Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemulțumiri la Direcția Parcului Ceahlău

Nemulțumiri la Direcția Parcului Ceahlău

• mutarea Direcției de Administrare a Parcului Național Ceahlău crează îngrijorare • mai mulți angajați ai acestei Direcții nu sînt de acord să lucreze la Durău • „decizia de mutare nu este a mea, ci a venit din partea Consiliului Științific și a Ministerului Mediului“, declarat profesorul Ionel Miron •

Angajații Direcției Județene de Administrare a Parcului Național Ceahlău sînt foarte nemulțumiți de decizia luată de către conducere, de mutare a sediului în stațiunea Durău. O asemenea decizie ar presupune ca 4 dintre angajații Direcției, care locuiesc în Piatra Neamț, să facă naveta, zilnic, pe o distanță de 90 de kilometri, ori să se mute într-o clădire din zonă, în care sînt doar două camere libere. În același timp, reclamanții susțin că, pentru această mutare, nu vor primi nici o înlesnire, adică sporuri la salarii și decontarea transportului. Ei mai spun că nici măcar nu li s-a cerut opinia.
Directorul DJAPNC Neamț a elaborat și propus un proiect de hotărîre pentru plenul Consiliului Județean, prin care se solicită mutarea amintită. În această situație se află mai mulți angajați ai Direcției: un economist, un specialist IT, un biolog și un referent. De menționat este și faptul că trei dintre aceștia au familii și locuiesc în Piatra Neamț, motive care îi împiedică să se mute pe perioade mai lungi de timp, la Durău.
„Ei vor să ne mute, chiar dacă nu au realizat primul punct din regulamentul de funcționare, adică cel care vorbește despre asigurarea condițiilor normale de muncă, acordarea sporurilor, a echipamentelor și a sumelor pentru decontarea transportului. În afară de acest aspect, clădirea în care se dorește mutarea este improprie oricărui fel de activitate, ca să nu mai vorbim despre cea pe care o vom desfășura noi“, a declarat Răzvan Socea, biologul Parcului Național Ceahlău.
În aceași situație se află și Petru Feciorescu, economistul, Elena Crăescu, referentul, și Eugen Scurtu, specialistul IT din cadrul acestei Direcții. „Noi avem familii aici, în Piatra Neamț, și este exclus să ne putem muta în clădirea de la Durău, unde sînt doar două camere. Să facem naveta și să plătim transportul din salariile noastre, care sînt foarte mici, nu este posibil. Vor să ne mutăm, dar nu ne acordă nimic în plus la salariu și nici condițiile necesare nu ni le asigură. Toate acestea se întîmplă în situația în care domnul Miron vine doar două zile la serviciu și, de fiecare dată, stă cîte o oră, două aici. Nu-l interesează deloc cum trăim și ce facem noi“, a mai declarat Petru Feciorescu.
Propunerea făcută de Ionel Miron, de mutare a angajaților la Durău, nu va fi supusă aprobării în ședința de luni a CJ Neamț, iar asta ca urmare a solicitării efectuate de către conducerea CJ Neamț și a Consiliului Științific al Parcului Național Ceahlău.
De cealaltă parte a baricadei, Ionel Miron, directorul DJAPNC, care mai are doar o lună de zile de stat în fruntea acestei Direcții - în iunie expirîndu-i contractul încheiat cu CJ Neamț - a declarat că va covoca o întîlnire cu toți angajații și va discuta, „pe criterii individuale și colective“, toate aspectele menționate. El a mai adăugat că acelora care se vor deplasa la Durău li se vor asigura toate condițiile pentru a-și putea face serviciul. „Mai trebuie să spun că această decizie, de mutare a angajaților, nu este a mea, ci a venit din partea Consiliului Științific și a Ministerului Mediului“, a conchis Ionel Miron.

Articol afisat de 1466 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective