Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemulțumiri majore la înscrierea pentru titularizare

Nemulțumiri majore la înscrierea pentru titularizare

• cadrele didactice care au vrut să-și depună dosarele pentru înscrierea la examenele de titularizare, detașare și suplinire, au stat, ieri, la cozi infernale • ieri au acuzat proasta organizare de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, unde oamenii au așteptat ore întregi să le vină rîndul •

Cadrele didactice care au venit, ieri - ultima zi de înscriere la examenele de titularizare, detașare și suplinire - la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra Neamț au trăit un adevărat coșmar, din cauza organizării defectuoase a acțiunii. Circa o sută de persoane au așteptat în fața ușii de la intrarea în liceu, ore întregi, în picioare, pînă cînd, din cauza ploii care a măturat, ieri, orașul, li s-a permis să intre în clădire și să aștepte în hol să le vină rîndul să-și depună dosarele.
„De azi dimineață stăm în pragul ușii, și abia acum, cu chiu cu vai, ne-au dat drumul înăuntru, cînd a început să plouă. Eu sînt din Roman - am ajuns la ora 9 la Piatra Neamț și stau aici de la 10.00. Am venit a doua oară - alții sînt pentru a treia oară - că mai trebuie pusă o ștampilă, mai trebuie legalizat un act. Vii luni să vezi ce acte îți trebuie, vii marți cu toate actele specificate ca să depui dosarul, dar te întorc înapoi de două-trei ori: ba că trebuie certificatul de naștere vizat și legalizat, deși pentru alții, mai tîrziu, s-a găsit o modalitate de semnat aici; ba că trebuie și celelalte acte de studii legalizate prin notariat, în afară de diploma de licență și de foaia matricolă, cum ar fi certificatul de grad sau certificatul de modul psiho-pedagogic, pe care le cer legalizate, ceea ce în cerere nu se prevede. Mulți n-au știut nici că se cere dosar cu șină. Și ne trimit înapoi, ne ducem acasă după originale, venim în oraș, căutăm notarul, stăm și acolo vreo 3-4 ceasuri și ne întoarcem aici. Iar aici ne-au ținut în pragul ușii de la intrare, de ne-au călărit, intrînd și ieșind pe aceeași ușă, și profesorii școlii, și personalul de pază, și femeile de serviciu, și elevii, și ne-am călcat în picioare pînă cînd a început să plouă. Atunci, am rupt ușa și am intrat înăuntru, pe holuri. Stăm de azi dimineață să vedem dacă intrăm pînă la numărul de ... pînă deseară, la ora 21, 22. Iar astăzi e ultima zi de înscriere. O bătaie de joc! Ar fi interesant să se știe cum sînt tratați profesorii într-o țară care vrea să intre în Uniunea Europeană“, ne-a spus Olga Mihoc, profesor de religie romano-catolică la Școala Barticești. Profesoara aștepta, obosită și resemnată, să intre într-una din cele trei săli în care se depuneau/ verificau/ validau dosarele candidaților. În spatele ei - zeci de oameni, aflați în aceeași stare. A fost un noroc, pentru ei, că a început să plouă și li s-a dat voie să se adăpostească în clădirea liceului. Altfel, ar fi stat mai departe afară, care în picioare, care pe bănci, care în iarbă, mai completînd o hîrtie, mai verificînd un dosar...
„Nu este nici o organizare. Am stat, întîi, vreo sută de oameni, în fața ușii de la intrare. Portarul ne-a dat drumul să intrăm cîte 20 și am început să ne ducem pe la uși: la una am verificat din nou dosarul - am fost și marți și doamna care s-a uitat în dosar a spus că trebuie legalizată o hîrtie, deși cererea nu preciza acest lucru - o aveam în dosar, dar nu era legalizată. Deci, am stat la coadă la o ușă ca să fie verificat dosarul, apoi la coadă la altă ușă ca să primească dosarul și să-i dea un număr, încă la o coadă la altă ușă - a treia - ca să se valideze dosarul“, a adăugat Mihaela Ciobanu, tot profesor de religie, din Roman.

Inspectoratul Școlar se disculpă

Inspectoratul Școlar al județului a stabilit ca înscrierea cadrelor didactice la examenele de titularizare, detașare și suplinire, să se desfășoare în intervalul 15 - 17 mai, la unul din cele patru centre zonale de concurs: Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, pentru ariile curriculare „Limbă și comunicare“, „Matematică și științe“, „Om și societate“, „Informatică“ și învățămînt special; Școala „Elena Cuza“ - educație fizică, arte plastice, design, artă populară, muzică; Școala nr. 3 - pentru învățători și educatoare; Colegiul Tehnic Piatra Neamț - disciplinele tehnice. La ISJ Neamț nu s-a știut faptul că, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, oamenii s-au călcat în picioare așteptînd să-și depună dosarele. În schimb, detalii despre neclaritățile apărute în privința modului de legalizare al unor documente ajunseseră, totuși, la urechile mai-marilor învățămîntului nemțean.
„Nu am cunoștință despre faptul că oamenii au reclamat modul de organizare. Dar am sunat special, ieri (marți, 16 mai - n.r.), pentru că era o neclaritate: pe unele cereri scria că actele să fie legalizate «prin notariat», pe altele nu. Mi s-a răspuns că acele acte nu trebuiau legalizate la notar - era suficientă legalizarea dată de directorul școlii, prin ștampilă și semnătură, și scris «conform cu originalul»“, a afirmat profesor Mariana Roșanu, purtător de cuvînt la Inspectoratul Școlar Neamț.
Așadar, nici în a doua zi de înscriere nu era bine pusă la punct organizarea înscrierilor. Micile „neclarități“ au pus pe drumuri, aiurea, sute de oameni veniți din toate colțurile județului.

Articol afisat de 2851 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective