Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 18 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Noi criterii în alocarea medicaþiei bolnavilor de hepatitã cronicã

Noi criterii în alocarea medicaþiei bolnavilor de hepatitã cronicã

• copiii au, în continuare, prioritate în obþinerea tratamentului, urmînd persoanele cu vîrste de pînã la 40 de ani, care au forme mai grave ale bolii

Medicaþia destinatã nemþenilor care suferã de hepatitã cronicã datã de viruºii B ºi C este acordatã, începînd de luna aceasta, dupã alte criterii decît acelea aplicate de anul trecut încoace.
Pînã acum, aveau prioritate copiii, cazurile sociale, persoanele diagnosticate ºi luate în evidenþã de mai mult timp. Dar, potrivit noilor directive ale Casei Naþionale de Asigurãri de Sãnãtate, respectiv ale Ministerului Sãnãtãþii, de luna aceasta vor prima considerentele medicale ºi aprecierile fãcute de medicii specialiºti, asupra gravitãþii bolii. Copiii au, în continuare, prioritate în obþinerea tratamentului, urmînd persoanele cu vîrste de pînã la 40 de ani, care au forme mai grave ale bolii, iar apoi ceilalþi bolnavi cu aceastã afecþiune, precum ºi cei cu vîrste mai înaintate.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre jurist Daniela Soroceanu, directorul general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ, în judeþ existã, la ora actualã, 50 de bolnavi de hepatitã cronicã datã de viruºii B sau C, care primesc, lunar, medicaþie specificã, iar alte 65 de persoane sînt cuprinse pe lista de aºteptare.
De acordarea medicaþiei destinate celor cu astfel de probleme de sãnãtate se va ocupa, în primul rînd, comisia de medici interniºti desemnatã de cãtre Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ.
În afarã de nemþenii care suferã de hepatitã cronicã, poliartritã reumatoidã, boli psihice ºi stãri post-transplant, de o lunã încoace mai beneficiazã de fonduri speciale, pentru a-ºi putea procura pe toatã perioada lunii medicaþia necesarã, cei care au cirozã hepaticã, artropatie psoriazicã, spondilitã anchilozantã, demenþã, boala Gaucher, cei care au implantate proteze endovasculare, care au suferit accident vascular cerebral ischemic ºi atac cerebral tranzitoriu. Din aceleaºi fonduri destinate bolilor protejate, se vor elibera analgezicele pentru bolnavii de cancer ºi medicamentele destinate tratamentului adjuvant al acestora.
Medicaþia destinatã acestor afecþiuni este eliberatã de 28 de farmacii nemþene care au cîºtigat acest drept în urma unei licitaþii organizate de CAS Neamþ. Potrivit negocierilor care au avut loc, respectivele unitãþi farmaceutice elibereazã aceste medicamente fãrã adaos comercial ºi, mai mult decît atît, oferã, lunar, un bonus de douã milioane de lei unui bolnav cronic, din valoarea medicamentului respectiv fiind scãzutã aceastã sumã.

Articol afisat de 2412 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective