Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Disputele legate de numirea unui nou director de la TT

• doi actori, Tudor Tãbãcaru ºi Victor Giurãscu, sînt de pãrere cã s-a realizat deja numirea directorului pe criterii politice • „nu vrem mai multe decît un director tînãr cu care sã facem treabã“, a declarat Victor Giurãscu •

Nemulþimirile actorilor de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamþ continuã sã se facã auzite, mai ales acum, cînd mai este foarte puþin timp pînã la organizarea concursului pentru ocuparea postului de director la aceastã instituþie. Astfel, ieri, în cadrul unei conferinþe de presã, susþinute de conducerea actualã a Teatrului Tineretului, doi dintre cei mai importanþi actori ai teatrului nemþean au fãcut mai multe referiri la modul în care a fost condusã aceastã unitate de culturã, fãcînd, totodatã, sugestii cu privire la ce ar trebui fãcut pentru ca TT Piatra Neamþ „sã iasã din nou în lume“.
Tudor Tãbãcaru ºi Victor Giurgescu au amintit ultimele declaraþii ale preºedintelui Consiliului Judeþean Neamþ, Vlad Marcoci, care spunea cã actorii „sînt pe jar“ din cauza acestui concurs ºi a transparenþei acestuia, dar cã, în aceastã sãptãmînã, se va întîlni cu aceºtia. De asemenea, aceºtia au subliniat cã asigurãrile date de Vlad Marcoci - potrivit cãrora va existat transparenþã totalã în organizarea concursului pentru ocupare a funcþiei de director al TT - nu sînt deloc liniºtitoare. „Pe jar sîntem de 9 ani de zile, de cînd directorii s-au numit pe criterii politice. Tot ce se face nu are treabã cu actorii. ªi ei ar trebui întrebaþi, cã doar nu sîntem la fabrica de scoabe sau de abrazive. Am vrea sã fim ºi noi implicaþi în chestia asta legatã de concurs. Nu vrem mai multe decît un director tînãr, cu care sã facem treabã“, a declarat Victor Giurãscu.
Celãlalt reprezentant al scenei nemþene, Tudor Tãbãcaru, a punctat, subliniind cã „nu sîntem pe jar, noi sîntem jarul“. „Vrem ca teatrul sã funcþioneze cu un director tînãr, cu care sã colaborãm, sã ne înþelegem. Ne-a fost pusã palma-n gurã ºi avem impresia cã, deja, s-a hotãrît care ne va fi soarta, fãrã ca sã ne mai întrebe cineva ceva. Pînã la urmã, noi sîntem cei care apar în faþa spectatorilor ºi tot noi sîntem cei care suportãm criticile“, a declarat Tudor Tãbãcaru. El a mai adãugat cã, în faþa unui nume ca al actriþei Draga Olteanu Matei, odatã înscris printre candidaþi, nimeni altcineva nu mai are ºanse. „M-am gîndit sã mã înscriu la concurs, dar, cu un candidat ca doamna Draga Olteanu Matei, cum poate cîºtiga altcineva acest concurs? Acum, dupã 4 ani în care am fost închiºi, sechestraþi, turtiþi, reduºi la tãcere de fostul director, se pregãteºte ca Teatrul Tineretului sã fie concesionat, primînd, încã odatã, interesele politice“, a adãugat Tudor Tãbãcaru. Referitor la cei doi candidaþi, Draga Olteanu Matei, pentru funcþia de director, ºi Liviu Timuº, pentru cea de director artistic, Victor Giurãscu a adãugat cã se pare cã lucrurile au fost, deja, aranjate: „Am discutat cu domnul Adrian Alui Gheorghe ºi am aflat cã aºa stã treaba, cã doamna Matei ar fi pila domnului Onisei ºi aºa mai departe“.
Reamintim cã, la sfîrºitul acestei luni, pe data de 30, la Teatrul Tineretului se va desfãºura concursul pentru ocuparea postului de director. Instituþia pietreanã a rãmas fãrã director la sfîrºitul lunii februarie, cînd actorul Cornel Nicoarã ºi-a dat demisia. Pentru ocuparea funcþiei rãmase vacante ºi-a anunþat intenþia de a se înscrie la concurs actriþa Draga Olteanu Matei. Interesat sã intre în aceastã cursã se pare cã este ºi actorul Liviu Timuº. Luni, 8 mai, acesta a precizat cã are mici reþineri, dar nu a negat cã se va lupta, pînã la urmã, cu Draga Olteanu Matei. Liviu Timuº a precizat cã nu îl intereseazã sã ocupe o funcþie înaltã în instituþia culturalã, ci, dacã va reuºi sã ajungã la acest teatru, pe scena cãruia s-a lansat, vrea sã facã schimbãri radicale, sã îl „reabiliteze“, pentru cã, în prezent, se aflã pe o linie de declin. Pînã în momentul de faþã, nici unul dintre candidaþii care ºi-au afirmat intenþiile de a intra în competiþie nu ºi-a depus dosarul, termenul limitã fiind 18 mai. Comisia de evaluare va fi formatã din cinci persoane, dintre care patru de la Ministerul Culturii, iar una va fi un specialist din cadrul Direcþiei Economice a Consiliului Judeþean Neamþ. Dacã, pe viitor, va fi ales ºi un director artistic, acesta va fi desemnat pe plan local, fãrã a mai fi formatã o comisie cu reprezentanþi de la Bucureºti, de la Ministerul Culturii, Cultelor ºi Patrimoniului.

Articol afisat de 1718 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
( Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective