Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul de Piatra ªoimului, „turnat“ la judeþ

Primarul de Piatra ªoimului, „turnat“ la judeþ

• „comuna Piatra ªoimului a primit, între 2000 ºi 2006, peste 78 de miliarde de lei, din care nu s-a realizat nimic“, a declarat Victor Baciu, „amicul“ primarului Nicorescu • „m-am sãturat de jalbagii“, rãspunde primarul •

Un consilier al Partidului România Mare, care face parte din forul legislativ al comunei Piatra ªoimului, îl reclamã vehement pe primarul comunei, Nicolae Nicorescu. Sînt, de acum, cîþiva ani buni de cînd Victor Baciu, consilierul PRM, are sã-i reproºeze - ºi pe bunã dreptate uneori - primarului o mulþime de nereguli în modul de gestionare a fondurilor publice. De menþionat este ºi faptul cã aceste sesizãri ale consilierului au fãcut obiectul unor controale ale Poliþiei Economice ºi Curþii de Conturi. Cu toate acestea, pînã în acest moment, chiar dacã s-au constatat nereguli destul de grave, primarul nu a suferit nici o sancþiune din partea organelor abilitate.
Ultima, pe care consilierul Baciu a prezentat-o publicului, chiar în biroul ºefului de partid, Dumitru Badea, a fost legatã de o investiþie pe care primarul nu ar fi tratat-o aºa cum se cuvine, la tipul oportun. Este vorba despre extinderea reþelei de gaze naturale în acestã comunã, pentru care comunitatea achiziþionase, deja, 2.800 metri pãtraþi de conductã. „ÃŽn 2004, s-a alocat de la Consiliul Judeþean, cu destinaþie precisã, un miliard de lei, bani cu care trebuia rezolvatã situaþia gazului metan în comunã. Primarul a vrut sã cheltuiascã altfel banii aceºtia ºi nu a realizat investiþia pentru care erau destinaþi. Acum, a trebuit sã-i returneze. Comuna Piatra ªoimului a primit, între 2000 ºi 2006, peste 78 de miliarde de lei din care nu s-a realizat nimic“, a declarat Victor Baciu. El a mai amintit cã, nici la momentul actual, apa din comunã nu este potabilã, iar, din acest motiv, în 2005, 10 copii s-au îmbolnãvit de hepatitã.
La toate aceste acuzaþii, primarul Nicolae Nicoresc a rãspuns cã s-a sãturat de „jalbangii care nu au altã treabã“. „Acum lucrez pe drumurile din comunã cu utilajele mele, pe care le-am cumparat cu miliarde de lei. Am fost verificat de toatã lumea, de Curtea de Conturi, de Poliþie ºi nu s-a dovedit nimic. Referitor la problema cu gazul metan, am primit acei bani, dar dacã nu am obþinut aprobãrile necesare, nu am putut face nimic. ÃŽnsã, în scurt timp, problema va fi rezolvatã“, a declarat Nicolae Nicorescu.

Nereguli nesancþionate
Reamintim cã, în urmã cu cîteva luni, un control efectuat de Curtea de Conturi a scos la ivealã unele neregului în modul de cheltuire a banilor publici de cãtre primarul de Piatra ªoimului.
Pentru a oferi cîteva exemple ale modalitãþii de lucru a primarului, în realizarea unor lucrãri, am extras, din nota de constatare, cîteva exemple. Primul face referire la o lucrare pentru care s-au efectuat plãþi nelegale pentru realizarea lucrãrii „gard de beton ºi plase metalice“ la ªcoala nr. 1 din Piatra ªoimului, care a costat nu mai puþin de 279 de milioane de lei, dar care nu a fost realizat, ºi nici materialele înscrise în deviz nu au fost gãsite la faþa locului. Societatea care trebuia sã execute lucrarea, ºi care a primit ºi banii, este SC Termoizoconstruct din Sãvineºti. La suma menþionatã, s-a stabilit un prejudiciu de peste 52 de milioane de lei, bani care au fost recuperaþi în timpul controlului. Reamenajarea birourilor din primãrie - fãcutã cu aceeaºi firmã - a intrat, de asemenea, în atenþia instituþiilor de control. Astfel, s-a stabilit cã materialele au fost supraevaluate la suma de 332 de milioane de lei, din facturile pe materiale rezultînd cã diferenþa faþã de preþul de achiziþie este de aproape 40 de milioane de lei. ªi de data aceasta, constructorul a virat suma înapoi la bugetul local. O practicã similarã a fost stabilitã ºi în alte trei situaþii, în care constructorul angajat sau prestatorul de servicii au fost nevoiþi sã returneze banii, prejudiciile fiind acoperite abia dupã controale.
FOTO: Nu toþi consilierii locali din Piatra ªoimului sînt de acord cu primarul

Articol afisat de 2083 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective