Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 11 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Sănătatea“ nemțeană, în analiza ministrului Eugen Nicolăescu

• luni, 15 mai, conducerea Direcției de Sănătate Publică Neamț va participa la întîlnirea cu ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu • vor fi discutate cele mai stringente probleme ale sistemului sanitar nemțean •

Conducerea Direcției dea Sănătate Publică Neamț va merge luni 15 mai, la Iași, pentru a se întîlni cu ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu și a discuta despre problemele arzătoare ale sistemului sanitar din județ. La această întîlnire vor mai fi prezenți șefii direcțiilor de sănătate publică din județele Iași, Botoșani, Suceava, Vaslui, Bacău, parlamentari ai coaliției de guvernămînt din cele șase județe din Regiunea de Nord-Est, primari ai municipiilor reședință de județ și alți reprezentanți ai ministerului de resort.
Scopul acestei întîlniri este evaluarea stării actuale a instituțiilor sanitare din cele șase județe ale Moldovei, activitate în baza căreia vor fi stabilite măsuri de reorganizare și restructurare care vizează prioritar realizarea echilibrului dintre resursele alocate
și serviciile medicale prestate.
Se va mai discuta despre calitatea activității medicale din spitalele din cele șase județe ale Moldovei și despre cît de mulțumită este populația de serviciile oferite. Conducerea DSP Neamț va mai prezenta situația medicinei primare din județ, a centrelor de permanență, a ambulatoriilor de specialitate, precum și aspecte importante din activitatae Departamentului Medicină Preventivă Neamț.
„După cum ne-a solicitat în scris domnul ministru Eugen Nicolăescu, lucrăm la elaborarea situațiilor pe care ni le-a cerut și care prezintă maxim interes la ora actuală. Am cerut, la rîndul nostru, conducerilor spitalelor din județ să ne prezinte situațiile de la nivelul instituțiilor dumnealor. Mă voi adapta contextului general al discuțiilor, iar în măsura în care se va putea, voi aborda cîteva probleme foarte arzătoare ale sistemului sanitar nemțean. Astfel, intenționez să solicit sprijin pentru finanțări și investiții în privința aparaturii radiologice de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Neamț, despre ameliorarea tarifului pe caz rezolvat în cazul spitalelor din Piatra Neamț și Roman, despre Centrul de Sănătate Ceahlău, care se confruntă cu o situație specială“, a declarat doctorul Constantin Nanu, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț.
Pentru că Spitalul Județean de Urgență Neamț reprezintă o prioritate, pe agenda subiectelor care vor fi abordate de către conducerea DSP Neamț la întîlnirea cu ministrul sănătății, conducerea acestei unități lucrează la întocmirea unui material în care vor fi semnalate planuri și măsuri de eficientizare a activității acestuia.
„Vom aduce la cunoștința ministrului sănătății modul în care s-a conceput și se realizează reducerea și redistribuirea numărului de paturi de la nivelul unității, extinderea și modernizarea Unității de Primire a Urgențelor, demararea procedeelor de transformare a Policlinicii Piatra Neamț în Centru Medical, înființarea ambulatoriului integrat al spitalului nostru. De asemenea, vom prezenta externalizarea activității de curățenie a spitalului, precum și a aceleia privind hrana bolnavilor, înființarea unei spălătorii prin parteneriat public-privat“, a precizat doctorul Stelian Ghiță, director general al Spitalului Județean Neamț.

Articol afisat de 1229 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective