Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 25 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Încã un carnagiu în Irak

Încã un carnagiu în Irak

• un atac cu maºinã-capcanã a produs cel puþin 30 de morþi, la sud de Bagdad

Un atentat cu maºinã-capcanã produs, joi dimineaþã, în faþa unui spital situat la sud de Bagdad s-a soldat cu moartea a cel puþin 30 de persoane. Maºina-capcanã era parcatã în faþa spitalului din localitatea Mahmudiyah, situatã la aproximativ 20 de kilometri sud de capitala irakianã. Potrivit unui martor, vehiculul a explodat la trecerea prin zonã a unui convoi militar american. În deflagraþie au fost rãniþi patru soldaþi ai armatei Statelor Unite.
Surse din cadrul serviciilor de securitate au afirmat cã 30 de persoane ºi-au pierdut viaþa ºi alte 23 au fost rãnite. „Bilanþul total al victimelor transportate la spitalele din capitalã ºi din Mahmudiyah indicã 30 de morþi ºi 23 de rãniþi“, au precizat sursele citate.
„Ieºeam din spital împreunã cu fiul meu în vîrstã de un an ºi jumãtate, în momentul în care a avut loc explozia“, a spus Hoda Ali, de 30 de ani, care a fost rãnit la faþã ºi mîini în urma atacului „Am fost trîntit de suflul exploziei. Cînd m-am ridicat, fiul meu nu mai era în braþele mele. L-am gãsit printre morþi“, a adãugat Hoda Ali.
„Intram în spital, iar în momentul trecerii convoiului militar american a avut loc explozia“, a declarat Abed Hassan Ali, în vîrstã de 40 de ani, rãnit la cap în timpul exploziei.
Un purtãtor de cuvînt militar american, sergentul David Abrams, a confirmat cã patru militari americani au fost uºor rãniþi în urma atentatului.
Oraºul Mahmudiyah este situat, alãturi de Yussufiyah ºi Latifiyah, în „triunghiul morþii“, zonã sunnitã în care au loc atacuri ºi rãpiri aproape în fiecare zi.
Atacul are loc la douã zile dupã un atentat sinucigaº cu maºinã-capcanã care a avut loc la Kirkuk, în nordul Irakului, soldîndu-se cu 22 de morþi.
Pe de altã parte, opt irakieni, dintre care trei gãrzi de corp ale ministrului irakian al industriei, au murit în urma mai multor atacuri, iar alte patru cadavre au fost descoperite la sud de Bagdad.
Cele trei gãrzi de corp ale ministrului Ussama al-Najafi au fost atacate de persoane necunoscute în timp ce se deplasau prin cartierul Yarmuk, din centrul Bagdadului. Celelalte patru victime ale atacului fãceau parte din diferite corpuri ale forþelor de ordine, unul dintre ei fiind inginer, angajat al municipalitãþii din localitatea Tikrit.
Cadavrele a patru irakieni, douã femei ºi doi bãrbaþi, care prezentau urme de strangulare, torturã ºi împuºcãturi au fost descoperite la Yussufiyah, localitate situatã în apropiere de capitalã.
Armata americanã a anunþat, la rîndul sãu, cã trei militari ºi-au pierdut viaþa, miercuri, fiind þinta unor tiruri de armã în Bagdad, dar nu au precizat dacã a fost vorba despre un atac.
„Doi militari ºi-au pierdut viaþa din cauza rãnilor suferite dupã ce au fost þinta focurilor de armã, la 23 noiembrie, în sud-vestul Bagdadului“, potrivit unui comunicat militar. Un alt militar a murit în circumstanþe asemãnãtoare în centrul Bagdadului.

Articol afisat de 2135 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective