Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Discuții pe tema modernizării zonei centrale a orașului Piatra Neamț

Discuții pe tema modernizării zonei centrale a orașului Piatra Neamț

• pietrenii care locuiesc în H-urile de pe bulevardul Decebal acuză autoritățile locale că nu îi iau în seamă • ei nu sînt de acord cu extinderea parcărilor în fața blocurilor, pentru că sînt situate prea aproape de acestea •

Reducerea zonelor verzi ale localității, cu precădere în zona centrală - supusă unui amplu proiect de modernizare - continuă să îi nemulțumească pe pietreni. Odată cu încălzirea vremii, municipalitatea pietreană a trecut la lucrările pregătitoare pentru modernizarea zonei din fața H-urilor de pe bulevardul Decebal. În urmă cu cîteva zile, angajații societăților Urban și Salubritas au început să curețe la propriu zona verde: au fost scoase gardurile din fier și beton care mărgineau trotuarul, tăiați numeroși copaci și scoase florile. Potrivit planurilor Primăriei Piatra Neamț, întreaga zonă va fi transformată în locuri de parcare, alei pietonale și pentru mașini, prefigurîndu-se o extindere a barei de magazine de la parterul acestor blocuri. Amenajările vor include întreaga zonă, pînă la intersecția cu strada 22 decembrie, strada Paharnicului și perimetrul dintre blocuri. Referindu-se la proiectul al cărui start a fost dat în urmă cu cîteva zile, Dan Florea, arhitectul-șef al municipiului, sublinia: „Amenajarea va arăta precum cea de la Onym. Va fi realizată o cale de acces, cu parcări pentru mașini, iar trotuarul pentru pietoni va fi pe lîngă vitrinele magazinelor. Cum nu avem voie să organizăm parcări în stradă, vom crea o alee paralelă cu bulevardul Decebal care va ieși în strada 22 decembrie - aceasta va avea sens unic, pentru că vom lărgi pietonalul. Va trece prin fața sediului Publiserv, iar apoi va merge paralel cu blocurile vechi. Aleea va ieși în parcarea din spatele vechiului magazin Aleho, unde va fi amenajată o micropiață pentru flori și legume. Vechea vegetație va fi înlocuită cu arbori pitici și aranjamente florale“.
Însă, intențiile autorităților locale sînt contestate de către cetățenii care au ferestrele orientate înspre bulevardul Decebal, una dintre rutele cele mai circulate ale municipiului. Nevoiți să suporte zgomotul infernal făcut de autoturisme și de mașinile de mare capacitate, ei cred că noile parcări, amenajate la mică distanță de blocuri, le vor îngreuna și mai mult existența. În acest sens, am primit la redacție o reclamație semnată de 19 pietreni care locuiesc în blocul H2. „Noi am auzit despre proiectele Primăriei. Este posibil ca acestea să creeze o altă imagine acestei zone. Nu sîntem împotriva modernizărilor, însă, din cîte știm, legislația prevede ca parcările să fie amenajate la 10 metri de blocuri și nu înțelegem de ce acestea sînt amenajate la distanță atît de mică. Și-așa trebuie să suportăm zgomotul și gazele de eșapament. Acum, vom avea parte și de zgomotul alarmelor mașinilor, ca să nu mai vorbim despre creșterea cantității de gaze. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă sîntem de acord cu aceste inițiative“, ne-a declarat Neculai Bălica, unul dintre locatarii blocului H2.
De cealaltă parte a baricadei, Dan Cîmpeanu, directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Piatra Neamț, ne-a declarat că lucrările sînt realizate potrivit legii: „Nu am fi făcut aceste lucrări fără să fi avut toate avizele. Într-adevăr, legea spune că parcările trebuie să fie situate la o distanță de 10 metri de bloc, dar, cu acordul asociațiilor de proprietari, aceasta poate fi micșorată pînă la 6 metri“.

Articol afisat de 1506 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective