Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Interese la „pompe funebre“

Interese la „pompe funebre“

• conducerea Spitalului Judeþean intenþioneazã sã înainteze autoritãþilor judeþene un document prin care sã arate cã se justificã existenþa unei firme de articole funebre, lîngã morga unitãþii • refuzul Consiliului Judeþean de a aproba organizarea unei licitaþii în acest scop stîrneºte nedumerire, mai ales cã 70% din banii proveniþi din închirierea acelui spaþiu ar intra în buzunarul propriu • în spaþiul respectiv funcþioneazã o firmã de pompe funebre, din 1999 • din toamna anului trecut, spaþiul a fost subînchiriat de patronul grupului de firme „ªtefan“ •

Respingerea de cãtre consilierii judeþeni a solicitãrii Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ de a organiza licitaþie, în vederea închirierii a 25 de metri pãtraþi de teren, destinaþi funcþionãrii unei firme de pompe funebre, în curtea unitãþii, lîngã clãdirea Serviciului de Medicinã Legalã, a provocat cel puþin nedumerire la nivelul conducerii. Cum terenul pe care fiinþeazã cea mai mare unitate sanitarã din judeþ aparþine Consiliului Judeþean, licitaþia pe care voia sã o organizeze în acest scop a fost anulatã. Conducerea Spitalului Judeþean intenþioneazã sã întocmeascã ºi sã înainteze autoritãþilor judeþene un document prin care sã arate cã existenþa unei firme cu articole funebre este absolut justificatã în incinta unui spital unde, inevitabil, se mai ºi moare.
„Nu ºtiu de ce li se pare unora sinistrã ideea existenþei unei firme cu astfel de articole în incinta unui spital judeþean, cel mai mare din judeþ, unde, inevitabil, se înregistreazã multe decese, dat fiind faptul cã aici ajung cele mai grave cazuri, fie cã este vorba despre afecþiuni cronice, ori acute. Fiecãrei persoane decedate în spital i se face, obligatoriu, necropsie. Apoi, familia decedatului trebuie sã vinã dupã acesta, la morgã, cu sicriul. Foarte mulþi dintre cei care au avut cîte un necaz de acest gen în familie au fost foarte mulþumiþi cã au putut rezolva pe loc aceastã problemã. ÃŽn toate judeþele, pe lîngã spitalele mari, pe lîngã morgã funcþioneazã astfel de firme. Pe de altã parte, trebuie sã fim realiºti ºi sã acceptãm cã moartea face parte din viaþã ºi este un fenomen pe care nu îl putem ignora“, a declarat doctorul Stelian Ghiþã, director general al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.

„Se pare cã sînt ceva interese legate de acel spaþiu“
Faptul cã la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ funcþioneazã, de la sfîrºitul anului 1999, o firmã de servicii funerare ºi timp de mai bine de ºase ani nu a avut nimeni de obiectat, iar dintr-o datã, unii au, pare cam ciudat, dacã nu suspect. Avînd în vedere cã spaþiul închiriat este în curtea spitalului, iar terenul aparþine Consiliului Judeþean, banii proveniþi din plata chiriei revin în proporþie de 30% unitãþii sanitare, iar restul de 70%, proprietarului terenului. Asta înseamnã cã, din punct de vedere financiar, ar avea de cîºtigat mai ales autoritãþile judeþene. Contradicþiile pe aceastã temã nu ar fi apãrut dacã doctorul Stelian Ghiþã, directorul general al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, nu ar fi refuzat, anul acesta, sã semneze actul adiþional ºi nu ar fi cerut sã se organizeze licitaþie pentru închirierea acestui spaþiu, conform legii. Pînã în toamna anului trecut, chiriaºã a spaþiului unde funcþiona aceastã firmã a fost „Atlantis Rom“, al cãrei patron era ªtefan Tajti. Din noiembrie 2005, spaþiul respectiv a fost subînchiriat de societatea „Autonom“, care face parte din grupul de firme „ªtefan“, al cãrui patron este Georgicã ªtefan. Din 1999, cînd „Atlantis Rom“ ºi-a adjudecat spaþiul, pînã acum, nu s-a mai organizat nici o licitaþie în acest sens, contractul fiind prelungit, prin act adiþional, din doi în doi ani.
ÃŽn cazul în care autoritãþile judeþene îºi vor menþine pãrerea conform cãreia „spitalul nu trebuie sã facã servicii funerare, ci sã se ocupe de pacienþii care trebuie vindecaþi“ ºi vor refuza categoric sã aprobe organizarea unei licitaþii în acest sens, chioºcul existent, acum, lîngã Serviciul Medicinã Legalã, unde se desfãºoarã o astfel de activitate, va dispãrea.
„Dacã s-a ajuns la concluzia cã nu este necesar sã existe o firmã cu articole funerare lîngã morga Spitalului Judeþean Neamþ, nu este nici o problemã, vom desfiinþa acel chioºc. Bine cã am aflat cã se doreºte acest lucru, pentru cã ne pregãteam sã facem investiþii în modernizarea acelui spaþiu. Pe noi, ca firmã, nu ne afecteazã acest aspect, pentru cã nu aceasta este baza activitãþii noastre, deºi mai deþinem în oraº ºi în judeþ magazine cu obiecte funerare. Se pare cã sînt ceva interese legate de acel spaþiu, sau e altceva la mijloc, dar eu auzisem, demult, zvonuri conform cãrora acel chioºc va dispãrea de acolo. Noi avem plãtitã chiria pe acel spaþiu pînã la sfîrºitul lunii mai, iar din discuþiile cu conducerea unitãþii avem dreptul de a rãmîne acolo, pînã la organizarea unei noi licitaþii, “, a declarat Georgicã ªtefan, patronul grupului de firme „ªtefan“.
Reamintim cã aleºii judeþeni nu au fost de acord cu solicitarea Spitalului Judeþean, care a cerut închirierea a 25 de metri pãtraþi de teren, în scopul amenajãrii unui chioºc de pompe funebre,
care sã fie amplasat în curtea unitãþii, lîngã Serviciul de Medicinã Legalã. Aceastã solicitare a provocat reacþii adverse din partea unor consilieri care au susþinut cã „atunci cînd mergi la spital, nu e
bine sã vezi aºa ceva“. „Nu spitalul trebuie sã facã astfel de servicii funerare, ci sã se ocupe de pacienþii care trebuie vindecaþi“, a declarat vicepreºedintele CJ Neamþ, Dumitru Badea.
Sã fie la mijloc ceva interese?

Articol afisat de 3197 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective