Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Interese la „pompe funebre“

Interese la „pompe funebre“

• conducerea Spitalului Județean intenționează să înainteze autorităților județene un document prin care să arate că se justifică existența unei firme de articole funebre, lîngă morga unității • refuzul Consiliului Județean de a aproba organizarea unei licitații în acest scop stîrnește nedumerire, mai ales că 70% din banii proveniți din închirierea acelui spațiu ar intra în buzunarul propriu • în spațiul respectiv funcționează o firmă de pompe funebre, din 1999 • din toamna anului trecut, spațiul a fost subînchiriat de patronul grupului de firme „Ștefan“ •

Respingerea de către consilierii județeni a solicitării Spitalului Județean de Urgență Neamț de a organiza licitație, în vederea închirierii a 25 de metri pătrați de teren, destinați funcționării unei firme de pompe funebre, în curtea unității, lîngă clădirea Serviciului de Medicină Legală, a provocat cel puțin nedumerire la nivelul conducerii. Cum terenul pe care ființează cea mai mare unitate sanitară din județ aparține Consiliului Județean, licitația pe care voia să o organizeze în acest scop a fost anulată. Conducerea Spitalului Județean intenționează să întocmească și să înainteze autorităților județene un document prin care să arate că existența unei firme cu articole funebre este absolut justificată în incinta unui spital unde, inevitabil, se mai și moare.
„Nu știu de ce li se pare unora sinistră ideea existenței unei firme cu astfel de articole în incinta unui spital județean, cel mai mare din județ, unde, inevitabil, se înregistrează multe decese, dat fiind faptul că aici ajung cele mai grave cazuri, fie că este vorba despre afecțiuni cronice, ori acute. Fiecărei persoane decedate în spital i se face, obligatoriu, necropsie. Apoi, familia decedatului trebuie să vină după acesta, la morgă, cu sicriul. Foarte mulți dintre cei care au avut cîte un necaz de acest gen în familie au fost foarte mulțumiți că au putut rezolva pe loc această problemă. În toate județele, pe lîngă spitalele mari, pe lîngă morgă funcționează astfel de firme. Pe de altă parte, trebuie să fim realiști și să acceptăm că moartea face parte din viață și este un fenomen pe care nu îl putem ignora“, a declarat doctorul Stelian Ghiță, director general al Spitalului Județean de Urgență Neamț.

„Se pare că sînt ceva interese legate de acel spațiu“
Faptul că la Spitalul Județean de Urgență Neamț funcționează, de la sfîrșitul anului 1999, o firmă de servicii funerare și timp de mai bine de șase ani nu a avut nimeni de obiectat, iar dintr-o dată, unii au, pare cam ciudat, dacă nu suspect. Avînd în vedere că spațiul închiriat este în curtea spitalului, iar terenul aparține Consiliului Județean, banii proveniți din plata chiriei revin în proporție de 30% unității sanitare, iar restul de 70%, proprietarului terenului. Asta înseamnă că, din punct de vedere financiar, ar avea de cîștigat mai ales autoritățile județene. Contradicțiile pe această temă nu ar fi apărut dacă doctorul Stelian Ghiță, directorul general al Spitalului Județean de Urgență Neamț, nu ar fi refuzat, anul acesta, să semneze actul adițional și nu ar fi cerut să se organizeze licitație pentru închirierea acestui spațiu, conform legii. Pînă în toamna anului trecut, chiriașă a spațiului unde funcționa această firmă a fost „Atlantis Rom“, al cărei patron era Ștefan Tajti. Din noiembrie 2005, spațiul respectiv a fost subînchiriat de societatea „Autonom“, care face parte din grupul de firme „Ștefan“, al cărui patron este Georgică Ștefan. Din 1999, cînd „Atlantis Rom“ și-a adjudecat spațiul, pînă acum, nu s-a mai organizat nici o licitație în acest sens, contractul fiind prelungit, prin act adițional, din doi în doi ani.
În cazul în care autoritățile județene își vor menține părerea conform căreia „spitalul nu trebuie să facă servicii funerare, ci să se ocupe de pacienții care trebuie vindecați“ și vor refuza categoric să aprobe organizarea unei licitații în acest sens, chioșcul existent, acum, lîngă Serviciul Medicină Legală, unde se desfășoară o astfel de activitate, va dispărea.
„Dacă s-a ajuns la concluzia că nu este necesar să existe o firmă cu articole funerare lîngă morga Spitalului Județean Neamț, nu este nici o problemă, vom desființa acel chioșc. Bine că am aflat că se dorește acest lucru, pentru că ne pregăteam să facem investiții în modernizarea acelui spațiu. Pe noi, ca firmă, nu ne afectează acest aspect, pentru că nu aceasta este baza activității noastre, deși mai deținem în oraș și în județ magazine cu obiecte funerare. Se pare că sînt ceva interese legate de acel spațiu, sau e altceva la mijloc, dar eu auzisem, demult, zvonuri conform cărora acel chioșc va dispărea de acolo. Noi avem plătită chiria pe acel spațiu pînă la sfîrșitul lunii mai, iar din discuțiile cu conducerea unității avem dreptul de a rămîne acolo, pînă la organizarea unei noi licitații, “, a declarat Georgică Ștefan, patronul grupului de firme „Ștefan“.
Reamintim că aleșii județeni nu au fost de acord cu solicitarea Spitalului Județean, care a cerut închirierea a 25 de metri pătrați de teren, în scopul amenajării unui chioșc de pompe funebre,
care să fie amplasat în curtea unității, lîngă Serviciul de Medicină Legală. Această solicitare a provocat reacții adverse din partea unor consilieri care au susținut că „atunci cînd mergi la spital, nu e
bine să vezi așa ceva“. „Nu spitalul trebuie să facă astfel de servicii funerare, ci să se ocupe de pacienții care trebuie vindecați“, a declarat vicepreședintele CJ Neamț, Dumitru Badea.
Să fie la mijloc ceva interese?

Articol afisat de 2775 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective