Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Economie 15 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Încălțăminte de 3 miliarde, oprită de la comercializare

• 21 de agenți economici care comercializează asemenea produse au fost „călcați“ de inspectorii OJPC

21 de agenți economici nemțeni care comercializează încălțăminte au făcut, recent, obiectul unor verificări ale inspectorilor Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) Neamț. Aceștia au verificat condițiile de etichetare a materialelor din care sînt confecționate produsele vîndute de comercianți. Din cele 3.380 de perechi de încălțăminte verificate, cu o valoare totală de 2,873 miliarde de lei, marfă de 2,761 miliarde de lei a fost oprită de la comercializare: temporar - în valoare de 881,7 milioane de lei, iar definitiv - de 1,9 miliarde de lei.
La toți cei 21 de agenți economici controlați au fost constatate abateri. Echipele de control au constatat că 70% din încălțămintea importată din țări precum China, Turcia, Italia, Polonia nu aveau înscris pe ambalaj numele producătorului, ori al importatorului, iar, într-un procent de 50%, produsele nu aveau atașate taloane de garanție. Atît în cazul produselor indigene, cît și al celor provenite din import, nu se făcea nici o referire la eventuale tratamente speciale aplicate materiilor prime utilizate la confecționarea încălțămintei. Instrucțiunile referitoare la garanție și la modul de întreținere a produselor erau înscrise pe cutie, ceea ce presupune că, în cazul în care clientul are o nemulțumire și vrea să o reclame, trebuie să prezinte cutia în care erau ambalate. Numai că, în multe dintre situații, clienții fie nu primesc cutia, ori nu sînt interesați de aceasta.
La verificarea informațiilor privind materialele utilizate la producerea principalelor componente ale articolelor de încălțăminte, prin utilizarea pictogramelor, s-a constatat că acestea erau lipite, deși acestea trebuiau aplicate pe o semipereche a produsului, pe talpă, sau în interiorul acesteia, pe carîmb sau pe acoperișul de branț. În unele cazuri, simbolurile grafice erau indicate pe cutie, fiind reprezentate toate tipurile de materiale utilizate, în mod curent, la fabricarea articolelor de încălțăminte și, în funcție de fiecare produs, se concretiza varianta aleasă. Într-un procent relativ mic, și în special pe încălțămintea sportivă, nu erau aplicate pictogramele care să indice natura materialelor din care sînt confecționate.
La produsele existente în rețeaua de comercializare, nu s-a putut verifica concordanța dintre caracteristicile declarate, referitoare la natura materiilor prime utilizate și cele reale, decît prin examinarea vizuală. Au fost vizate, în mod deosebit, aspectul, dacă etichetele erau bine lipite, dacă înscrisurile erau lizibile și prezentau toate informațiile necesare.
Ca urmare a neregulilor constatate, pe lîngă oprirea de la comercializare a mărfurilor, pentru cele mai grave abateri au fost aplicate 20 de amenzi, în valoare totală de 46 de milioane de lei.

Articol afisat de 1178 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective