Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 11 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Corupþia, subiect de dezbatere pentru liceenii din Bicaz

Corupþia, subiect de dezbatere pentru liceenii din Bicaz

Liceenii Grupului ªcolar Bicaz s-au dovedit, marþi, 9 mai, a fi deosebit de preocupaþi de corupþia din România. Ei au luat atitudine împotriva acestui flagel într-o dezbatere pe aceastã temã, organizatã cu prilejul Zilei Uniunii Europene. Discuþiile, care s-au dovedit de o maturitate care i-a surprins chiar ºi pe profesorii prezenþi la manifestare, au fost conduse de cãtre eleva Lavinia Grozavu, din clasa a XII-a, ce s-a dovedit un bun moderator al întregii dezbateri. „Sîntem deosebit de interesaþi, noi, generaþia foarte tînãrã, de integrarea României în Uniunea Europeanã. Sîntem, în acelaºi timp, conºtienþi cã aderarea þãrii noastre nu va putea fi materializatã fãrã a depãºi fenomenul corupþiei, care erodeazã în profunzime societatea româneascã. Cum, cînd, în ce fel, iatã doar cîteva din întrebãrile care ne macinã ºi pe noi, tinerii, poate chiar mai mult decît pe cei în vîrstã. De aceea nu vãd pentru ce n-am încerca ºi noi sã dezlegãm misterul unui flagel naþional ºi chiar sã încercãm sã aflãm soluþii pentru viitor. Iatã de ce sînteþi invitaþi sã dezbateþi liber acest subiect“, a fost cuvîntul de început al dezbaterii adresate liceenilor bicãjeni, de cãtre Lavinia Grozavu. Discuþiile nu s-au lãsat prea mult aºteptate, majoritatea elevilor spunîndu-ºi, prin cuvinte simple, opinia pe tema corupþiei. ªi totuºi, ceea ce s-a desprins din întreaga dezbatere a fost acel sentiment de pesimism generalizat al tinerilor, concluzionat de cãtre o elevã a clasei a-XII-a, Irina Rotaru: „Eu cred cã doar Europa o sã poatã sã ne determine a renunþa la fenomenul de corupþie, ºi asta prin regulile impuse de UE. De altfel, un exemplu concret, care se va simþi, imediat dupã integrare, va fi în sectorul economic. Societãþile comerciale româneºti se vor autoelimina de pe piaþa europeanã, dacã nu vor produce pe cãi cinstite ºi nu vor lansa produse competitive ºi de calitate“, a conchis Irina Rotaru.
Organizatorii manifestãrii au fost mulþumiþi de rezultate. „Dezbaterea organizatã la Grupul ªcolar Bicaz, dedicatã Zilei Uniunii Europene, a fãcut parte dintr-un program mai amplu de educaþie a tinerilor bicãjeni, privind integrarea europeanã, derulat în perioada 2005-2006. Coordonatorii activitãþii de pe 9 Mai au fost membrii Grupului de dezbateri «Euro Team 2005», întemeiat anul trecut, prin Proiectul «Tinerii ºi Integrarea Europeanã», despre care am mai vorbit cu un an în urmã. Dupã cum s-a putut vedea, dezbaterea a fost susþinutã de elevi, în totalitate. Eu sînt mulþumitã de modul în care au pus problema corupþiei, de felul în care au abordat subiectul, dînd dovadã de maturitate ºi responsabilitate», a declarat profesoara Mirela Fîrþalã, coordonatorul Proiectului „Euro Team 2005“. ÃŽn finalul acþiunii, elevele Irina Rotaru ºi Monica Gugiu au fost premiate pentru cele mai interesante opinii, pe tema subiectului pus în discuþie.

Articol afisat de 1753 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective