Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria Bicaz Chei, bunã de platã

• la Bicaz Chei s-au constatat nereguli în activitatea financiar-contabilã a unitãþii din anul 2004

Controlorii financiari ai Camerei de Conturi Judeþene Neamþ au constatat, în timpul verificãrii contului de execuþie a bugetului local pe anul 2004 al comunei Bicaz Chei, unele nereguli în stabilirea, constatarea, controlul, urmãrirea ºi încasarea impozitelor, taxelor ºi a altor venituri ale unitãþii administrativ-teritoriale. Neregulile se referã la faptul cã nu s-au constituit garanþii de platã ºi nu s-au virat la bugetul local venituri în sumã de 293,6 milioane lei, reprezentînd diferenþe valorice achitate în plus, în anii anteriori exerciþiului bugetar 2004, pentru lucrãrile de investiþii realizate la sediul Primãriei Bicaz Chei. De asemenea, nu au fost executate, în mod corespunzãtor, veniturile din activitatea extrabugetarã de pãºunat, conform prevederilor Hotãrîrii Consiliului local nr. 15/2004. Pentru clãdirile dobîndite de persoanele juridice înainte de 1 ianuarie 1998 - care nu au fost reevaluate dupã aceastã datã - consiliul local nu a stabilit cota impozitului pe clãdiri, potrivit obligaþiilor prevãzute de Codul fiscal. În plus, nu au fost stabilite ºi avizate prin hotãrîre a consiliului local construcþiile scutite de impozit pe clãdiri.
Tot la Bicaz Chei, controlorii financiari au constatat ºi unele nereguli în activitatea financiar-contabilã a unitãþii. S-a descoperit, astfel, cã nu au fost înregistrate în contabilitate mijloace fixe în valoare de 648 milioane lei, cã nu s-a organizat ºi condus corespunzãtor evidenþa prevãzutã de lege în cazul concesionãrii de terenuri, precum ºi în legãturã cu organizarea ºi desfãºurarea controlului financiar preventiv propriu ºi auditului public intern. S-a constatat, de asemenea, cã, aferent lucrãrilor de investiþii executate în anii 2003-2005 pentru realizarea noului sediu al Primãriei Bicaz Chei, s-au efectuat plãþi nelegale în sumã de 102,2 milioane lei, asupra cãrora s-au calculat dobînzi de 12,7 milioane lei. Prejudiciul, în sumã totalã de 114,9 milioane lei, s-a produs ca urmare a acceptãrii la platã de cãtre beneficiar a unor cantitãþi de lucrãri mai mari decît cele efectiv realizate, înscrise de cãtre executant în situaþiile de platã întocmite. Astfel, în situaþiile de lucrãri din lunile decembrie 2003 ºi aprilie 2004, la articolul de deviz „zidãrie cãrãmidã“ s-a înscris o cantitate cu 32 metri cubi mai mare decît cea realã, iar în situaþia de lucrãri din luna februarie 2005 la articolul „executat placaj faianþã“ s-au înscris ºi achitat în plus 65 metri pãtraþi de faianþã. Cantitãþile ºi lucrãrile real executate la noul sediu al Primãriei Bicaz Chei au fost stabilite de reprezentanþi ai constructorului ºi ai beneficiarului, în prezenþa organului de control.
Pentru stabilirea rãspunderii juridice pentru prejudiciul în valoare de 114,9 milioane lei a fost sesizat Tribunalul Neamþ - Secþia comercialã ºi contencios administrativ, care, prin Sentinþa civilã nr. 44/CF din 20.12.2005, a obligat la platã persoanele rãspunzãtoare. Acestea au fost, potrivit declaraþiilor viceprimarului comunei Bicaz Chei, Mihai Bârsan, „primarul comunei, contabilul ºi dirigintele de ºantier“, ultimul fiind, de altfel, cel din neglijenþa cãruia s-a înregistrat prejudiciul. Viceprimarul Mihai Bârsan a þinut sã precizeze cã atît cãrãmizile, cît ºi faianþa cu bucluc existã, n-au dispãrut, doar cã, dintr-o scãpare a dirigintelui de ºantier, au fost prinse în situaþiile de lucrãri fãrã sã mai fi fost folosite.

Articol afisat de 2104 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective