Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nu mai vor sã fie preoþi

Nu mai vor sã fie preoþi

• ieri, au fost prezentate rezultatele probelor de aptitudini ºi de verificare a cunoºtinþelor de limba modernã, susþinute de elevii claselor a VIII-a • cele cinci seminare teologice nemþene au rãmas cu locuri neocupate •

Rezultatele probelor de aptitudini ºi de verificare a cunoºtinþelor de limba modernã sau maternã, susþinute, în intervalul 5-7 mai, de elevii claselor a VIII-a, în vederea admiterii la liceu, au fost prezentate, ieri, la Inspectoratul ªcolar al judeþului. Interesant este faptul cã la liceele teologice, unde altã datã era bãtaie pe locuri, acum situaþia s-a schimbat. La cele patru seminare teologice ortodoxe din judeþ - „Sfinþii ÃŽmpãraþi Constantin ºi Elena“ Piatra Neamþ, „Veniamin Costachi“-Mãnãstirea Neamþ, „Cuvioasa Parascheva“ Agapia (singura unitate teologicã licealã pentru fete) ºi „Sfîntul Gheorghe“ Roman - pe cele 168 de locuri scoase la concurs s-au înscris 139 de elevi. Dintre aceºtia, 7 nu s-au prezentat la concurs, 4 au fost respinºi, în final fiind selectaþi 128 de elevi.
La Seminarul Franciscan din Roman s-au înscris 37 de candidaþi pe 56 de locuri, fiind declaraþi admiºi 35.La Liceul cu Program Sportiv Roman au fost declaraþi admiºi 296 de elevi din 299 de candidaþi înscriºi, iar la Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“ sînt 73 de elevi admiºi din 83 de înscriºi. La Colegiul Naþional „Calistrat Hogaº“, au fost declaraþi admiºi 88 de candidaþi din cei 105 concurenþi, pe locurile unei clase bilingve, iar la Colegiul Naþional „Roman-Vodã“ sînt 23 admiºi din 25 înscriºi - la clasa de limbã francezã, ºi 79 admiºi din 83 înscriºi - la limba englezã. Liceul de Artã „Victor Brauner“ are 36 de admiºi din 37 de candidaþi înscriºi la arte plastice, 13 din 16 la muzicã ºi 11 din 13 la teorie muzicalã.
La finalul probelor, se poate constata cã la mare cãutare au fost liceele cu profil sportiv ºi clasele cu predare în limba englezã, în timp ce ºcolile teologice au rãmas cu multe locuri neocupate. Viitorii absolvenþi ai claselor a VIII-a se pregãtesc, acum, pentru testele naþionale, care se vor desfãºura pe 19 iunie (limba ºi literatura românã), 20 iunie (limba ºi literatura maternã), 21 iunie (matematica) ºi 22 iunie (istorie sau geografie). „Precizãm cã, dintre elevii admiºi, vor fi înscriºi la unitãþile liceale vocaþionale cei care vor obþine medii peste 5 la testarea naþionalã, evident, în ordinea descrescãtoare a mediilor“, a precizat profesor Mariana Roºanu, purtãtor de cuvînt la Inspectoratul ªcolar al judeþului.

Articol afisat de 2038 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective