Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2005
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
DascŃlii ar putea primi mai devreme avansul pe decembrie

Dasc´┐Żlii ar putea primi mai devreme avansul pe decembrie

• sindicali´┐Żtii au propus comisiei jude´┐Żene pentru finan´┐Żarea ´┐Żnv´┐Ż´┐Ż´┐Żm´┐Żntului deblocarea unor sume din salariile pentru ultima lun´┐Ż, programate la plat´┐Ż ´┐Żn ianuarie 2006 • greva ar putea ´┐Żnceta dac´┐Ż Guvernul acord´┐Ż major´┐Żri salariale de 18% •

Dasc´┐Żlii grevi´┐Żti ar avea bani de s´┐Żrb´┐Żtori dac´┐Ż sindicali´┐Żtii vor ob´┐Żine plata unui avans din salariul pe luna decembrie. Reprezentan´┐Żii sindicali´┐Żtilor au propus comisiei jude´┐Żene pentru finan´┐Żarea ´┐Żnv´┐Ż´┐Ż´┐Żm´┐Żntului deblocarea ´┐Żn avans, p´┐Żn´┐Ż la vacan´┐Ż´┐Ż, a unor sume din salariile pentru ultima lun´┐Ż, programate la plat´┐Ż ´┐Żn ianuarie 2006. Astfel, chiar dac´┐Ż vor r´┐Żm´┐Żne f´┐Żr´┐Ż mare parte din salariile lunii noiembrie, dasc´┐Żlii care au dus greul protestului nu ar mai fi ´┐Żn situa´┐Żia s´┐Ż a´┐Żtepte S´┐Żrb´┐Żtorile de Iarn´┐Ż cu buzunarele goale.
„Sper´┐Żm s´┐Ż g´┐Żsim ´┐Żn´┐Żelegere la autorit´┐Ż´┐Żile jude´┐Żene, ca ´┐Żi ´┐Żn al´┐Żi ani, c´┐Żnd am mai ridicat aceast´┐Ż problem´┐Ż, dar ´┐Żi s´┐Ż se ´┐Żncheie greva p´┐Żn´┐Ż la 1 decembrie. Situa´┐Żia este dificil´┐Ż pentru c´┐Ż acum noi ne lu´┐Żm salariile ´┐Żntr-o singur´┐Ż tran´┐Ż´┐Ż, iar banii pe decembrie trebuie s´┐Ż-i lu´┐Żm ´┐Żn ianuarie. S´┐Żpt´┐Żm´┐Żna viitoare vom avea o ´┐Żnt´┐Żlnire ´┐Żi cu reprezentan´┐Żii inspectoratului ´┐Żcolar pentru a stabili un grafic pentru recuperarea orelor pierdute ´┐Żn perioada grevei, ´┐Żn speran´┐Ża c´┐Ż Ministerul va renun´┐Ża la ideea de a ree´┐Żalona materia ´┐Żi de a preda trei ore ´┐Żntr-una singur´┐Ż“, a declarat profesor Florin Florescu, pre´┐Żedintele Sindicatului Liber din ´┐Żnv´┐Ż´┐Ż´┐Żm´┐Żnt (SLI) Neam´┐Ż.
Peste 2.500 de dasc´┐Żli au reintrat, ieri, ´┐Żn grev´┐Ż, r´┐Żspunz´┐Żnd la apelul sindicali´┐Żtilor ´┐Żi solidariz´┐Żndu-se cu colegii din celelalte jude´┐Że. Liderii sindicali au sus´┐Żinut c´┐Ż greva a fost la un pas de a se ´┐Żncheia, ´┐Żn special din cauza presiunilor exercitate de Ministerul Educa´┐Żiei prin intermediul inspectoratului ´┐Żcolar ´┐Żi al directorilor, dar ´┐Żi prin comunicatele transmise constant ´┐Żn ´┐Żcoli.
„Primii care au cedat presiunilor au fost grevi´┐Żtii din ´┐Żcolile mai mici ´┐Żi cei din mediul rural. Vrem s´┐Ż le mul´┐Żumim celor care au rezistat p´┐Żn´┐Ż acum ´┐Żi nu au cedat presiunilor, dar ´┐Żi liceelor importante care au dat tonul ´┐Żi au fost mereu pe baricade, at´┐Żt colegiile «Petru Rare´┐Ż», de Informatic´┐Ż, Auto, «Ion Creang´┐Ż» ´┐Żi «´┐Żtefan cel Mare», dar ´┐Żi liceul Economic, Liceul Agricol de la Horia, grupurile ´┐Żcolare de la Roznov ´┐Żi Bicaz, dar ´┐Żi Liceul Sportiv Roman. Un procent mai mic de participare s-a ´┐Żnregistrat ´┐Żn zona Roman, ´┐Żn timp ce zona T´┐Żrgu Neam´┐Ż a rezistat p´┐Żn´┐Ż ´┐Żn ultimul moment“, a mai declarat liderul SLI Neam´┐Ż. ´┐Żntre timp, federa´┐Żiile sindicale ´┐Żi-au mai revizuit revendic´┐Żrile ´┐Żi au mai cobor´┐Żt ´┐Żtacheta, solicit´┐Żnd major´┐Żri salariale de 18% pentru anul 2006, sus´┐Żin´┐Żnd c´┐Ż nu vor ceda p´┐Żn´┐Ż nu vor ob´┐Żine m´┐Żcar acest´┐Ż dolean´┐Ż´┐Ż.
„Noi nu s´┐Żntem sup´┐Żra´┐Żi neap´┐Żrat pentru c´┐Ż avem salariile mici, ci, mai ales din cauza inechit´┐Ż´┐Żilor dintre diferitele categorii de bugetari. Dac´┐Ż tot ni se cer sacrificii, atunci de ce nu e valabil acest lucru pentru toat´┐Ż lumea, nu doar pentru cadrele didactice ? Pentru salaria´┐Żii din ministere s-au g´┐Żsit bani ´┐Żi s-au aprobat cre´┐Żteri salariale ´┐Żntre 25 ´┐Żi 30%, dar pentru noi nu se g´┐Żsesc bani. Cum s´┐Ż accept ca un bugetar s´┐Ż ia 8 milioane ´┐Żi altul 60 milioane lei, cu at´┐Żt mai mult cu c´┐Żt au aceea´┐Żi preg´┐Żtire, au terminat aceea´┐Żi facultate?“, a declarat profesor ´┐Żtefan Corneanu, vicepre´┐Żedinte al SLI Neam´┐Ż.
Dac´┐Ż luni ´┐Żi mar´┐Żi destul de multe ´┐Żcoli din Neam´┐Ż ´┐Żi reluaser´┐Ż cursurile, majoritatea dasc´┐Żlilor din T´┐Żrgu Neam´┐Ż continuau greva p´┐Żn´┐Ż la rezolvarea tuturor revendic´┐Żrilor cerute la nivel na´┐Żional de c´┐Żtre sindicali´┐Żti. „Este o dezinformare c´┐Ż greva dasc´┐Żlilor s-a ´┐Żncheiat ´┐Żn aproape tot jude´┐Żul. Noi, ´┐Żn T´┐Żrgu Neam´┐Ż, continu´┐Żm protestul p´┐Żn´┐Ż la rezolvarea tuturor revendic´┐Żrilor. Nu se fac cursuri ´┐Żi nu vom ´┐Żnceta protestul p´┐Żn´┐Ż c´┐Żnd toate problemele noastre, ale profesorilor, nu vor g´┐Żsi ´┐Żn´┐Żelegere la guvern“, a declarat liderul de sindicat de la Colegiul Vasile Cojocariu. Greva n-a ´┐Żncetat nici un minut nici la Colegiul Tehnic „Ion Creang´┐Ż“ din localitate, unde lider de sindicat este Gheorghe Apetrei. Totu´┐Żi, ´┐Żn unele ´┐Żcoli generale din T´┐Żrgu Neam´┐Ż, elevii au fost chema´┐Żi la cursuri ´┐Żnc´┐Ż de mar´┐Żi, 22 noiembrie.

Articol afisat de 2574 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. PETRU´┐Ż, E. COJOCARIU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Interna■ionale Stiri Interna´┐Żionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective