Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primim de la Inspectoratul de Poliþie al Judeþului Neamþ

Primim de la Inspectoratul de Poliþie al Judeþului Neamþ

Cu privire la articolul „(Ne)reuºitele ANULUI CÃRBUNARIU“, apãrut la data de 14 aprilie 2006, în cotidianul dvs., vã facem urmãtoarele precizãri:

Cuantificarea indicatorilor, care priveºte activitãþile desfãºurate de IJP Neamþ, în anul 2005 ºi trimestrul I din 2006, situeazã instituþia noastrã cu realizãri notabile în clasamentul întocmit de lGPR, în mare parte, aceste realizãri au fost prezentate în cadrul conferinþelor de presã ºi au fãcut obiectul unor articole, inclusiv în publicaþia dvs. Domnul comisar ºef de poliþie Nistor Cãrbunariu a fost numit în funcþia de inspector ºef al IJP Neamþ prin ordinul Ministrului Administraþiei ºi Internelor la data de 02 aprilie 2005, ºi nu la 01 aprilie 2005, cum în mod greºit se afirmã în articol. Activitatea de instalare în funcþie a fost condusã de adjunctul ºefului IGPR care nu a dispus ca la aceastã festivitate sã fie prezenþi ºi reprezentanþii mass-media. Relaþia inspectorului ºef cu mass-media s-a desfãºurat în limitele legii ºi a instrucþiunilor care reglementeazã activitatea instituþiei, toþi jurnaliºtii fiind trataþi cu respectul cuvenit profesiei, indiferent de publicaþia la care lucreazã, fiindu-le facilitat accesul la informaþiile de interes public. Cotidianului dvs. i-au fost furnizate cu promtitudine, de fiecare datã, informaþiile ºi datele solicitate. Domnul inspector ºef ºi-a cerut scuze în mod public (fãrã a þine comt de calitatea persoanei) faþã de doi cetãþeni, persoana nominalizatã în articol precum ºi inginerul M. V., pe considerentul cã atitudinea poliþistului nu a fost conformã cu statutul sãu profesional. La vremea respectivã, mass-media a apreciat acest gest.
Referitor la autoturismele incendiate în mun. Piatra Neamþ, menþionãm ca aceste fapte au fost rezultatul unor cauze acumulate în timp, datorate, în parte, ºi unor activitãþi ineficiente ale instituþiei, care însã nu pot fi imputate, în totalitate, comisarului ºef Nistor Cãrbunariu, întrucît acestea existau, deja, la data numirii sale în funcþie. Activitãþile desfãºurate de poliþie au acordat atenþia cuvenitã, în vederea soluþionãrii, acestor cazuri care, pe moment, figureazã în evidenþele noastre cu autori necunoscuþi.
Activitãþile manageriale ale inspectorului ºef au fost axate pe schimbarea din funcþie a poliþiºtilor care nu îºi îndeplineau atribuþiile de serviciu, promovarea în funcþii de conducere a unor cadre competente, sancþionarea celor care aveau o conduitã necorespunzãtoare în relaþia cu cetãþeanul. Poliþiºtii care s-au pensionat îndeplineau condiþiile prevãzute de lege, iar unii dintre ei au constatat cã nu mai sînt compatibili cu cerinþele impuse de Strategia de Modernizare a Poliþiei Române.
Reclamaþiile care au fãcut obiectul unor verificãri efectuate de ofiþeri din structurile superioare l-au vizat pe inspectorul ºef ºi nu pe subordonaþii acestuia, fiind rodul unor fabulaþii sau frustrãri provenite de la foºti sau actuali poliþiºti, ori alþi cetãþeni, faþã de care se desfãºurau activitãþi de cercetare. De precizat este faptul cã toate verificãrile s-au finalizat prin a se constata cã nu s-au înregistrat nereguli în activitatea inspectorului ºef.
În ceea ce priveºte sesizarea penalã, prin rezoluþia nr. 17S/ P/ 17.02.2006 a Parchetului de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu, s-a dispus neînceperea urmãririi penale faþã de comisar ºef Nistor Cãrbunariu ºi, potrivit Codului de Procedurã Penalã, reclamantul poate fi tras la rãspundere pentru sãvîrºirea infracþiunii de denunþare calomnioasã.
Referitor la mesajele transmise pe site-ul cotidianului dumneavoastrã, dintre care „în mod cu totul întîmplãtor" aþi selectat pe cel primit de la un cetãþean îngrijorat de starea de nesiguranþã din mun. Piatra Neamþ, (publicat anterior într-un alt cotidian local) vã aducem la cunoºtinþã cã persoana în cauzã nu s-a adresat instituþiilor statului, cu datele de stare civilã, aºa cum era firesc, pentru a primi un rãspuns oficial la aspectele semnalate. ÃŽn acest moment, petentul Hanganu Sorin nu este identificabil sub acest nume.

Articol afisat de 1975 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Biroul de presã al IPJ Neamþ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de zorro la data 17.04.2006 14:34
culmea tupeului pupincurist a biroului de presa a comandantului?!
in loc sa isi toarne galeti de cenusa in cap dl comandant este ofuscat de "marea" greseala a ziaristilor care au scris data de 1 aprilie in loc de 2 aprilie si isi permite chiar sa ameninte cu dosare penale .
ma mir ca vina interzicerii accesului ziaristilor nu l-a avut "portarul" .
el nu era in functie nu se putea "baga" peste ordinele adjunctului "paun' care a interzis accesul....ba chiar a fost suparat dar nu a avut ce face :)))).
acest domn Carbunaru a avut grija sa isi ceara scuze de la infractori, se omoara oameni pe strada cu AKM ,dar , a facut" curatenie " printre cadrele 'incompetente" descrisa printr-un rar intilnit limbaj de lemn !precis ca de situatia din judet sunt vinovati ziaristi deoarece comandantul se ocupa de "management".
poate intelege si comandantul asta cu tot cu propriul biroul de presa care in mod normal ar fi fost sa fie a institutiei ca noi toti suntem "petentii"
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective