Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 11 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Sãnãtatea“ nemþeanã, în analiza ministrului Eugen Nicolãescu

• luni, 15 mai, conducerea Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ va participa la întîlnirea cu ministrul sãnãtãþii, Eugen Nicolãescu • vor fi discutate cele mai stringente probleme ale sistemului sanitar nemþean •

Conducerea Direcþiei dea Sãnãtate Publicã Neamþ va merge luni 15 mai, la Iaºi, pentru a se întîlni cu ministrul sãnãtãþii, Eugen Nicolãescu ºi a discuta despre problemele arzãtoare ale sistemului sanitar din judeþ. La aceastã întîlnire vor mai fi prezenþi ºefii direcþiilor de sãnãtate publicã din judeþele Iaºi, Botoºani, Suceava, Vaslui, Bacãu, parlamentari ai coaliþiei de guvernãmînt din cele ºase judeþe din Regiunea de Nord-Est, primari ai municipiilor reºedinþã de judeþ ºi alþi reprezentanþi ai ministerului de resort.
Scopul acestei întîlniri este evaluarea stãrii actuale a instituþiilor sanitare din cele ºase judeþe ale Moldovei, activitate în baza cãreia vor fi stabilite mãsuri de reorganizare ºi restructurare care vizeazã prioritar realizarea echilibrului dintre resursele alocate
ºi serviciile medicale prestate.
Se va mai discuta despre calitatea activitãþii medicale din spitalele din cele ºase judeþe ale Moldovei ºi despre cît de mulþumitã este populaþia de serviciile oferite. Conducerea DSP Neamþ va mai prezenta situaþia medicinei primare din judeþ, a centrelor de permanenþã, a ambulatoriilor de specialitate, precum ºi aspecte importante din activitatae Departamentului Medicinã Preventivã Neamþ.
„Dupã cum ne-a solicitat în scris domnul ministru Eugen Nicolãescu, lucrãm la elaborarea situaþiilor pe care ni le-a cerut ºi care prezintã maxim interes la ora actualã. Am cerut, la rîndul nostru, conducerilor spitalelor din judeþ sã ne prezinte situaþiile de la nivelul instituþiilor dumnealor. Mã voi adapta contextului general al discuþiilor, iar în mãsura în care se va putea, voi aborda cîteva probleme foarte arzãtoare ale sistemului sanitar nemþean. Astfel, intenþionez sã solicit sprijin pentru finanþãri ºi investiþii în privinþa aparaturii radiologice de la nivelul Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, despre ameliorarea tarifului pe caz rezolvat în cazul spitalelor din Piatra Neamþ ºi Roman, despre Centrul de Sãnãtate Ceahlãu, care se confruntã cu o situaþie specialã“, a declarat doctorul Constantin Nanu, ºeful Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ.
Pentru cã Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ reprezintã o prioritate, pe agenda subiectelor care vor fi abordate de cãtre conducerea DSP Neamþ la întîlnirea cu ministrul sãnãtãþii, conducerea acestei unitãþi lucreazã la întocmirea unui material în care vor fi semnalate planuri ºi mãsuri de eficientizare a activitãþii acestuia.
„Vom aduce la cunoºtinþa ministrului sãnãtãþii modul în care s-a conceput ºi se realizeazã reducerea ºi redistribuirea numãrului de paturi de la nivelul unitãþii, extinderea ºi modernizarea Unitãþii de Primire a Urgenþelor, demararea procedeelor de transformare a Policlinicii Piatra Neamþ în Centru Medical, înfiinþarea ambulatoriului integrat al spitalului nostru. De asemenea, vom prezenta externalizarea activitãþii de curãþenie a spitalului, precum ºi a aceleia privind hrana bolnavilor, înfiinþarea unei spãlãtorii prin parteneriat public-privat“, a precizat doctorul Stelian Ghiþã, director general al Spitalului Judeþean Neamþ.

Articol afisat de 1601 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective