Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Urmele inundaþiilor vor fi ºterse pînã la sfîrºitul lui noiembrie

Urmele inundaþiilor vor fi ºterse pînã la sfîrºitul lui noiembrie

• preºedintele Dan Vasile Constantin considerã cã lucrãrile vor fi încheiate în zece zile • la Poiana Teiului, degradarea viaductului se va accentua în contextul unei ierni grele •

Dan Vasile Constantin, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, este optimist. El apreciazã cã lucrãrile de reabilitare a infrastructurii ºi caselor distruse de inundaþiile din luna iulie vor fi finalizate în curînd. Atît ºeful administraþiei judeþene, cît ºi prefectul Toader Mocanu au început sã facã deplasãri în teritoriu pentru a vedea care este stadiul executãrii lucrãrilor, în contextul în care mai este puþin timp pînã la instalarea iernii. „Vreau sã vãd ce s-a finalizat din cei 40 miliarde de lei pe care i-am alocat prin Consiliul Judeþean. Noi credem cã lucrãrile vor fi gata în circa 10 zile“, a declarat preºedintele Dan Vasile Constantin.
ÃŽn încercarea de a afla care este realitatea din teritoriu, i-am contactat pe cîþiva dintre primarii localitãþilor în care pagubele au fost semnificative. „Inundaþiile au distrus douã case ºi au avariat 5. Pentru refacerea acestora am primit 1.300 de cãrãmizi, 1,2 tone de fier-beton, 13 metri cubi de cherestea, 10,2 tone de ciment. Fãcînd o estimare a pagubelor, am fi avut nevoie de 70 miliarde de lei pentru consolidarea malurilor ºi regularizarea albiei pîrîului Schit, refacerea a patru poduri, realizarea de apãrãri ºi subzidiri la douã poduri, refacerea a douã drumuri comunale ºi reconstruirea a douã podeþe pe acestea, refacerea infrastructurii atît în comunã, cît ºi în staþiunea Durãu. Practic, ne-au fost aprobaþi 37 milioane de lei, la care se adaugã 4,8 milioane de lei pentru regularizarea albiei pîrîului Schit - unde lucrãrile au fost realizate în proporþie de 80%, douã miliarde de lei pentru refacerea celor douã drumuri comunale - lucrãrile fiind realizate în proporþie de 17%, respectiv 55%. De asemenea, refacerea podului de pe DJ 155F este realizatã în proporþie de 30% ºi sperãm ca aceasta sã ajungã la jumãtate, în aceastã sãptãmînã. Casele distruse ºi avariate sînt refãcute în regie proprie. Una din cele distruse este gata, iar cealaltã - reconstruitã în proporþie de 65%. Noi sperãm ca urmele inundaþiilor sã fie eliminate pînã la sfîrºitul lui noiembrie“, a declarat Constantin ªchiopu, primarul comunei Ceahlãu.
ÃŽn comuna Grinþieº, unde au fost distruse ori avariate opt case, ieri a sosit cel de-al cincilea transport de cãrãmizi, fiind aºteptate încã cinci. „ÃŽntre alte materiale de construcþii, ne-au fost alocate 1.520 de cãrãmizi ºi 40,1 mc de cherestea. La cinci dintre casele distruse au fost turnate fundaþiile. Celelalte trei vor fi începute la primãvarã. Familiile care au avut de suferit au solicitat terenuri în altã parte, pentru a-ºi reconstrui casele. Au unde locui pînã atunci ºi dispun de o situaþie financiarã bunã“, a subliniat Mihai Ichim, viceprimarul comunei Grinþieº.
ÃŽn comuna Poiana Teiului, banii pentru regularizarea ºi consolidarea malurilor pîrîului Dreptu au sosit de curînd. „Am primit 220 milioane de lei pentru aceste lucrãri ºi ne aflãm, la ora actualã, la stadiul de 30%. La noi în comunã, doar o casã a avut de suferit, iar aceasta a fost refãcutã“, a declarat Alecu Andrieº, secretarul comunei Poiana Teiului. Din nefericire însã, criticã rãmîne situaþia viaductului de la Poiana Teiului. Aflat într-o avansatã stare de degradare, reprezintã un real pericol, în condiþiile în care acesta este folosit nu doar de autoturisme, ci ºi de maºinile de tonaj. Pînã acum, nu a venit nici un semnal care sã arate cã existã intenþii de refacere a obiectivului. „Dacã vom avea ºi o iarnã grea, dupã cum s-a anunþat, viaductul se va degrada ºi mai mult. Cine ºtie ce se mai poate întîmpla“, a adãugat secretarul Andrieº.

Articol afisat de 1695 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective