Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 13 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Romaniþa Iovan nu îºi mai aminteºte

Romaniþa Iovan nu îºi mai aminteºte

• cazul împuºcãrii mortale din locuinþa Iovan se complicã

Creatoarea de modã Romaniþa Iovan a declarat, miercuri, în faþa procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureºti, cã nu-ºi aminteºte nimic în legãturã cu împrejurarea în care, în urmã cu o sãptãmînã, soþul sãu a împuºcat în cap un bãrbat surprins în domiciliul lor.
Romaniþa Iovan a fost audiatã timp de douã ore de cãtre procurori, declaraþia sa fiind consemnatã pe trei pagini. Singurul lucru pe care Romaniþa Iovan spune cã ºi l-a amintit a fost cã în noaptea respectivã a vãzut o umbrã în uºa dormitorului, dar nu a putut da mai multe detalii în legãturã cu ce s-a întîmplat dupã aceea.
Totodatã, creatoarea de modã a spus cã a vrut sã dea telefon la Poliþie, dar cã nu a reuºit, deoarece formase numãrul greºit. Ulterior, potrivit declaraþiei sale, cel care a telefonat la Poliþie a fost soþul ei. Astfel, Romaniþa a susþinut cã Adrian Iovan a format numãrul în timp ce se afla pe scãri, urmãrindu-l pe hoþ.
În aceste condiþii, declaraþia Romaniþei, prima pe care a dat-o în calitate de martor, nu lãmureºte decît în micã mãsurã contextul în care a fost împuºcat Bogdan Iancu.
Creatoarea de modã fusese aºteptatã la audieri cu o zi în urmã, însã nu s-a prezentat, avocaþii ei invocînd motive de sãnãtate.
Joia trecutã, Adrian Iovan a împuºcat, ucigînd pe loc, un bãrbat pe care l-a surprins în locuinþa familiei, situatã în zona Herãstrãu din Capitalã. Iovan a declarat cã intrusul a fost omorît de un foc pornit din arma de vînãtoare cu care era înarmat, în momentul în care aceasta s-a descãrcat accidental.
Bãrbatul împuºcat, cãruia alicele i-au spulberat o parte din craniu, se numea Bogdan Florin Iancu, avea 27 de ani ºi fusese condamnat de mai multe ori la închisoare pentru furt, el fiind pus ultima oarã pus în libertate în urmã cu patru luni.
Dupã producerea evenimentului, Romaniþa Iovan a declarat cã hoþul intrase în casã printr-o fereastrã de la subsolul imobilului, pe care o lãsase întredeschisã pentru cã încãperea trebuia aerisitã, din cauza mucegaiului apãrut în urma ploilor care au dus la inundarea subsolului. Ea adãugat cã hoþul apucase sã ia cîteva bijuterii ºi un ceas din living, dupã care a vrut sã intre în dormitorul în care se aflau cei doi soþi, situat la etajul doi al imobilului. În acel moment, ea s-a trezit ºi a vãzut o siluetã în uºa camerei ºi a început sã þipe. Hoþul a fugit, iar soþul ei a sunat la Poliþie, dupã care a luat puºca de vînãtoare ºi s-a dus dupã acesta.
Procurorii care ancheteazã cazul vor stabili, dupã efectuarea unor noi expertize ºi dupã definitivarea raporturilor balistice ºi medico-legale, dacã sînt îndeplinite condiþiile legale privind legitima apãrare.

Articol afisat de 1602 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective