Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 11 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Corupția, subiect de dezbatere pentru liceenii din Bicaz

Corupția, subiect de dezbatere pentru liceenii din Bicaz

Liceenii Grupului Școlar Bicaz s-au dovedit, marți, 9 mai, a fi deosebit de preocupați de corupția din România. Ei au luat atitudine împotriva acestui flagel într-o dezbatere pe această temă, organizată cu prilejul Zilei Uniunii Europene. Discuțiile, care s-au dovedit de o maturitate care i-a surprins chiar și pe profesorii prezenți la manifestare, au fost conduse de către eleva Lavinia Grozavu, din clasa a XII-a, ce s-a dovedit un bun moderator al întregii dezbateri. „Sîntem deosebit de interesați, noi, generația foarte tînără, de integrarea României în Uniunea Europeană. Sîntem, în același timp, conștienți că aderarea țării noastre nu va putea fi materializată fără a depăși fenomenul corupției, care erodează în profunzime societatea românească. Cum, cînd, în ce fel, iată doar cîteva din întrebările care ne macină și pe noi, tinerii, poate chiar mai mult decît pe cei în vîrstă. De aceea nu văd pentru ce n-am încerca și noi să dezlegăm misterul unui flagel național și chiar să încercăm să aflăm soluții pentru viitor. Iată de ce sînteți invitați să dezbateți liber acest subiect“, a fost cuvîntul de început al dezbaterii adresate liceenilor bicăjeni, de către Lavinia Grozavu. Discuțiile nu s-au lăsat prea mult așteptate, majoritatea elevilor spunîndu-și, prin cuvinte simple, opinia pe tema corupției. Și totuși, ceea ce s-a desprins din întreaga dezbatere a fost acel sentiment de pesimism generalizat al tinerilor, concluzionat de către o elevă a clasei a-XII-a, Irina Rotaru: „Eu cred că doar Europa o să poată să ne determine a renunța la fenomenul de corupție, și asta prin regulile impuse de UE. De altfel, un exemplu concret, care se va simți, imediat după integrare, va fi în sectorul economic. Societățile comerciale românești se vor autoelimina de pe piața europeană, dacă nu vor produce pe căi cinstite și nu vor lansa produse competitive și de calitate“, a conchis Irina Rotaru.
Organizatorii manifestării au fost mulțumiți de rezultate. „Dezbaterea organizată la Grupul Școlar Bicaz, dedicată Zilei Uniunii Europene, a făcut parte dintr-un program mai amplu de educație a tinerilor bicăjeni, privind integrarea europeană, derulat în perioada 2005-2006. Coordonatorii activității de pe 9 Mai au fost membrii Grupului de dezbateri «Euro Team 2005», întemeiat anul trecut, prin Proiectul «Tinerii și Integrarea Europeană», despre care am mai vorbit cu un an în urmă. După cum s-a putut vedea, dezbaterea a fost susținută de elevi, în totalitate. Eu sînt mulțumită de modul în care au pus problema corupției, de felul în care au abordat subiectul, dînd dovadă de maturitate și responsabilitate», a declarat profesoara Mirela Fîrțală, coordonatorul Proiectului „Euro Team 2005“. În finalul acțiunii, elevele Irina Rotaru și Monica Gugiu au fost premiate pentru cele mai interesante opinii, pe tema subiectului pus în discuție.

Articol afisat de 1341 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective