Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul de Piatra Șoimului, „turnat“ la județ

Primarul de Piatra Șoimului, „turnat“ la județ

• „comuna Piatra Șoimului a primit, între 2000 și 2006, peste 78 de miliarde de lei, din care nu s-a realizat nimic“, a declarat Victor Baciu, „amicul“ primarului Nicorescu • „m-am săturat de jalbagii“, răspunde primarul •

Un consilier al Partidului România Mare, care face parte din forul legislativ al comunei Piatra Șoimului, îl reclamă vehement pe primarul comunei, Nicolae Nicorescu. Sînt, de acum, cîțiva ani buni de cînd Victor Baciu, consilierul PRM, are să-i reproșeze - și pe bună dreptate uneori - primarului o mulțime de nereguli în modul de gestionare a fondurilor publice. De menționat este și faptul că aceste sesizări ale consilierului au făcut obiectul unor controale ale Poliției Economice și Curții de Conturi. Cu toate acestea, pînă în acest moment, chiar dacă s-au constatat nereguli destul de grave, primarul nu a suferit nici o sancțiune din partea organelor abilitate.
Ultima, pe care consilierul Baciu a prezentat-o publicului, chiar în biroul șefului de partid, Dumitru Badea, a fost legată de o investiție pe care primarul nu ar fi tratat-o așa cum se cuvine, la tipul oportun. Este vorba despre extinderea rețelei de gaze naturale în acestă comună, pentru care comunitatea achiziționase, deja, 2.800 metri pătrați de conductă. „În 2004, s-a alocat de la Consiliul Județean, cu destinație precisă, un miliard de lei, bani cu care trebuia rezolvată situația gazului metan în comună. Primarul a vrut să cheltuiască altfel banii aceștia și nu a realizat investiția pentru care erau destinați. Acum, a trebuit să-i returneze. Comuna Piatra Șoimului a primit, între 2000 și 2006, peste 78 de miliarde de lei din care nu s-a realizat nimic“, a declarat Victor Baciu. El a mai amintit că, nici la momentul actual, apa din comună nu este potabilă, iar, din acest motiv, în 2005, 10 copii s-au îmbolnăvit de hepatită.
La toate aceste acuzații, primarul Nicolae Nicoresc a răspuns că s-a săturat de „jalbangii care nu au altă treabă“. „Acum lucrez pe drumurile din comună cu utilajele mele, pe care le-am cumparat cu miliarde de lei. Am fost verificat de toată lumea, de Curtea de Conturi, de Poliție și nu s-a dovedit nimic. Referitor la problema cu gazul metan, am primit acei bani, dar dacă nu am obținut aprobările necesare, nu am putut face nimic. Însă, în scurt timp, problema va fi rezolvată“, a declarat Nicolae Nicorescu.

Nereguli nesancționate
Reamintim că, în urmă cu cîteva luni, un control efectuat de Curtea de Conturi a scos la iveală unele neregului în modul de cheltuire a banilor publici de către primarul de Piatra Șoimului.
Pentru a oferi cîteva exemple ale modalității de lucru a primarului, în realizarea unor lucrări, am extras, din nota de constatare, cîteva exemple. Primul face referire la o lucrare pentru care s-au efectuat plăți nelegale pentru realizarea lucrării „gard de beton și plase metalice“ la Școala nr. 1 din Piatra Șoimului, care a costat nu mai puțin de 279 de milioane de lei, dar care nu a fost realizat, și nici materialele înscrise în deviz nu au fost găsite la fața locului. Societatea care trebuia să execute lucrarea, și care a primit și banii, este SC Termoizoconstruct din Săvinești. La suma menționată, s-a stabilit un prejudiciu de peste 52 de milioane de lei, bani care au fost recuperați în timpul controlului. Reamenajarea birourilor din primărie - făcută cu aceeași firmă - a intrat, de asemenea, în atenția instituțiilor de control. Astfel, s-a stabilit că materialele au fost supraevaluate la suma de 332 de milioane de lei, din facturile pe materiale rezultînd că diferența față de prețul de achiziție este de aproape 40 de milioane de lei. Și de data aceasta, constructorul a virat suma înapoi la bugetul local. O practică similară a fost stabilită și în alte trei situații, în care constructorul angajat sau prestatorul de servicii au fost nevoiți să returneze banii, prejudiciile fiind acoperite abia după controale.
FOTO: Nu toți consilierii locali din Piatra Șoimului sînt de acord cu primarul

Articol afisat de 1688 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective