Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Chemare la „unitate“ a consilierilor judeþeni PSD

Chemare la „unitate“ a consilierilor judeþeni PSD

• Romicã Rotaru este candidatul PSD pentru funcþia de vice la CJ Neamþ • „aºtept sã vãd primul semnal de unitate din partea consilierilor PSD“, a spus deputatul Ioan Munteanu •

Conducerea Partidului Social Democrat, de comun acord cu aleºii judeþeni care reprezintã formaþiunea politicã, ºi-a stabilit candidatul la funcþia administrativã lãsatã liberã de ex-vicepreºedintele Consiliului Judeþean, Valericã Frãþilã. Chiar dacã ºeful executivului nemþean, Vlad Marcoci, a afirmat, de curînd, cã nu vor fi organizate alegeri în cadrul ºedinþei de astãzi, consilierii PSD, 15 la numãr, vor propune introducerea acestui proiect pe ordinea de zi. Se pare cã ºi consilierii membri ai Alianþei sînt pregãtiþi sã intre în cursã.
„Sîmbãtã (13 mai - n.r.), am nominalizat candidatul pentru funcþia de vicepreºedinte, rãmasã vacantã. Am stabilit, de comun acord, sã îl susþinem pe consilierul Romicã Rotaru pentru aceastã funcþie administrativã în executivul nemþean. Astfel, la alegerile de mîine (astãzi - n.r.), toþi cei 15 consilierii ai PSD vor vota pentru alegerea colegului stabilit sã candideze“, a declarat Ioan Munteanu, preºedintele interimar al PSD Neamþ. El a mai adãugat cã Romicã Rotaru a fost nominalizat ºi susþinut de toþi colegii PSD care fac parte din forul nemþean ºi cã partidul se bazeazã pe toate cele 15 voturi pe care le are, la care s-ar adãuga alte 3, care ar putea veni de la PRM, ori de la consilierii independenþi. „Avem o strategie de adunare a voturilor ºi chiar ºi promisiuni în acest sens. Sînt destule voturi ºi pentru noi, chiar dacã nu le punem la socotealã pe cele de la Alianþã. Pot spune cã, acum, aºtept sã vãd primul semnal de unitate din partea consilierilor PSD ºi sper sã cîºtigãm aceastã luptã, deoarece este foarte important sã avem un reprezentant în legislativul nemþean“, a adãugat Ioan Munteanu.
Astfel, lupta se va da între candidatul PSD, cel al PC, Valericã Frãþilã - care a anunþat cã-ºi vrea funcþia înapoi, dar este foarte probabil ca ºi PD sã nominalizeze un candidat propriu.
„Eu candidez din partea Coaliþei. Sîntem la guvernare, mergem împreunã ºi mi se pare normal sã am susþinerea celor din Alianþã. Aºa ar fi benefic pentru Coaliþie. Am avut discuþii, în acest sens, cu liderii PNL ºi PD ºi voi avea susþinere“, a menþionat ex-vicepreºedintele CJ care luptã, acum, pentru a-ºi redobîndi locul pierdut din cauza incompatibilitãþii.
Un alt posibil candidat ar putea fi cel al PD, iar, în acest sens, Marius Rogin, preºedintele acestei formaþiuni politice, a afirmat cã mai este timp, pînã în dimineaþa acestei zile, pentru ca PD sã-ºi gãseascã un candidat. „Nu avem un candidat, dar, pînã la ora alegerilor, avem tot timpul sã gãsim unul. Este posibil sã-l susþinem ºi pe domnul Frãþilã, la fel cum este adevãrat cã putem propune un membru PD pentru aceastã funcþie. Oricum ar fi, noi ne bazãm pe sprijinul Alianþei la aceastã votare“, a spus Marius Rogin.
Reamintim cã Valericã Frãþilã a pierdut funcþia administrativã ca urmare a situaþiei de incompatibilitate în care s-a aflat, pînã pe data de 31 ianuarie, acesta figurînd în scriptele Oficiului Registrului Comerþului ca administrator la Bucuria Copiilor SRL, societate la care se pare cã nici nu a desfãºurat vreo activitate. Prefectul Toader Mocanu a emis, ca ºi în cazul fostului preºedinte Dan Vasile Constantin, un ordin de încetare a mandatului vicepreºedintelui Valericã Frãþilã.

Articol afisat de 1693 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective