Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 5 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

IDD pentru dascãlii de þarã

• MEdC va asigura ºcolarizarea unui numãr de 3.200 de cadre didactice din mediul rural

Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii (MEdC), prin Proiectul pentru Învãþãmîntul Rural, cofinanþat de Banca Mondialã ºi Guvernul României, va suporta costurile necesare pentru ºcolarizarea unui numãr de aproximativ 3.200 de cadre didactice din mediul rural, prin programe de formare de tip IDD (învãþãmînt deschis ºi la distanþã), a informat, marþi, un comunicat al MEdC.
Pentru a parcurge un astfel de program, persoanele interesate trebuie sã îndeplineascã o serie de condiþii. În primul rînd, acestea trebuie sã fie cadre didactice cu diplomã universitarã, care predau ºi alte discipline decît cele pentru care sînt calificate prin pregãtirea universitarã, inclusiv profesorii titulari putînd beneficia de a doua specializare. Condiþiia eliminatorie în acest caz este absolvirea studiilor superioare de lungã duratã. O a doua categorie o reprezintã absolvenþii de învãþãmînt superior care au cunoºtinþe de specialitate, dar nu au parcurs modulul psihopedagogic - ingineri, specialiºti în administraþie ºi agriculturã, absolvenþi de studii economice sau juridice etc. - caz în care condiþia eliminatorie sînt studiile superioare de lungã duratã. Din ultima categorie fac parte absolvenþii de învãþãmînt liceal, care, deºi sînt învãþãtori, nu au calificarea ºi pregãtirea necesare pentru a preda la clasele primare, condiþia eliminatorie fiind diploma de bacalaureat.
De asemenea, cadrele didactice trebuie sã aibã studii superioare de lungã duratã - condiþie eliminatorie de acceptare a solicitãrii de înscriere la aceste programe. Pentru înscrierea la programele de formare pentru învãþãmîntul primar este necesarã numai diploma de bacalaureat.
Potrivit MEdC, selecþia cadrelor didactice participante se va realiza þinînd cont de urmãtoarele criterii: sã fi predat minimum doi ani, din ultimii trei, într-o ºcoalã din mediul rural, sã aibã domiciliul în mediul rural, sã aibã maximum 50 de ani ºi sã predea disciplina la care doresc sã se formeze.
Candidaþii admiºi vor semna un contract prin care se obligã ca, dupã absolvirea programului de formare, sã predea încã cel puþin patru ani într-o ºcoalã din mediul rural sau sã se prezinte la urmãtoarea sesiune de examene pentru ocuparea unui post în învãþãmînt, dacã nu sînt titulari, ºi sã predea încã cel puþin patru ani într-o ºcoalã din mediul rural.
ÃŽn funcþie de specializarea doritã, candidaþii se pot adresa urmãtoarelor instituþii de învãþãmînt superior: Universitatea din Bucureºti, Universitatea Tehnicã de Construcþii din Bucureºti, Universitatea „Babeº-Bolyai“ din Cluj- Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaºi, Universitatea „Transilvania“ din Braºov, Universitatea de Vest din Timiºoara, Universitatea Politehnica din Timiºoara.
Termenul limitã de înscriere la programele de formare pentru cadrele didactice din mediul rural este 10 octombrie 2005, pentru toate universitãþile.

Articol afisat de 1482 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective