Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 16 Noiembrie 2005
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prefectul salută vizita șefului Delegației Comisiei Europene

Prefectul salută vizita șefului Delegației Comisiei Europene

• Jonathan Scheele va efectua o vizită în județul Neamț • „sîntem onorați de prezența Excelenței Sale, domnul Jonathan Scheele, personalitate apropiată nouă, românilor“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamț •

Județul Neamț va primi, în perioada 16 -17 noiembrie, vizita șefului Delegației Comisiei Europene în România, Jonathan Scheele, care se va întîlni cu autoritățile publice locale și va vizita o serie de proiecte finanțate cu bani de la Uniunea Europeană. „Consider că, în contextul integrării europene, această vizită este deosebit de importantă pentru că județul nostru are nevoie de o dezvoltare economică mai puternică pe care trebuie să o realizeze atît prin forțe proprii, cît și cu sprijin extern. Apreciem sprijinul oferit de Uniunea Europeană prin programele pe care le lansează, care dau posibilitatea agenților economici, consiliilor locale și societății civile să obțină finanțări externe. Sîntem onorați de prezența Excelenței Sale, domnul Jonathan Scheele, personalitate apropiată nouă, românilor. Totodată, este o oportunitate care ni se oferă pentru a-i prezenta realizările, dar și dificultățile pe care le întîmpinăm în promovarea și implementarea programelor finanțate de Uniunea Europeană“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamț.
Șeful Delegației Comisiei Europene în România, domnul Jonathan Scheele va sosi miercuri în județul Neamț, la ora 16.30 avînd loc vizita la Agapia, pentru a se vedea stadiul proiectului „Reabilitare areal turistic mănăstirea Agapia“. Va urma apoi vizita în satul Săcălușești, unde se derulează o altă investiție cu fonduri europene - „Înființare pensiune turistică categoria 3 margarete în comuna Agapia, sat Săcălușești“.
Despre ceea ce se așteaptă de la cetățenii români odată cu integrarea în UE am selectat de pe site-ul oficial al Delegației Comisiei Europene o declarație făcută de Jonathan Scheele: „Și dacă vreți să vedeți în ce măsură sînteți deja europeni, vă propun ca test un fel de parafrază a Celor Zece Porunci ale Uniunii Europene, așa cum s-ar desprinde ele dintr-o lectură a Constituției Europene: 1. Fii cu adevărat democrat și respectă drepturile omului și legea mai presus de toate. 2. Respectă și folosește cele 4 libertăți de circulație (pentru bunuri, servicii, capital, forță de muncă). 3. Fii solidar cu alți oameni, din regiuni sau din alte sate. 4. Respectă mediul în care trăiești și asigură-te că lași o planetă curată generațiilor viitoare. 5. Respinge naționalismul și respectă identitatea multiplă a cetățenilor: regională, națională, continentală, planetară. 6. Încurajează descentralizarea la mai multe niveluri și implică-te la nivelul tău. 7. Sprijină societatea pluralistă multiculturală, învață de la alții. 8. Cooperarea cu alții, spre binele tuturor. 9. Nu amenința și nu folosi forța împotriva altora pentru o cauză nedreaptă. 10. Fii deschis, acceptă și integrează-i pe ceilalți care aderă la cele de mai sus“.

Articol afisat de 1315 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective