Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemulþumiri majore la înscrierea pentru titularizare

Nemulþumiri majore la înscrierea pentru titularizare

• cadrele didactice care au vrut sã-ºi depunã dosarele pentru înscrierea la examenele de titularizare, detaºare ºi suplinire, au stat, ieri, la cozi infernale • ieri au acuzat proasta organizare de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, unde oamenii au aºteptat ore întregi sã le vinã rîndul •

Cadrele didactice care au venit, ieri - ultima zi de înscriere la examenele de titularizare, detaºare ºi suplinire - la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra Neamþ au trãit un adevãrat coºmar, din cauza organizãrii defectuoase a acþiunii. Circa o sutã de persoane au aºteptat în faþa uºii de la intrarea în liceu, ore întregi, în picioare, pînã cînd, din cauza ploii care a mãturat, ieri, oraºul, li s-a permis sã intre în clãdire ºi sã aºtepte în hol sã le vinã rîndul sã-ºi depunã dosarele.
„De azi dimineaþã stãm în pragul uºii, ºi abia acum, cu chiu cu vai, ne-au dat drumul înãuntru, cînd a început sã plouã. Eu sînt din Roman - am ajuns la ora 9 la Piatra Neamþ ºi stau aici de la 10.00. Am venit a doua oarã - alþii sînt pentru a treia oarã - cã mai trebuie pusã o ºtampilã, mai trebuie legalizat un act. Vii luni sã vezi ce acte îþi trebuie, vii marþi cu toate actele specificate ca sã depui dosarul, dar te întorc înapoi de douã-trei ori: ba cã trebuie certificatul de naºtere vizat ºi legalizat, deºi pentru alþii, mai tîrziu, s-a gãsit o modalitate de semnat aici; ba cã trebuie ºi celelalte acte de studii legalizate prin notariat, în afarã de diploma de licenþã ºi de foaia matricolã, cum ar fi certificatul de grad sau certificatul de modul psiho-pedagogic, pe care le cer legalizate, ceea ce în cerere nu se prevede. Mulþi n-au ºtiut nici cã se cere dosar cu ºinã. ªi ne trimit înapoi, ne ducem acasã dupã originale, venim în oraº, cãutãm notarul, stãm ºi acolo vreo 3-4 ceasuri ºi ne întoarcem aici. Iar aici ne-au þinut în pragul uºii de la intrare, de ne-au cãlãrit, intrînd ºi ieºind pe aceeaºi uºã, ºi profesorii ºcolii, ºi personalul de pazã, ºi femeile de serviciu, ºi elevii, ºi ne-am cãlcat în picioare pînã cînd a început sã plouã. Atunci, am rupt uºa ºi am intrat înãuntru, pe holuri. Stãm de azi dimineaþã sã vedem dacã intrãm pînã la numãrul de ... pînã desearã, la ora 21, 22. Iar astãzi e ultima zi de înscriere. O bãtaie de joc! Ar fi interesant sã se ºtie cum sînt trataþi profesorii într-o þarã care vrea sã intre în Uniunea Europeanã“, ne-a spus Olga Mihoc, profesor de religie romano-catolicã la ªcoala Barticeºti. Profesoara aºtepta, obositã ºi resemnatã, sã intre într-una din cele trei sãli în care se depuneau/ verificau/ validau dosarele candidaþilor. ÃŽn spatele ei - zeci de oameni, aflaþi în aceeaºi stare. A fost un noroc, pentru ei, cã a început sã plouã ºi li s-a dat voie sã se adãposteascã în clãdirea liceului. Altfel, ar fi stat mai departe afarã, care în picioare, care pe bãnci, care în iarbã, mai completînd o hîrtie, mai verificînd un dosar...
„Nu este nici o organizare. Am stat, întîi, vreo sutã de oameni, în faþa uºii de la intrare. Portarul ne-a dat drumul sã intrãm cîte 20 ºi am început sã ne ducem pe la uºi: la una am verificat din nou dosarul - am fost ºi marþi ºi doamna care s-a uitat în dosar a spus cã trebuie legalizatã o hîrtie, deºi cererea nu preciza acest lucru - o aveam în dosar, dar nu era legalizatã. Deci, am stat la coadã la o uºã ca sã fie verificat dosarul, apoi la coadã la altã uºã ca sã primeascã dosarul ºi sã-i dea un numãr, încã la o coadã la altã uºã - a treia - ca sã se valideze dosarul“, a adãugat Mihaela Ciobanu, tot profesor de religie, din Roman.

Inspectoratul ªcolar se disculpã

Inspectoratul ªcolar al judeþului a stabilit ca înscrierea cadrelor didactice la examenele de titularizare, detaºare ºi suplinire, sã se desfãºoare în intervalul 15 - 17 mai, la unul din cele patru centre zonale de concurs: Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, pentru ariile curriculare „Limbã ºi comunicare“, „Matematicã ºi ºtiinþe“, „Om ºi societate“, „Informaticã“ ºi învãþãmînt special; ªcoala „Elena Cuza“ - educaþie fizicã, arte plastice, design, artã popularã, muzicã; ªcoala nr. 3 - pentru învãþãtori ºi educatoare; Colegiul Tehnic Piatra Neamþ - disciplinele tehnice. La ISJ Neamþ nu s-a ºtiut faptul cã, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, oamenii s-au cãlcat în picioare aºteptînd sã-ºi depunã dosarele. ÃŽn schimb, detalii despre neclaritãþile apãrute în privinþa modului de legalizare al unor documente ajunseserã, totuºi, la urechile mai-marilor învãþãmîntului nemþean.
„Nu am cunoºtinþã despre faptul cã oamenii au reclamat modul de organizare. Dar am sunat special, ieri (marþi, 16 mai - n.r.), pentru cã era o neclaritate: pe unele cereri scria cã actele sã fie legalizate «prin notariat», pe altele nu. Mi s-a rãspuns cã acele acte nu trebuiau legalizate la notar - era suficientã legalizarea datã de directorul ºcolii, prin ºtampilã ºi semnãturã, ºi scris «conform cu originalul»“, a afirmat profesor Mariana Roºanu, purtãtor de cuvînt la Inspectoratul ªcolar Neamþ.
Aºadar, nici în a doua zi de înscriere nu era bine pusã la punct organizarea înscrierilor. Micile „neclaritãþi“ au pus pe drumuri, aiurea, sute de oameni veniþi din toate colþurile judeþului.

Articol afisat de 3246 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective