Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 5 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nereguli la unitățile sanitare și farmacii

• reprezentanții DSP Neamț au efectuat, luna trecută, 430 de acțiuni de îndrumare și control • în 156 dintre unitățile verificate se desfășoară activitate medicală și farmaceutică •

156 de farmacii și unități din județ, în care se desfășoară activitate medicală, au fost controlate, luna trecută, de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, verificîndu-se cu precădere respectarea condițiilor de colectare, depozitare, transport și neutralizare a deșeurilor cu potențial septic și înțepător, precum și evidențele pentru gestionarea deșeurilor periculoase. Aceasta a fost una dintre acțiunile tematice desfășurate de către inspectorii sanitari și medicii din cadrul Departamentului Medicină Preventivă Neamț.
Au fost inspectate de reprezentanții DSP Neamț unități spitalicești, cabinete de medicină de familie, cabinete medicale particulare și din policlinici, stomatologice, laboratoare de analize. Acestea din urmă au fost verificate de comisii din care făceau parte și reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătare Neamț, în vederea încheierii contractelor pe acest an. Trei dintre laboratoarele verificate aparțin spitalelor din Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț. În nici un laborator controlat nu au fost constatate probleme deosebite, iar la Spitalul Județean de Urgență Neamț și la Spitalul Municipal Roman era în plină desfășurare activitatea de igienizare și dotare cu aparatură de specialitate. Ca urmare a unor mici nereguli constatate, au fost aplicate 19 avertismente și o amendă. O altă acțiune tematică, desfășurată de reprezentanții DSP Neamț înainte de Paște, a vizat unități de alimentație publică, de desfacere, piețe, tîrguri și oboare din județ. Au fost efectuate 163 de controale, aplicate șapte amenzi în valoare de 35 de milioane de lei, 17 avertismente și au fost scoase din consum132 kilograme alimente cu termen de valabilitate depășit. Pe tot parcursul lunii aprilie, reprezentanții DSP Neamț au realizat 430 de acțiuni de îndrumare și control. Pe lîngă unități sanitare și de alimentație publică, au fost verificate școli, unități de prestări servicii (frizerie, coafură, cosmetică), instalații centrale de tratare a apei.
Abaterile cel mai des constatate au vizat colectarea și evacuarea necorespunzătoare a apelor reziduale, lipsa apei reci și calde, starea igienico-sanitară necorespunzătoare a spațiilor (pereți afumați, cu urme de mucegai sau cu infiltrații ale apelor meteorice, prezența mobilierului degradat și prăfuit).
Au mai fost sancționate nereguli, precum lipsa autorizației sanitare, a monitorizării temperaturii în spațiile frigorifice, neîntreținerea corespunzătoare a grupurilor sanitare, prezența insectelor sau chiar a șoarecilor și șobolanilor, precum și nerespectarea interdicției asupra fumatului în unitățile publice. În consecință, au fost aplicate 19 amenzi, în valoare de 328 de milioane de lei și au fost scoase din consum 202,735 kilograme alimente cu termenul de valabilitate depășit.

Articol afisat de 1283 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective