Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Încep „Zilele Școlii Elena Cuza“

Încep „Zilele Școlii Elena Cuza“

• Școala „Elena Cuza“ organizează, în intervalul 15 - 19 mai, o serie de acțiuni care marchează „Zilele Școlii“ • manifestările au debutat în 1996, odată cu schimbarea titulaturii școlii •

Școala „Elena Cuza“ Piatra Neamț se află, în intervalul 15 - 19 mai, în sărbătoare. „Zilele Școlii“ vor debuta, luni, cu „Domenii profesionale și profesii specifice“, o întîlnire informală, organizată începînd cu ora 12, a elevilor claselor a VIII-a, cu oameni de diferite profesii. Va urma, de la ora 13, o acțiune coordonată de profesor Adriana Vernica - „Oferta educațională“ - cu participarea reprezentanților liceelor și școlilor profesionale. În intervalul cu prins între orele 13 și 14, va avea loc finala de baschet la clasa a VII-a, acțiune coordonată de profesor D. Terbescu.
Manifestările vor continua marți, 16 mai, la 12.30, cu „Promovarea serviciilor de zi din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț“, acțiune care îi are ca invitați pe inspectorii de specialitate Delia Horciu și Bianca Stolniceanu, și cu o lansare de carte, începînd cu orele 13, la care participă profesorii Ana Lupescu și Adriana Vernica, precum și învățătorul Margareta Chele.
Miercuri, 17 mai, cu începere de la 12, va avea loc concursul - pentru clasele a III-a și a VI-a - „Atenție la neatenție!“, coordonat de învățător Rodica Porumb, iar, între orele 13 și 14, finala de baschet la fete - între clasele a V-a B și D. Manifestările de joi, 18 mai, vor începe cu „Micul matematician“, o acțiune închinată memoriei unui fost cadru didactic al unității de învățămînt, acțiune a profesorului V. Gheorghiu, și „Icoane pe lemn“ - coordonată de profesor N. Negură. De la orele 16, la sala mare a Consiliului Județean vor avea loc lansarea revistei școlii, premierea olimpicilor și un spectacol omagial, sub îndrumarea învățătorului V. Parascanu. Vineri, ultima din „Zilele Școlii Elena Cuza“, în agenda manifestărilor sînt înscrise o expoziție de desene ale copiilor din clasele I, II, „Atenție la neatenție“, coordonată de învățător Ana Iftinchi, o „Întîlnire de nota 10“ coordonată de profesor Ana Lupescu și „Finala de forbal - clasele a VIII-a“, coordonată de profesor A. Onica.

1996, anul „nașterii“
„Școala nr. 4 organizează astfel de acțiuni începînd din 1996, cînd, avînd în vedere istoricul municipiului Piatra Neamț - faptul că doamna Elena Cuza, în ultima perioadă a vieții ei, a trăit aici, a făcut acte de caritate pentru copii, a ajutat și școlile, am vrut să schimbăm denumirea unității noastre din Școala nr. 4 în «Școala Elena Cuza». Ne-am gîndit să organizăm, în săptămîna 15 - 19 mai, o serie de activități care să facă cinste școlii și la care copiii să participe cu plăcere. Cea mai importantă este acțiunea de joi, 18 mai, cînd organizăm, la sala mare a Palatului Administrativ, un spectacol festiv - prezentăm revista elevilor de la «Elena Cuza», «Școala Mea», ajunsă la numărul 11, premiem olimpicii școlii, copii care s-au întors cu rezultate foarte bune de la olimpiadele școlare județene și naționale, după care prezentăm un mic program artistic cu copiii. Avem colegi care se preocupă foarte mult pentru pregătirea elevilor și vrem să aducem în atenția copiilor, a părinților și a tuturor pietrenilor faptul că, în perioada asta de tranziție, cînd școlile se confruntă cu foarte mari probleme, «Școala Elena Cuza» rămîne o școală serioasă, cu cadre didactice foarte bine pregătite, care se străduiesc zi de zi să ofere elevilor o educație normală și firească“, a declarat profesor Vasile Secară, directorul adjunct al școlii. Piatra Neamț.
Unitatea se mîndrește cu rezultatele foarte bune obținute de elevii săi la olimpiadele școlare: vreo 15 elevi recompensați cu premii și mențiuni la fazele județene ale olimpiadelor de limba și literatura română, cultură civică, chimie, fizică ș.a., plus un olimpic la faza națională, Ștefan Acatrinei, clasa a VIII-a C, care, îndrumat de profesor Ana Lupescu, a obținut o mențiune la olimpiada națională de chimie. Buna sa pregătire l-a făcut să intre în atenția conducerii Liceului de Informatică din București, care l-a invitat să se înscrie, în clasa a IX-a, la această prestigioasă unitate de învățămînt.

Articol afisat de 4086 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective