Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Familie bãgatã în spital de polei ºi vitezã

Familie bãgatã în spital de polei ºi vitezã

• o familie din Piatra Neamþ a ajuns în stare gravã la spital dupã ce s-a izbit cu maºina într-un gard • femeia a pierdut sarcina • un cetãþean german a intrat cu maºina în cantonul CFR din Pîngãraþi •

Viteza neadaptatã la condiþiile de trafic pe timp de iarnã, plus zãpada cãzutã sîmbãtã searã în Neamþ, care a determinat apariþia poleiului pe ºoselele judeþului, au condus la producerea mai multor accidente rutiere.
Cel mai grav a avut loc sîmbãtã, 11 februarie, aproape de miezul nopþii, chiar la intrarea în Piatra Neamþ. Viorel Vamanu, în vîrstã de 33 de ani, din localitate, conducea un autoturism Ford Mondeo. Ajuns pe strada Cetatea Neamþului, la intrarea în oraº, din cauza poleiului, dar ºi a vitezei neadaptate la carosabilul alunecos, ºoferul a pierdut controlul asupra maºinii, a derapat ºi s-a izbit violent în gardul unui imobil din apropiere. Cum autoturismul a fost grav avariat, pentru scoaterea celor doi soþi dintre fiare, a fost nevoie de intervenþia echipajului de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã. Atît ºoferul, cît ºi soþia acestuia, Maria, în vîrstã de 35 de ani, au fost foarte grav rãniþi.
Cei doi au fost transportaþi de Ambulanþã la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, unde investigaþiile medicale au relevat cã au suferit numeroase traumatisme, contuzii, precum ºi grave leziuni interne. ªoferul a suferit rupturã de ficat ºi de colecist, precum ºi o masivã hemoragie internã, care au reclamat efectuarea urgentã a unei complexe ºi dificile intervenþii chirugicale, iar soþia acestuia, care era gravidã în luna a IX-a, a pierdut sarcina, fiind de asemenea, operatã. Aflîndu-se în stare criticã dupã ce au fost operaþi, soþii Vamanu au rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale secþiei Anestezie ºi Terapie Intensivã.
Tot sîmbãtã searã, în jurul orei 22, în localitatea Pîngãraþi, s-a produs un alt accident grav. Cetãþeanul german Robert Matzken, în vîrstã de 44 de ani, care conducea un autoturism Suzuki, a adormit la volan ºi la intrarea în comunã a derapat, a pãrãsit ºoseaua ºi s-a izbit violent în clãdirea ce adãpostea cantonul CFR din localitate.
Investigaþiile medicale efectuate la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ au arãtat cã, în urma impactului, ºoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis ºi numeroase contuzii uºoare la nivelul corpului. Pacientul a rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale secþiei Neurochirurgie, pentru a beneficia de o atentã supraveghere de specialitate.
Un alt accident cauzat de zãpadã, precum ºi de viteza prea mare s-a înregistrat vineri dimineaþã, 10 februarie, în comuna Trifeºti. Vasile M., de 44 de ani, din Roman, conducea un autoturism marca Ford Focus ºi, ajuns la intrarea în localitatea cu pricina, într-o curbã, din cauza vitezei neadaptate la carosabilul acoperit cu zãpadã, a pãrãsit direcþia de deplasare ºi a intrat în coliziune cu un copac aflat pe partea dreapta a drumului. Din accident a rezultat rãnirea uºoarã Gabrielei P., de 37 de ani, din Roman, pasagerã în autoturism. Lucrãtorii postului de Poliþie Trifeºti continuã cercetãrile în acest caz.
FOTO: O parte dintre ºoferii care au cãlcat prea tare pedala de acceleraþie au avut probleme

Articol afisat de 1782 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective