Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 2 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
România, victorie la pas în faþa Sloveniei

România, victorie la pas în faþa Sloveniei

• România - Slovenia 2-0 (1-0) • au marcat Mazilu ('22) ºi Pecnik ('53 - autogol) •

România a înregistrat, ieri dupã-amiazã, prima victorie împotriva naþionalei Sloveniei, dupã ce nu reuºise acest lucru în cele patru întîniri disputate pînã acum. Scorul final al partidei disputate în cadrul turneului din Cipru a fost 2-0 pentru tricolori, golurile fiind marcate de Ionuþ Mazilu, în minutul 22, ºi slovenul Pecnik, în proprie poartã, în minutul 53.
Aºa cum era de aºteptat, antrenorul Victor Piþurcã a aruncat în luptã jucãtorii pe care se va baza în preliminariile Campionatului European din 2008, din Austria ºi Elveþia. Au fost titulari jucãtori precum Chivu, Raþ, Lobonþ, Cociº, Mazilu sau Dorinel Munteanu. Singurul care a lipsit din echipa cu care Piþurcã ar putea începe orice meci a fost Adrian Mutu, jucãtorul de la Juventus Torino fiind accidentat. România a început jocul bine, a controlat mijlocul terenului, iar Cociº a ratat o ocazie mare încã din minutul 6. Apoi, românii n-au dat prea multe ºanse slovenilor. Mingile pierdute s-a încercat a fi recuperate încã din jumãtatea adversã, fazele de atac au fost construite cu rãbdare ºi atenþie, iar în apãrare România a dovedit cã poate juca fãrã cusur. Astfel, Lobonþ a fost ºomer, pînã în minutul 46, cînd a fost schimbat cu Daniel Coman. Primul gol al meciului a venit în urma unei curse pe partea stîngã a lui Rãzvan Raþ, care a centrat din alergare perfect pentru Ionuþ Mazilu, liber în careul sloven. Era minutul 22 ºi jucãtorul de la Sportul Studenþesc marca pentru prima datã pentru naþionalã. Pînã la finaul primelor 45 de minute, tricolorii au mai avut cîteva ºanse a marca, dar s-a intrat la cabine cu scorul de 1-0. Partea secundã a început în aceeaºi notã de dominare a României, fructificatã în minutul 53, cînd Mazilu a centrat în careul sloven, iar fundaºul Pecnik a vrut sã degajeze, dar mingea s-a oprit în propria poartã. La 2-0 au început sã aparã ºi schimbãrile în lotul tricolor. S-a vãzut imediat lipsa de omogenitate a echipei, dar ºi o retragere spre careul lui Coman. Slovenia a prins curaj ºi a reuºit ºi cîteva faze ofensive bune, încheiate cu ocazii destul de mari la poarta rapidistului. Victor Piþurcã a folosit ieri urmãtorii jucãtori: Lobonþ (min.46 - Coman) - Contra (min.88 - Bãdoi), Tamaº, Chivu (min.88 - Iencsi), Raþ - Ov. Petre (min.83), D. Munteanu (min.74 - Pãtraºcu) - Fl. Petre (min.74 - Opriþa), Cociº, D. Niculae - Mazilu (min.85 - T.Bãlan).
Naþionala de tineret a României a jucat ieri un meci amical împotriva selecþionatei similare a Greciei, la Atena. Elevii lui Florin Marin au învins cu 2-0, golurile românilor fiind marcate de jucãtorul lui ªerif Tiraspol, Florescu, din penalty, ºi de stelistul Bãnel Nicoliþã.
FOTO: Ionuþ Mazilu a înscris primul gol al României

Articol afisat de 1478 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective