Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2005
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gură de oxigen de 53 de miliarde pentru unitățile sanitare din Neamț

Gură de oxigen de 53 de miliarde pentru unitățile sanitare din Neamț

• unitățile sanitare din județ au primit în urma rectificării de buget 53 de miliarde de lei • suma cea mai mare a fost destinată celor opt spitale din județ

Rectificarea de buget făcută în Sănătate a adus sistemului sanitar nemțean 53 de miliarde de lei, care vor fi direcționate către cinci domenii de asistență medicală - medicamente în ambulatoriu, spitale și Ambulanță, dispozitive medicale și programe de sănătate.
Pentru tratamente cu medicamente în ambulatoriu, s-a primit suma necesară acoperirii integrale a arieratelor pe 2004, mai exact acea diferență de 12,5 miliarde de lei, destinată farmaciștilor nemțeni care nu au agreat propunerea Ministerului Sănătății de a renunța în urmă cu cîteva luni la a primi o parte din datoriile anului trecut, mai puțin 6,5 procente.
Serviciul Județean de Ambulanță Neamț va primi 7,3 miliarde de lei. Capitolul dispozitive medicale i-au fost alocate 520 de milioane de lei, iar pentru programele de sănătate s-au primit 70 de milioane de lei. Celor opt unități sanitare cu paturi din județ le-a fost alocată suma de 31,8 miliarde de lei.
„În ceea ce privește medicamentele în ambulatoriu, situația era oricum rezolvată la noi pînă la sfîrșitul anului. În ceea ce privește dispozitivele medicale, situația este foarte bună, în sensul că anul acesta numărul total de dispozitive medicale pentru copii însemna 800 de milioane de lei, iar cele 520 de milioane înseamnă ceva. Grație acestei sume se vor rezolva trei sferturi din lista de așteptare la copii.
Sumele primite de Serviciul Județean de Ambulanță și spitale sînt, în mod cert, suficiente pentru plata salariilor pînă la sfîrșitul anului în curs. Dar atît timp cît încă nu știm ce s-a întîmplat cu fondurile destinate medicamentelor, probabil că ei vor spune în continuare că nu le ajung banii. Oricum, în următoarele zile se vor întocmi acte adiționale cu toți acei furnizori care vor beneficia de aceste suplimentări de sume în urma rectificării de buget“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, președinte director general al Casei de Asigurări de Sănătate Neamț.
Potrivit aceleeași surse, Spitalul Județean de Urgență Neamț și Spitalul Orășenesc Tîrgu Neamț nu au transmis actele solicitate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate în ceea ce privește contractele pe 2005 și 2006 cu furnizorii. Acestea au spus numai totalul datoriilor, fără defalcarea pe fiecare contract în parte. Conducerea CAS Neamț a transmis datele la CNAS făcînd mențiunea că Spitalul Județean și cel din Tîrgu Neamț nu a trimis sumele pe fiecare contract în parte, iar responsabilitatea le aparține întru totul. Foarte ciudat este faptul că de alaltăieri pînă ieri Spitalul Județean de Urgență a modificat numărul de contracte de la 501 la 456.

Articol afisat de 1924 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaționale Stiri Internaționale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective