Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gurã de oxigen de 53 de miliarde pentru unitãþile sanitare din Neamþ

Gurã de oxigen de 53 de miliarde pentru unitãþile sanitare din Neamþ

• unitãþile sanitare din judeþ au primit în urma rectificãrii de buget 53 de miliarde de lei • suma cea mai mare a fost destinatã celor opt spitale din judeþ

Rectificarea de buget fãcutã în Sãnãtate a adus sistemului sanitar nemþean 53 de miliarde de lei, care vor fi direcþionate cãtre cinci domenii de asistenþã medicalã - medicamente în ambulatoriu, spitale ºi Ambulanþã, dispozitive medicale ºi programe de sãnãtate.
Pentru tratamente cu medicamente în ambulatoriu, s-a primit suma necesarã acoperirii integrale a arieratelor pe 2004, mai exact acea diferenþã de 12,5 miliarde de lei, destinatã farmaciºtilor nemþeni care nu au agreat propunerea Ministerului Sãnãtãþii de a renunþa în urmã cu cîteva luni la a primi o parte din datoriile anului trecut, mai puþin 6,5 procente.
Serviciul Judeþean de Ambulanþã Neamþ va primi 7,3 miliarde de lei. Capitolul dispozitive medicale i-au fost alocate 520 de milioane de lei, iar pentru programele de sãnãtate s-au primit 70 de milioane de lei. Celor opt unitãþi sanitare cu paturi din judeþ le-a fost alocatã suma de 31,8 miliarde de lei.
„ÃŽn ceea ce priveºte medicamentele în ambulatoriu, situaþia era oricum rezolvatã la noi pînã la sfîrºitul anului. ÃŽn ceea ce priveºte dispozitivele medicale, situaþia este foarte bunã, în sensul cã anul acesta numãrul total de dispozitive medicale pentru copii însemna 800 de milioane de lei, iar cele 520 de milioane înseamnã ceva. Graþie acestei sume se vor rezolva trei sferturi din lista de aºteptare la copii.
Sumele primite de Serviciul Judeþean de Ambulanþã ºi spitale sînt, în mod cert, suficiente pentru plata salariilor pînã la sfîrºitul anului în curs. Dar atît timp cît încã nu ºtim ce s-a întîmplat cu fondurile destinate medicamentelor, probabil cã ei vor spune în continuare cã nu le ajung banii. Oricum, în urmãtoarele zile se vor întocmi acte adiþionale cu toþi acei furnizori care vor beneficia de aceste suplimentãri de sume în urma rectificãrii de buget“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, preºedinte director general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ.
Potrivit aceleeaºi surse, Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ ºi Spitalul Orãºenesc Tîrgu Neamþ nu au transmis actele solicitate de cãtre Casa Naþionalã de Asigurãri de Sãnãtate în ceea ce priveºte contractele pe 2005 ºi 2006 cu furnizorii. Acestea au spus numai totalul datoriilor, fãrã defalcarea pe fiecare contract în parte. Conducerea CAS Neamþ a transmis datele la CNAS fãcînd menþiunea cã Spitalul Judeþean ºi cel din Tîrgu Neamþ nu a trimis sumele pe fiecare contract în parte, iar responsabilitatea le aparþine întru totul. Foarte ciudat este faptul cã de alaltãieri pînã ieri Spitalul Judeþean de Urgenþã a modificat numãrul de contracte de la 501 la 456.

Articol afisat de 2111 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective