Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÃŽncep „Zilele ªcolii Elena Cuza“

ÃŽncep „Zilele ªcolii Elena Cuza“

• ªcoala „Elena Cuza“ organizeazã, în intervalul 15 - 19 mai, o serie de acþiuni care marcheazã „Zilele ªcolii“ • manifestãrile au debutat în 1996, odatã cu schimbarea titulaturii ºcolii •

ªcoala „Elena Cuza“ Piatra Neamþ se aflã, în intervalul 15 - 19 mai, în sãrbãtoare. „Zilele ªcolii“ vor debuta, luni, cu „Domenii profesionale ºi profesii specifice“, o întîlnire informalã, organizatã începînd cu ora 12, a elevilor claselor a VIII-a, cu oameni de diferite profesii. Va urma, de la ora 13, o acþiune coordonatã de profesor Adriana Vernica - „Oferta educaþionalã“ - cu participarea reprezentanþilor liceelor ºi ºcolilor profesionale. ÃŽn intervalul cu prins între orele 13 ºi 14, va avea loc finala de baschet la clasa a VII-a, acþiune coordonatã de profesor D. Terbescu.
Manifestãrile vor continua marþi, 16 mai, la 12.30, cu „Promovarea serviciilor de zi din cadrul Direcþiei Generale de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului Neamþ“, acþiune care îi are ca invitaþi pe inspectorii de specialitate Delia Horciu ºi Bianca Stolniceanu, ºi cu o lansare de carte, începînd cu orele 13, la care participã profesorii Ana Lupescu ºi Adriana Vernica, precum ºi învãþãtorul Margareta Chele.
Miercuri, 17 mai, cu începere de la 12, va avea loc concursul - pentru clasele a III-a ºi a VI-a - „Atenþie la neatenþie!“, coordonat de învãþãtor Rodica Porumb, iar, între orele 13 ºi 14, finala de baschet la fete - între clasele a V-a B ºi D. Manifestãrile de joi, 18 mai, vor începe cu „Micul matematician“, o acþiune închinatã memoriei unui fost cadru didactic al unitãþii de învãþãmînt, acþiune a profesorului V. Gheorghiu, ºi „Icoane pe lemn“ - coordonatã de profesor N. Negurã. De la orele 16, la sala mare a Consiliului Judeþean vor avea loc lansarea revistei ºcolii, premierea olimpicilor ºi un spectacol omagial, sub îndrumarea învãþãtorului V. Parascanu. Vineri, ultima din „Zilele ªcolii Elena Cuza“, în agenda manifestãrilor sînt înscrise o expoziþie de desene ale copiilor din clasele I, II, „Atenþie la neatenþie“, coordonatã de învãþãtor Ana Iftinchi, o „ÃŽntîlnire de nota 10“ coordonatã de profesor Ana Lupescu ºi „Finala de forbal - clasele a VIII-a“, coordonatã de profesor A. Onica.

1996, anul „naºterii“
„ªcoala nr. 4 organizeazã astfel de acþiuni începînd din 1996, cînd, avînd în vedere istoricul municipiului Piatra Neamþ - faptul cã doamna Elena Cuza, în ultima perioadã a vieþii ei, a trãit aici, a fãcut acte de caritate pentru copii, a ajutat ºi ºcolile, am vrut sã schimbãm denumirea unitãþii noastre din ªcoala nr. 4 în «Âªcoala Elena Cuza». Ne-am gîndit sã organizãm, în sãptãmîna 15 - 19 mai, o serie de activitãþi care sã facã cinste ºcolii ºi la care copiii sã participe cu plãcere. Cea mai importantã este acþiunea de joi, 18 mai, cînd organizãm, la sala mare a Palatului Administrativ, un spectacol festiv - prezentãm revista elevilor de la «Elena Cuza», «Âªcoala Mea», ajunsã la numãrul 11, premiem olimpicii ºcolii, copii care s-au întors cu rezultate foarte bune de la olimpiadele ºcolare judeþene ºi naþionale, dupã care prezentãm un mic program artistic cu copiii. Avem colegi care se preocupã foarte mult pentru pregãtirea elevilor ºi vrem sã aducem în atenþia copiilor, a pãrinþilor ºi a tuturor pietrenilor faptul cã, în perioada asta de tranziþie, cînd ºcolile se confruntã cu foarte mari probleme, «Âªcoala Elena Cuza» rãmîne o ºcoalã serioasã, cu cadre didactice foarte bine pregãtite, care se strãduiesc zi de zi sã ofere elevilor o educaþie normalã ºi fireascã“, a declarat profesor Vasile Secarã, directorul adjunct al ºcolii. Piatra Neamþ.
Unitatea se mîndreºte cu rezultatele foarte bune obþinute de elevii sãi la olimpiadele ºcolare: vreo 15 elevi recompensaþi cu premii ºi menþiuni la fazele judeþene ale olimpiadelor de limba ºi literatura românã, culturã civicã, chimie, fizicã º.a., plus un olimpic la faza naþionalã, ªtefan Acatrinei, clasa a VIII-a C, care, îndrumat de profesor Ana Lupescu, a obþinut o menþiune la olimpiada naþionalã de chimie. Buna sa pregãtire l-a fãcut sã intre în atenþia conducerii Liceului de Informaticã din Bucureºti, care l-a invitat sã se înscrie, în clasa a IX-a, la aceastã prestigioasã unitate de învãþãmînt.

Articol afisat de 4525 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective