Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 28 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Suplimentãri de fonduri pentru medicamente compensate

Suplimentãri de fonduri pentru medicamente compensate

Fondul pus la dispoziþia Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ, anul acesta, pentru tratamente cu medicamente gratuite ºi compensate, a fost suplimentat cu 39 de miliarde de lei. Acesta este rezultatul demersurilor fãcute de conducerea instituþiei la Casa Naþionalã de Asigurãri de Sãnãtate. În aceste condiþii, suma totalã destinatã acestui capitol este de 246 miliarde de lei, iar bugetul lunar mediu la nivel de judeþ pentru medicamente gratuite ºi compensate este de aproximativ 30 miliarde de lei.
Cel puþin teoretic, asta ar însemna cã bolnavii au ºanse sporite sã îºi poatã procura medicaþia din farmacii pe parcursul întregii luni.
Numai cã, de anul acesta, lista bolilor cronice protejate, pentru care se alocã fonduri speciale, s-a îmbogãþit cu ºapte tipuri de afecþiuni. Astfel, în afarã de nemþenii care suferã de hepatitã cronicã, poliartritã reumatoidã, boli psihice ºi stãri post-transplant, vor mai beneficia de fonduri speciale, pentru a-ºi putea procura pe toatã perioada lunii medicaþia necesarã, cei care au cirozã hepaticã, artropatie psoriazicã, spondilitã anchilozantã, demenþã, boala Gaucher, cei care au implantate proteze endovasculare, care au suferit accident vascular cerebral ischemic ºi atac cerebral tranzitoriu. Din aceleaºi fonduri destinate bolilor protejate, se vor elibera analgezicele pentru bolnavii de cancer ºi medicamentele destinate tratamentului adjuvant al acestora.
Conform negocierilor purtate între farmaciºtii nemþeni ºi conducerea CAS Neamþ, dar ºi a licitaþiei organizate pentru a onora reþete gratuite pentru boli protejate, zece farmacii vor elibera medicaþia pentru primele patru tipuri de astfel de afecþiuni, iar 18 unitãþi vor elibera reþete destinate tratãrii noilor boli cronice protejate, intrate, recent, pe listã. Cele 28 de farmacii au acceptat sã elibereze aceste medicamente cu ados comercial zero ºi, mai mult decît atît, ca bonus, fiecare dintre aceste unitãþi va aloca 2 milioane de lei pe lunã unui bolnav cronic cu una dintre acele 11 aflate pe lista de boli protejate.
„Sîntem singura casã de asigurãri de sãnãtate din þarã care am reuºit sã negociem cu farmaciºtii în aceºti termeni extrem de avantajoºi. Astfel, CAS Neamþ va face, în 2006, economii de 432 de miliarde de lei, care reprezintã, de exemplu, contravaloarea tratamentului unui bolnav de hepatitã B, timp de ºapte luni“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamþ.
Conform solicitãrilor primite la sediul CAS Neamþ, în perioada în care s-au fãcut contractãrile dintre aceastã instituþie ºi furnizorii de servicii medicale ºi farmaceutice, în cursul acestui an se vor afla în relaþie contractualã 72 de farmacii. Contractele se vor semna curînd, de îndatã ce vor apãrea normele de aplicare ale Contractului Cadru pe 2005, care este valabil ºi în 2006.

Articol afisat de 1600 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective