Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 29 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cartonaº roºu pentru rasiºti

Cartonaº roºu pentru rasiºti

• meciul mileniului, între Rapid ºi Steaua, în Cupa UEFA, ar putea fi umbrit de eventualele manifestãri rasiste ale suporterilor • nici sancþiunile nu sînt de neglijat •

Bãnel Nicoliþã a fost încîntat de ideea de a transmite un mesaj fanilor care vin pe stadioane ºi folosesc scandãri rasiste, arãtîndu-le cartonaºul roºu.
Dupã ce a avut parte de tratamente urîte din partea galeriilor din Giuleºti, din ªoseaua ªtefan cel Mare sau chiar a celor de pe Bega, Bãnel (foto) doreºte ca, începînd cu meciul de joi seara, suporterii care vin la partida sã-ºi încurajeze echipele favorite sã uite înjuriile rasiale. „Am încredere cã suporterii se vor comporta bine ºi nu vom fi suspendaþi din competiþiile europene“, a declarat Nicoliþã. Referitor la faptul cã UEFA ar dori sã îl desemneze drept ambasadorul antirasismului în România, la fel cum este francezul Thierry Henry în Anglia, „Jardel“ a zîmbit ºi a afirmat: „Mai întîi sã mi se propunã ºi apoi mai vedem“. La meciul cu Rapid de joi seara, toata lumea va fi cu ochii pe ce se va întîmpla pe stadionul Giuleºti, pe bannere, pe scandãri, pe comportamentul jucãtorilor ºi pe cel al suporterilor. Steaua riscã pedepse severe: amenzi între 60.000 ºi 200.000 de dolari, suspendarea terenului sau, cea mai drasticã, interzicerea participãrii în competiþiile europene pentru maxim doi ani. Joi seara suporterii vor da primul test în faþa Europei, mai ales cã se confruntã douã dintre cele mai fanatice galerii. „Let’s Kick Racism Out From Football“ (nr. - „Haideþi sã alungãm racismul din fotbal“) - e sloganul care este la modã în fotbalul mondial ºi zilele acestea în fotbalul românesc. „Sper sã nu existe probleme la acest meci ºi sã fie o sãrbãtoare a fotbalului. Mã tem de reacþia unora dintre suporteri, dar cred cã majoritatea se vor comporta civilizat la ambele manºe“, a încheiat Bãnel Nicoliþã, mijlocaºul echipei Steaua.

Bilete verificate cu laboratorul mobil al Imprimeriei Naþionale
Imprimeria Naþionalã a securizat biletele pentru meciul dintre Rapid Bucureºti ºi Steaua Bucureºti, din sferturile de finalã ale Cupei UEFA la fotbal, iar accesul pe stadionul din Giuleºti va fi posibil doar dupã verificarea autenticitãþii biletelor de cãtre specialiºtii Imprimeriei Naþionale. ÃŽn acest scop, laboratorul mobil al CNIN, dotat cu aparaturã de înaltã performanþã, se va deplasa la stadion. „Specialiºtii Imprimeriei Naþionale vor dispune de aparatura necesarã verificãrii elementelor de siguranþã introduse în biletele destinate acestui meci de fotbal. ÃŽn premierã pentru România la un asemenea eveniment, în toate punctele de acces ale stadionului, specialiºtii noºtri vor verifica direct biletele, alãturi de organele de ordine ºi pazã“, a declarat Dan Docan, directorul general al Imprimeriei Naþionale. Nivelul de securizare al tichetelor realizate de CNIN este foarte înalt, astfel încît orice încercare de contrafacere va fi depistatã.
Meciul dintre Rapid ºi Steaua Bucureºti, din prima manºã a sferturilor de finalã ale Cupei UEFA la fotbal, va fi arbitrat de o brigadã germanã, cu Wolfgang Stark la centru. La partida de pe Giuleºti, Stark îi va avea ca arbitri asistenþi pe compatrioþii sãi Markus Scheibel ºi Jan-Hendrik Salver, în timp ce arbitru de rezervã a fost desemnat Günter Perl. Observator pentru arbitri a fost delegat englezul Peter Jones.
Meciul dintre Steaua ºi Rapid va avea loc mîine, 30 martie, de la ora 20.45 ºi va fi transmis în direct de postul Antena 1.

Articol afisat de 1656 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(.M.M.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective