Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Disputele legate de numirea unui nou director de la TT

• doi actori, Tudor Tăbăcaru și Victor Giurăscu, sînt de părere că s-a realizat deja numirea directorului pe criterii politice • „nu vrem mai multe decît un director tînăr cu care să facem treabă“, a declarat Victor Giurăscu •

Nemulțimirile actorilor de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț continuă să se facă auzite, mai ales acum, cînd mai este foarte puțin timp pînă la organizarea concursului pentru ocuparea postului de director la această instituție. Astfel, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, susținute de conducerea actuală a Teatrului Tineretului, doi dintre cei mai importanți actori ai teatrului nemțean au făcut mai multe referiri la modul în care a fost condusă această unitate de cultură, făcînd, totodată, sugestii cu privire la ce ar trebui făcut pentru ca TT Piatra Neamț „să iasă din nou în lume“.
Tudor Tăbăcaru și Victor Giurgescu au amintit ultimele declarații ale președintelui Consiliului Județean Neamț, Vlad Marcoci, care spunea că actorii „sînt pe jar“ din cauza acestui concurs și a transparenței acestuia, dar că, în această săptămînă, se va întîlni cu aceștia. De asemenea, aceștia au subliniat că asigurările date de Vlad Marcoci - potrivit cărora va existat transparență totală în organizarea concursului pentru ocupare a funcției de director al TT - nu sînt deloc liniștitoare. „Pe jar sîntem de 9 ani de zile, de cînd directorii s-au numit pe criterii politice. Tot ce se face nu are treabă cu actorii. Și ei ar trebui întrebați, că doar nu sîntem la fabrica de scoabe sau de abrazive. Am vrea să fim și noi implicați în chestia asta legată de concurs. Nu vrem mai multe decît un director tînăr, cu care să facem treabă“, a declarat Victor Giurăscu.
Celălalt reprezentant al scenei nemțene, Tudor Tăbăcaru, a punctat, subliniind că „nu sîntem pe jar, noi sîntem jarul“. „Vrem ca teatrul să funcționeze cu un director tînăr, cu care să colaborăm, să ne înțelegem. Ne-a fost pusă palma-n gură și avem impresia că, deja, s-a hotărît care ne va fi soarta, fără ca să ne mai întrebe cineva ceva. Pînă la urmă, noi sîntem cei care apar în fața spectatorilor și tot noi sîntem cei care suportăm criticile“, a declarat Tudor Tăbăcaru. El a mai adăugat că, în fața unui nume ca al actriței Draga Olteanu Matei, odată înscris printre candidați, nimeni altcineva nu mai are șanse. „M-am gîndit să mă înscriu la concurs, dar, cu un candidat ca doamna Draga Olteanu Matei, cum poate cîștiga altcineva acest concurs? Acum, după 4 ani în care am fost închiși, sechestrați, turtiți, reduși la tăcere de fostul director, se pregătește ca Teatrul Tineretului să fie concesionat, primînd, încă odată, interesele politice“, a adăugat Tudor Tăbăcaru. Referitor la cei doi candidați, Draga Olteanu Matei, pentru funcția de director, și Liviu Timuș, pentru cea de director artistic, Victor Giurăscu a adăugat că se pare că lucrurile au fost, deja, aranjate: „Am discutat cu domnul Adrian Alui Gheorghe și am aflat că așa stă treaba, că doamna Matei ar fi pila domnului Onisei și așa mai departe“.
Reamintim că, la sfîrșitul acestei luni, pe data de 30, la Teatrul Tineretului se va desfășura concursul pentru ocuparea postului de director. Instituția pietreană a rămas fără director la sfîrșitul lunii februarie, cînd actorul Cornel Nicoară și-a dat demisia. Pentru ocuparea funcției rămase vacante și-a anunțat intenția de a se înscrie la concurs actrița Draga Olteanu Matei. Interesat să intre în această cursă se pare că este și actorul Liviu Timuș. Luni, 8 mai, acesta a precizat că are mici rețineri, dar nu a negat că se va lupta, pînă la urmă, cu Draga Olteanu Matei. Liviu Timuș a precizat că nu îl interesează să ocupe o funcție înaltă în instituția culturală, ci, dacă va reuși să ajungă la acest teatru, pe scena căruia s-a lansat, vrea să facă schimbări radicale, să îl „reabiliteze“, pentru că, în prezent, se află pe o linie de declin. Pînă în momentul de față, nici unul dintre candidații care și-au afirmat intențiile de a intra în competiție nu și-a depus dosarul, termenul limită fiind 18 mai. Comisia de evaluare va fi formată din cinci persoane, dintre care patru de la Ministerul Culturii, iar una va fi un specialist din cadrul Direcției Economice a Consiliului Județean Neamț. Dacă, pe viitor, va fi ales și un director artistic, acesta va fi desemnat pe plan local, fără a mai fi formată o comisie cu reprezentanți de la București, de la Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului.

Articol afisat de 1311 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
( Alex NECHITA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective