Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Portretul trãgãtorului

Portretul trãgãtorului

• a fost întocmit portretul robot al presupusului autor al tentativei de asasinat de la Piatra Neamþ • se pare cã arma cu care s-a tras a fost un pistol Glock, cu amortizor • gloanþele trase au fost trimise la Bucureºti pentru efectuarea expertizei balistice • prin oraº circulã fel de fel de zvonuri despre acest caz • un cotidian ieºean avanseazã ipoteza unei legãturi între cele petrecute la Piatra Neamþ ºi un atentat dejucat la Iaºi •

Poliþiºtii nemþeni sînt în alertã maximã ºi importante forþe au fost scoase în stradã în speranþa cã va fi depistat autorul tentativei de asasinat comisã la sfîrºitul sãptãmînii trecute în Piatra Neamþ. Deºi oficial nu au fost furnizate prea multe informaþii în acest spectaculos caz, zvonuri de tot felul circulã prin oraº ºi se vehiculeazã fel de fel de ipoteze. Pînã acum, în urma audierilor s-a reuºit întocmirea unui portret robot (foto) al presupusului autor. Acesta este un tînãr cu vîrsta aproximativã de 26-32 de ani, are o înãlþime de 1,77-1,82 m, greutate 78-82 kg, ochi rotunzi, de culoare închisã, constituþie atleticã, faþa ovalã. În momentul comiterii tentativei de asasinat era îmbrãcat cu o geacã de culoare închisã ºi purta pe cap un fes negru. Poliþiºtii îi roagã pe toþi nemþenii care îl recunosc sau care au informaþii referitoare la acest caz sã sune la poliþie la numerele de telefon 212121 sau 207000. Portretul a fost trimis ºi la toate punctele de frontierã din þarã, deºi, dacã suspectul a intenþionat sã pãrãseascã România, cu siguranþã a fãcut-o deja. De asemenea, poliþiºtii nemþeni au trimis gloanþele ºi tuburile cartuºelor recuperate la Laboratorul de Criminalisticã din cadrul IGPR pentru efectuarea expertizelor balistice. Se pare cã arma cu care s-a tras este un pistol Glock, calibru 9mm, armã identicã cu cea aflatã în dotarea poliþiºtilor ºi care avea prevãzut amortizor. În plus, toþi oamenii legii ce lucreazã la Judiciar au fost mobilizaþi pentru identificarea cît mai rapidã a autorului, motiv pentru care au fost audiaþi în doar douã zile zeci de membri ai lumii interlope din judeþ, precum ºi apropiaþi ai acestora.

Gheorghe Mararu: „consider cã sînt în pericol“
Un cotidian din Iaºi a publicat o serie de speculaþii potrivit cãrora reglarea de conturi de la Piatra Neamþ ar fi asemãnãtoare cu una similarã ce se pregãtea în toamna anului trecut la Iaºi ºi a cãrui victimã urma sã fie un anume Tiberiu Cristodorescu, cunoscut membru al lumii interlope ieºene, ºi despre care s-a spus cã era prieten al lui Puiu Mironescu, victima reglãrii de conturi de la Piatra Neamþ. ÃŽn cazul lui Cristodorescu oamenii legii au susþinut cã acel care îi purta sîmbetele era Vasile Rodideal, un basarabean venit în Iaºi ºi care este naºul de cununie al lui Cãtãlin Mararu, din Piatra Neamþ, cel cãruia, recent, i-au fost incendiate douã maºini. Reproducem în continuare fragmente din materialul publicat în ziarul din Iaºi. „Sã fie vreo legãturã între asasinatul comandat în septembrie la Iaºi ºi cel din Piatra Neamþ de acum douã zile? Greu de spus. Singurele elemente comune sînt numele lui Vasile Rodideal ºi Tiberiu Cristodorescu, amîndoi membri ai lumii interlope. La Iaºi, Rodideal, susþin procurorii, a ordonat executarea lui Cristodorescu. Planul a eºuat, iar Rodideal a fost arestat. La Piatra Neamþ lucrurile par sã fi avut o altã întorsãturã. Cel împuºcat, Dumitru Mironescu, este prieten cu Cristodorescu. Poliþiºtii din Piatra Neamþ nu ºtiu cine a comandat împuºcarea tînãrului în schimb, Cristodorescu dã un nume: «Din cîte ºtiu, Mironescu are un singur duºman în Piatra Neamþ: Gheorghe Mararu, finul lui Rodideal. Gloanþele l-au nimerit în cap ºi în picior, deci cine a tras asupra lui nu a vrut doar sã-l sperie, ci chiar sã-l omoare. De asta cred cã nici nu ºi-au acoperit faþa», declara ziariºtilor ieºeni Tiberiu Cristodorescu. Tot acesta crede cã acel care a ordonat ciuruirea prietenului sãu este un anume Gheorghe Mararu, finul lui Vasile Rodideal, duºmanul lui de moarte. «Lui Mararu i s-au incendiat niºte maºini de lux lunile trecute ºi crede cã Mironescu le-a dat foc. Mararu ºi Mironescu fuseserã buni prieteni, aºa cum eram ºi eu cu naºul lui, Rodideal. Dar s-au certat ºi s-au despãrþit», mai spune Cristodorescu“.
Ieri, contactat de Monitorul de Neamþ, Gheorghe Mararu a susþinut cã nu are nici un amestec în ceea ce i s-a întîmplat lui Dumitru Mironescu ºi cã, dat fiind cele ce se petrec la Piatra Neamþ, se simte ameninþat. „Pînã acum nu am fost chemat la Poliþie, nu m-a întrebat nimeni nimic. Cu Puiu Mironescu nu sînt nici prieten, nici duºman. Am fãcut afaceri, dar acum nu mai este cazul de aºa ceva. Nu am nici o legãturã cu ceea ce i s-a petrecut lui Mironescu. Mie mi-au fost incendiate douã maºini ºi de aici s-a speculat pe aceastã temã. S-a ajuns sã se facã o legãturã între incendierile autoturismelor ºi întîmplarea cãreia i-a cãzut victimã Puiu Mironescu. Cele ce se petrec de ceva vreme în Piatra Neamþ, mai ales cã mi-au fost incendiate douã maºini, mã îndreptãþesc sã consider cã sînt în pericol“, a afirmat Gheorghe Mararu.

Rodideal, acuzat de o tentativã de asasinat cu bombã
Tot cotidianul ieºean citat susþinea cã: „Vasile Rodideal a fost arestat, la sfîrºitul anului trecut, de magistraþii ieºeni, sub acuzaþia cã ar fi pus la cale asasinarea lui Tiberiu Cristodorescu. Planul a fost oprit la timp prin interceptarea convorbirilor telefonice de cãtre SRI ºi demararea anchetei. Printre cei incriminaþi de procurori se numãra Vasile Rodideal, basarabean stabilit la Iaºi. Execuþia urma a fi pusã la cale de un poliþist anume plãtit, de sorginte basarabeanã. Un dispozitiv exploziv cu detonare de la distanþã, prin telefonul mobil, urma a fi procurat în septembrie din Republica Moldova de un locotenent al lui Rodideal, tot basarabean, Dumitru „Dima“ Chetreanu, încarcerat alãturi de Rodideal. ÃŽn joc a intrat ºi Constantin Ponici, tot din Republica Moldova, mandatat sã tocmeascã asasinii. Comanda lui Rodideal urma a fi pusã în scenã de Alexander Lazarev ºi Mihail Mocanu, ultimul, poliþist peste Prut. Cristodorescu, despre care se spune cã ar fi cãmãtar, a fost filat o lunã de cei special tocmiþi. Arsenalul pentru lichidarea interlopului cuprindea un pistol-mitraliera tip UZI si muniþie specialã. «Cele 48 de cartuºe erau folosite numai de KGB ºi erau de tip «dum-dum», adica la atingerea þintei explodeazã», declara dupã arestarea atentatorilor procurorul Iulia Diaconu“.

Mironescu, împuºcat în cap în faþa blocului
Reamintim cã Ioan Dumitru Mironescu, de 32 de ani, din Piatra Neamþ a fost împuºcat, sîmbãtã dimineaþa, la ora 2.00, chiar în faþa blocului în care locuieºte. Bãrbatul se întorcea acasã de la un restaurant împreunã cu prietena sa, o tînãrã de 24 de ani. Chiar în faþa imobilului situat pe Bulevardul Traian, Mironescu a fost acostat de un necunoscut care a tras asupra sa mai multe focuri de armã, iar douã gloanþe au nimerit victima în craniu ºi în picior. Mironescu a reuºit sã fugã ºi a cerut ajutorul unei tinere care era în zonã cu maºina, iar aceasta a anunþat poliþia ºi ambulanþa. Victima a fost dusã la spital, iar apoi a fost transferatã la Spitalul Sfîntul Spiridon, unde, duminicã dimineaþa, a fost supusã unei intervenþii chirurgicale. Glonþul a fost scos, iar starea lui Mironescu era stabilã, motiv pentru care, asearã, o echipã de poliþiºti plecase spre Iaºi pentru a încerca audierea victimei.

Articol afisat de 5245 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective