Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2005
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dispute între executiv și legislativ pe tema transportului public

Dispute între executiv și legislativ pe tema transportului public

La propunerea specialiștilor din cadrul Compartimentului Transporturi din cadrul Primăriei Piatra Neamț, executivul a propus Consiliului Local pietrean o serie de modificări ale programului de transport local. Solicitările s-au datorat, pe de o parte, refuzului unor operatori de transport de a semna contractul de concesiune a traseelor, în termenul legal de 30 de zile, ca și a unor anumite probleme care au apărut pe parcurs, între care: străzile prea strîmte și aglomerarea provocată de mașinile lăsate pe margini, în lipsa locurilor de parcare, numărul prea mic de mijloace de transport, comparativ cu numărul călătorilor. A fost propusă desființarea unor trasee, cu preluarea acestora de către alți operatori de transport care circulă pe trasee apropiate, schimbarea unor stații intermediare, a capetelor de linii.
Proiectul de hotărîre a provocat numeroase comentarii, cel mai vehement fiind consilierul local Adriean Chirilă: „Fac apel la consilierii locali ca această hotărîre să fie retrasă, din mai multe motive. Contractele cu Transurban și Troleibuzul, pentru principalele trasee, au fost semnate în luna octombrie. Se stabilise că, timp de 3 luni, programul de transport nu va fi modificat. Dar, în ședința anterioară a suferit anumite schimbări, iar acum se procedează la fel. La Transurban, pe un traseu a fost retras un autobuz din două, deși ar fi trebuit să circule ambele și să existe și o rezervă. Mai mult decît atît, traseele Troleibuzul se suprapun cu ale microbuzelor“. El a subliniat că modificările aduse traseelor sînt „atehnice și ilegale“, motiv pentru care și-a îndemnat colegii să nu voteze. Sorin Brumă, șeful Compartimentului Transporturi, a încercat să dea explicații și să arate că în proiectul de hotărîre s-au strecurat anumite greșeli de redactare, susținut fiind de unii consilieri locali ai PNL care au afirmat că raportul de specialitate fusese corect elaborat. Consilierul Andrei Baciu l-a acuzat pe Adriean Chiriă că, făcînd parte din Consiliul de Administrație al Troleibuzul, este direct interesat în a atrage profituri cît mai mari care se reflectă în nivelul său de salarizare. Discuțiile aprinse au fost stinse de către primarul Gheorghe Ștefan care a propus retragerea proiectului, pînă la ședința viitoare: „Pînă atunci, vom purta discuții cu reprezentanții Transurban, Troleibuzul și cu operatorii care fac transport cu microbuzele, pentru a găsi o soluție amiabilă. Interesul nostru este să asigurăm un transport civilizat cetățenilor și cît mai multe mijloace de transport. La emisiunile în direct cu cetățenii, unii s-au plîns că troleibuzele circulă la intervale de o jumătate de oră, dar ei ar dori să sosească mai repede“.

Articol afisat de 1957 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaționale Stiri Internaționale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective