Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Proiectul de colaborare transfrontalierã a ziariºtilor români ºi moldoveni, la final

Proiectul de colaborare transfrontalierã a ziariºtilor români ºi moldoveni, la final

• la Chiºinãu, la sfîrºitul sãptãmînii trecute s-a încheiat proiectul „Colaborare transfrontalierã moldo-românã a jurnaliºtilor din presa localã“

Proiectul de colaborare transfrontalierã a jurnaliºtilor din Republica Moldova ºi România a luat sfîrºit, vinerea trecutã, la Chiºinãu, unde s-a desfãºurat întîlnirea organizatorilor ºi participanþilor. Ultima etapã a proiectului finanþat de Guvernul German s-a desfãºurat în Republica Moldova, unde 10 ziariºti de la cotidiane din Neamþ, Suceava, Bacãu, Vaslui, Botoºani, Ploieºti, Galaþi, Brãila ºi Iaºi au lucrat o sãptãmînã în redacþiile ziarelor din mai multe localitãþi din Basarabia.
La conferinþa de la Chiºinãu s-au împãrtãºit impresii despre cele douã sãptãmîni petrecute de echipele moldo-române, pe ambele maluri ale Prutului. S-a evaluat situaþia, s-a vorbit despre ce a mers bine, ce mai trebuie fãcut pentru a ajuta ziariºtii din Moldova, despre independenþa presei de limbã românã într-o Basarabie în care libertatea de opinie este în mare suferinþã, despre mediul socio-politic din cele douã þãri ºi despre proiecte viitoare. În acest sens a fost invitatã ºi Cristina Guseth, directorul Freedom House România, care a expus participanþilor cîteva dintre proiectele în care este implicatã aceastã organizaþie.
Camelia Varvara Tudose, coordonatorul din partea românã a proiectului, directorul „Monitorului de Neamþ“, a þinut sã aminteascã jurnaliºtilor care au participat la program cã acesta ar trebui sã fie doar un început în relaþiile între jurnaliºtii din cele douã þãri ºi despre rolul pe care îl are presa în comunitate, ca formator de opinie.
S-au prezentat echipele care au colaborat în cadrul acestui proiect ºi care au fost formate din jurnaliºti români ºi moldoveni ºi articolele care au rezultat în urma deplasãrilor în teren a reporterilor din redacþiile ziarelor din cele douã þãri.
Tot la Chiºinãu, vineri, Asociaþia Presei Independente (API) din Republica Moldova a desemnat laureaþii premiilor anuale pentru 2005, oferite celui mai bun reporter din redacþiile ziarelor membre ale API, celui mai bun manager ºi redacþiei ziarului cu cel mai reuºit design. „Cel mai bun reporter“ din cadrul API în anul 2005 a fost declarat Victor Cobãsneanu, de la Observatorul de Nord, din Soroca; „Cel mai bun manager“ din cadrul API a fost declarat Val Butnaru, directorul publicaþiei Jurnal de Chiºinãu; premiul „Ziarul cu cel mai reuºit design“ a fost acordat publicaþiei SP, Bãlþi. De asemenea, API a acordat un premiu special „Pentru contribuþie la dezvoltarea API“ domnului Tudor Iaºcenco, directorul publicaþiei Cuvântul din Rezina.
Începînd cu anul curent, API a instituit un premiu de încurajare pentru un jurnalist de la o instituþie media care nu are calitatea de membru API. Laureatul acestui premiu pentru anul 2005 este Ina Prisãcaru, reporter la cotidianul Timpul de dimineaþã.
Reamintim cã în perioada 24-30 octombie s-a efectuat primul stagiu al acestui proiect, cînd jurnaliºtii din România au mers pentru prima datã în Moldova. Cea de-a doua parte a proiectului a avut loc în perioada 29 ianuarie -11 februarie, cînd ziariºti din Moldova au venit în România, iar cei români au mers peste Prut.
Acest schimb de experienþã a avut ca scop dezvoltarea abilitãþilor profesionale ale jurnaliºtilor din presa localã independentã din Moldova prin intermediul colaborãrii cu jurnaliºtii din presa localã din România. Proiectul „Colaborare transfrontalierã moldo-românã a jurnaliºtilor din presa localã“ a fost realizat de Asociaþia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Guvernului Germaniei în scopurile Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est.

Articol afisat de 1691 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective