la presiune politicã. Tot noi am scris ºi despre „politica“ ex-inspectorului general, Emil Creangã, de a numi în funcþia de directori de ºcoli, soþii de primari, aºa cum s-a întîmplat la Ion Creangã sau Cordun. A fãcut acest lucru, dintr-un calcul, extrem de simplu, pe care, probabil ºi l-o fi fãcut acum ºi noul inspector general, cã este bine sã ai neveste de primari în asemenea funcþii, pentru cã, interesul pentru ºcoalã a edililor este, în acest caz, mai mare.

Articol afisat de 1579 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective