 Prefectul salută vizita șefului Delegației Comisiei Europene
• Jonathan Scheele va efectua o vizită în județul Neamț • „sîntem onorați de prezența Excelenței Sale, domnul Jonathan Scheele, personalitate apropiată nouă, românilor“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamț • Județul Neamț va primi, în perioada 16 -17 noiembrie, vizita șefului Delegației Comisiei Europene în România, Jonathan Scheele, care se va întîlni cu autoritățile publice locale și va vizita o serie de proiecte finanțate cu bani de la Uniunea Europeană. „Consider că, în contextul integrării europene, această vizită este deosebit de importantă pentru că județul nostru are nevoie de o dezvoltare economică mai puternică pe care trebuie să o realizeze atît prin forțe proprii, cît și cu sprijin extern. Apreciem sprijinul oferit de Uniunea Europeană prin programele pe care le lansează, care dau posibilitatea agenților economici, consiliilor locale și societății civile să obțină finanțări externe. Sîntem onorați de prezența Excelenței Sale, domnul Jonathan Scheele, personalitate apropiată nouă, românilor. Totodată, este o oportunitate care ni se oferă pentru a-i prezenta realizările, dar și dificultățile pe care le întîmpinăm în promovarea și implementarea programelor finanțate de Uniunea Europeană“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamț.
Șeful Delegației Comisiei Europene în România, domnul Jonathan Scheele va sosi miercuri în județul Neamț, la ora 16.30 avînd loc vizita la Agapia, pentru a se vedea stadiul proiectului „Reabilitare areal turistic mănăstirea Agapia“. Va urma apoi vizita în satul Săcălușești, unde se derulează o altă investiție cu fonduri europene - „Înființare pensiune turistică categoria 3 margarete în comuna Agapia, sat Săcălușești“.
Despre ceea ce se așteaptă de la cetățenii români odată cu integrarea în UE am selectat de pe site-ul oficial al Delegației Comisiei Europene o declarație făcută de Jonathan Scheele: „Și dacă vreți să vedeți în ce măsură sînteți deja europeni, vă propun ca test un fel de parafrază a Celor Zece Porunci ale Uniunii Europene, așa cum s-ar desprinde ele dintr-o lectură a Constituției Europene: 1. Fii cu adevărat democrat și respectă drepturile omului și legea mai presus de toate. 2. Respectă și folosește cele 4 libertăți de circulație (pentru bunuri, servicii, capital, forță de muncă). 3. Fii solidar cu alți oameni, din regiuni sau din alte sate. 4. Respectă mediul în care trăiești și asigură-te că lași o planetă curată generațiilor viitoare. 5. Respinge naționalismul și respectă identitatea multiplă a cetățenilor: regională, națională, continentală, planetară. 6. Încurajează descentralizarea la mai multe niveluri și implică-te la nivelul tău. 7. Sprijină societatea pluralistă multiculturală, învață de la alții. 8. Cooperarea cu alții, spre binele tuturor. 9. Nu amenința și nu folosi forța împotriva altora pentru o cauză nedreaptă. 10. Fii deschis, acceptă și integrează-i pe ceilalți care aderă la cele de mai sus“.
|