Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemulþumiri la Direcþia Parcului Ceahlãu

Nemulþumiri la Direcþia Parcului Ceahlãu

• mutarea Direcþiei de Administrare a Parcului Naþional Ceahlãu creazã îngrijorare • mai mulþi angajaþi ai acestei Direcþii nu sînt de acord sã lucreze la Durãu • „decizia de mutare nu este a mea, ci a venit din partea Consiliului ªtiinþific ºi a Ministerului Mediului“, declarat profesorul Ionel Miron •

Angajaþii Direcþiei Judeþene de Administrare a Parcului Naþional Ceahlãu sînt foarte nemulþumiþi de decizia luatã de cãtre conducere, de mutare a sediului în staþiunea Durãu. O asemenea decizie ar presupune ca 4 dintre angajaþii Direcþiei, care locuiesc în Piatra Neamþ, sã facã naveta, zilnic, pe o distanþã de 90 de kilometri, ori sã se mute într-o clãdire din zonã, în care sînt doar douã camere libere. În acelaºi timp, reclamanþii susþin cã, pentru aceastã mutare, nu vor primi nici o înlesnire, adicã sporuri la salarii ºi decontarea transportului. Ei mai spun cã nici mãcar nu li s-a cerut opinia.
Directorul DJAPNC Neamþ a elaborat ºi propus un proiect de hotãrîre pentru plenul Consiliului Judeþean, prin care se solicitã mutarea amintitã. În aceastã situaþie se aflã mai mulþi angajaþi ai Direcþiei: un economist, un specialist IT, un biolog ºi un referent. De menþionat este ºi faptul cã trei dintre aceºtia au familii ºi locuiesc în Piatra Neamþ, motive care îi împiedicã sã se mute pe perioade mai lungi de timp, la Durãu.
„Ei vor sã ne mute, chiar dacã nu au realizat primul punct din regulamentul de funcþionare, adicã cel care vorbeºte despre asigurarea condiþiilor normale de muncã, acordarea sporurilor, a echipamentelor ºi a sumelor pentru decontarea transportului. ÃŽn afarã de acest aspect, clãdirea în care se doreºte mutarea este improprie oricãrui fel de activitate, ca sã nu mai vorbim despre cea pe care o vom desfãºura noi“, a declarat Rãzvan Socea, biologul Parcului Naþional Ceahlãu.
ÃŽn aceaºi situaþie se aflã ºi Petru Feciorescu, economistul, Elena Crãescu, referentul, ºi Eugen Scurtu, specialistul IT din cadrul acestei Direcþii. „Noi avem familii aici, în Piatra Neamþ, ºi este exclus sã ne putem muta în clãdirea de la Durãu, unde sînt doar douã camere. Sã facem naveta ºi sã plãtim transportul din salariile noastre, care sînt foarte mici, nu este posibil. Vor sã ne mutãm, dar nu ne acordã nimic în plus la salariu ºi nici condiþiile necesare nu ni le asigurã. Toate acestea se întîmplã în situaþia în care domnul Miron vine doar douã zile la serviciu ºi, de fiecare datã, stã cîte o orã, douã aici. Nu-l intereseazã deloc cum trãim ºi ce facem noi“, a mai declarat Petru Feciorescu.
Propunerea fãcutã de Ionel Miron, de mutare a angajaþilor la Durãu, nu va fi supusã aprobãrii în ºedinþa de luni a CJ Neamþ, iar asta ca urmare a solicitãrii efectuate de cãtre conducerea CJ Neamþ ºi a Consiliului ªtiinþific al Parcului Naþional Ceahlãu.
De cealaltã parte a baricadei, Ionel Miron, directorul DJAPNC, care mai are doar o lunã de zile de stat în fruntea acestei Direcþii - în iunie expirîndu-i contractul încheiat cu CJ Neamþ - a declarat cã va covoca o întîlnire cu toþi angajaþii ºi va discuta, „pe criterii individuale ºi colective“, toate aspectele menþionate. El a mai adãugat cã acelora care se vor deplasa la Durãu li se vor asigura toate condiþiile pentru a-ºi putea face serviciul. „Mai trebuie sã spun cã aceastã decizie, de mutare a angajaþilor, nu este a mea, ci a venit din partea Consiliului ªtiinþific ºi a Ministerului Mediului“, a conchis Ionel Miron.

Articol afisat de 1964 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective