Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dispute între executiv ºi legislativ pe tema transportului public

Dispute între executiv ºi legislativ pe tema transportului public

La propunerea specialiºtilor din cadrul Compartimentului Transporturi din cadrul Primãriei Piatra Neamþ, executivul a propus Consiliului Local pietrean o serie de modificãri ale programului de transport local. Solicitãrile s-au datorat, pe de o parte, refuzului unor operatori de transport de a semna contractul de concesiune a traseelor, în termenul legal de 30 de zile, ca ºi a unor anumite probleme care au apãrut pe parcurs, între care: strãzile prea strîmte ºi aglomerarea provocatã de maºinile lãsate pe margini, în lipsa locurilor de parcare, numãrul prea mic de mijloace de transport, comparativ cu numãrul cãlãtorilor. A fost propusã desfiinþarea unor trasee, cu preluarea acestora de cãtre alþi operatori de transport care circulã pe trasee apropiate, schimbarea unor staþii intermediare, a capetelor de linii.
Proiectul de hotãrîre a provocat numeroase comentarii, cel mai vehement fiind consilierul local Adriean Chirilã: „Fac apel la consilierii locali ca aceastã hotãrîre sã fie retrasã, din mai multe motive. Contractele cu Transurban ºi Troleibuzul, pentru principalele trasee, au fost semnate în luna octombrie. Se stabilise cã, timp de 3 luni, programul de transport nu va fi modificat. Dar, în ºedinþa anterioarã a suferit anumite schimbãri, iar acum se procedeazã la fel. La Transurban, pe un traseu a fost retras un autobuz din douã, deºi ar fi trebuit sã circule ambele ºi sã existe ºi o rezervã. Mai mult decît atît, traseele Troleibuzul se suprapun cu ale microbuzelor“. El a subliniat cã modificãrile aduse traseelor sînt „atehnice ºi ilegale“, motiv pentru care ºi-a îndemnat colegii sã nu voteze. Sorin Brumã, ºeful Compartimentului Transporturi, a încercat sã dea explicaþii ºi sã arate cã în proiectul de hotãrîre s-au strecurat anumite greºeli de redactare, susþinut fiind de unii consilieri locali ai PNL care au afirmat cã raportul de specialitate fusese corect elaborat. Consilierul Andrei Baciu l-a acuzat pe Adriean Chiriã cã, fãcînd parte din Consiliul de Administraþie al Troleibuzul, este direct interesat în a atrage profituri cît mai mari care se reflectã în nivelul sãu de salarizare. Discuþiile aprinse au fost stinse de cãtre primarul Gheorghe ªtefan care a propus retragerea proiectului, pînã la ºedinþa viitoare: „Pînã atunci, vom purta discuþii cu reprezentanþii Transurban, Troleibuzul ºi cu operatorii care fac transport cu microbuzele, pentru a gãsi o soluþie amiabilã. Interesul nostru este sã asigurãm un transport civilizat cetãþenilor ºi cît mai multe mijloace de transport. La emisiunile în direct cu cetãþenii, unii s-au plîns cã troleibuzele circulã la intervale de o jumãtate de orã, dar ei ar dori sã soseascã mai repede“.

Articol afisat de 2331 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective