Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Borleºtiul, în febra alegerii noului primar

• ieri, la orele 14.00, doar 11% dintre votanþii din Borleºti trecuserã pe la urne • în cursa pentru „fotoliul“ de primar au intrat 5 candidaþi •

Locuitorii cu drept de vot, din comuna Borleºti, s-au prezentat, ieri, la urne, pentru a-ºi alege un nou primar. Comunitatea din localitatea nemþeanã a rãmas fãrã „pãstor“, în urma demisiei lui Ioan Handaric (PSD). Pentru buna desfãºurare a scrutinului, în comunã au fost organizate 7 secþii de votare. ÃŽn lupta pentru „fotoliul“ de primar s-au înscris 5 candidaþi ai tot atîtor partide cu reprezentare localã: Alianþa PNL-PD l-a desemnat, în aceastã luptã, pe Vasile Iliuþã, Partidul Social Democrat - pe Radu Irimia, Partidul România Mare a optat pentru Toader Rusu, Mihai Iordãchescu a fost candidatul conservatorilor, iar Constantin Niculicea a reprezentat Partidul Naþional Þãrãnesc Creºtin Democrat.
Raportãrile fãcute la orele 10 arãtau cã se prezentaserã la urne doar 137 de votanþi din totalul de 7.204, procentul fiind de 1,9%, iar ceva mai tîrziu, la orele 14, numãrul celor care îºi exprimaserã opþiunile ajunsese la 860, adicã 11,92% din totalul cetãþenilor înscriºi pe listele de vot.
Se pare cã favorit în aceastã competiþie a pornit candidatul Alianþei PNL-PD, Vasile Iliuþã, pentru a cãrui susþinere s-au deplasat în comunã un ministru ºi trei secretari de stat, aceºtia organizînd o întîlnire cu cetãþenii.
Aproape 400 de bodeºteni, care au umplut sala Cãminului Cultural din comunã, în urmã cu o sãptãmînã, au luat contact cu Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii, Gheorghe Popescu, preºedintele ANL, Simion Maftei, directorul Regiei Naþionale a Pãdurilor, Eugen Þapu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Gheorghe ªtefan, preºedintele PNL Neamþ, actualul preºedinte al CJ Neamþ, Vlad Marcoci, ºi parlamentarii PNL de Neamþ, Vasile Pruteanu ºi ªerban Strãtilã.
Profitînd de prezenþa numeroasã a borleºtenilor, ministrul Flutur a fãcut referire la legile proprietãþii, iar în calitate de om politic, de vicepreºedinte al PNL, el a prezentat acele puncte din programul Alianþei care vizeazã dezvoltarea satului românesc. Acesta a subliniat cã „legile pe care le-a emis Guvernul actual, în acest domeniu, vor duce la retrocedarea integralã a proprietãþilor confiscate de comuniºti în 1945“.
Reamintim cã alegerile de la Borleºti vin ca urmare a faptului cã primarul desemnat în 2004 a renunþat la funcþie. Demisia fostului ºef al administraþiei locale, Ioan Handaric, a ajuns pe masa reprezentantului Guvernului în teritoriu pe 2 februarie.
Pînã la alegerea noului ºef al administraþiei locale, comuna Bodeºti a fost condusã de viceprimar.

Articol afisat de 1652 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective