Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 16 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prefectul salutã vizita ºefului Delegaþiei Comisiei Europene

Prefectul salutã vizita ºefului Delegaþiei Comisiei Europene

• Jonathan Scheele va efectua o vizitã în judeþul Neamþ • „sîntem onoraþi de prezenþa Excelenþei Sale, domnul Jonathan Scheele, personalitate apropiatã nouã, românilor“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamþ •

Judeþul Neamþ va primi, în perioada 16 -17 noiembrie, vizita ºefului Delegaþiei Comisiei Europene în România, Jonathan Scheele, care se va întîlni cu autoritãþile publice locale ºi va vizita o serie de proiecte finanþate cu bani de la Uniunea Europeanã. „Consider cã, în contextul integrãrii europene, aceastã vizitã este deosebit de importantã pentru cã judeþul nostru are nevoie de o dezvoltare economicã mai puternicã pe care trebuie sã o realizeze atît prin forþe proprii, cît ºi cu sprijin extern. Apreciem sprijinul oferit de Uniunea Europeanã prin programele pe care le lanseazã, care dau posibilitatea agenþilor economici, consiliilor locale ºi societãþii civile sã obþinã finanþãri externe. Sîntem onoraþi de prezenþa Excelenþei Sale, domnul Jonathan Scheele, personalitate apropiatã nouã, românilor. Totodatã, este o oportunitate care ni se oferã pentru a-i prezenta realizãrile, dar ºi dificultãþile pe care le întîmpinãm în promovarea ºi implementarea programelor finanþate de Uniunea Europeanã“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamþ.
ªeful Delegaþiei Comisiei Europene în România, domnul Jonathan Scheele va sosi miercuri în judeþul Neamþ, la ora 16.30 avînd loc vizita la Agapia, pentru a se vedea stadiul proiectului „Reabilitare areal turistic mãnãstirea Agapia“. Va urma apoi vizita în satul Sãcãluºeºti, unde se deruleazã o altã investiþie cu fonduri europene - „ÃŽnfiinþare pensiune turisticã categoria 3 margarete în comuna Agapia, sat Sãcãluºeºti“.
Despre ceea ce se aºteaptã de la cetãþenii români odatã cu integrarea în UE am selectat de pe site-ul oficial al Delegaþiei Comisiei Europene o declaraþie fãcutã de Jonathan Scheele: „ªi dacã vreþi sã vedeþi în ce mãsurã sînteþi deja europeni, vã propun ca test un fel de parafrazã a Celor Zece Porunci ale Uniunii Europene, aºa cum s-ar desprinde ele dintr-o lecturã a Constituþiei Europene: 1. Fii cu adevãrat democrat ºi respectã drepturile omului ºi legea mai presus de toate. 2. Respectã ºi foloseºte cele 4 libertãþi de circulaþie (pentru bunuri, servicii, capital, forþã de muncã). 3. Fii solidar cu alþi oameni, din regiuni sau din alte sate. 4. Respectã mediul în care trãieºti ºi asigurã-te cã laºi o planetã curatã generaþiilor viitoare. 5. Respinge naþionalismul ºi respectã identitatea multiplã a cetãþenilor: regionalã, naþionalã, continentalã, planetarã. 6. ÃŽncurajeazã descentralizarea la mai multe niveluri ºi implicã-te la nivelul tãu. 7. Sprijinã societatea pluralistã multiculturalã, învaþã de la alþii. 8. Cooperarea cu alþii, spre binele tuturor. 9. Nu ameninþa ºi nu folosi forþa împotriva altora pentru o cauzã nedreaptã. 10. Fii deschis, acceptã ºi integreazã-i pe ceilalþi care aderã la cele de mai sus“.

Articol afisat de 1460 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective