Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

S-au încheiat înscrierile la teste naționale

• elevii claselor a VIII-a vor încheia cursurile vineri, 9 iunie 2006 • testările naționale se vor desfășura în perioada 19-22 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 25 iunie •

Vineri, 26 mai, a fost ultima zi de înscriere la testele naționale pentru elevii de clasa a VIII-a. Pentru susținerea examenului se pot prezenta atît promovații clasei a VIII-a de gimnaziu din seria curentă, cît și din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de capacitate, indiferent de vîrsta candidatului. Atît cei proveniți din învățămîntul de stat, cît și din învățămîntul particular au dreptul să susțină testele naționale, fără taxă. Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la susținerea examenului numai după echivalarea studiilor și promovarea diferențelor stabilite de Ministerul Educației și Cercetării.
Elevii claselor a VIII-a vor încheia cursurile vineri, 9 iunie 2006. Tabelele de înscriere, pentru absolvenții din seria curentă, se actualizează după încheierea semestrului al doilea (prin eliminarea candidaților corigenți, repetenți, cu situația neîncheiată sau exmatriculați) și se transmit centrului de testare la care școala este arondată, în data de 11 iunie, semnate și ștampilate de directori.
Procedura de selecție privind accesul absolvenților clasei a VIII-a în a IX-a are în vedere următoarele criterii: media la testele naționale, cu o pondere de 50%, și media de absolvire a claselor V-VIII, cu o pondere de 50%. Pentru admiterea la liceele vocaționale sau la clasele cu predare a unei limbi moderne în regim bilingv, candidații au susținut, în perioada 5-7 mai, probe de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă.
Testele naționale se susțin anual, într-o singură sesiune. În caz de nepromovare a testării naționale, absolvenții clasei a VIII-a pot fi repartizați în clasa a IX-a la școala de arte și meserii. Disciplinele la care se susțin testele naționale sînt următoarele: a) limba și literatura română - test scris, din materia claselor V-VIII, conform programei de testare publicate la începutul anului școlar; b) matematica - test scris, din materia claselor V-VIII, conform programei de testare publicate la începutul anului școlar; c) istoria românilor sau geografia României (la alegere) - test scris, din materia clasei a VIII-a, conform programei de testare publicate la începutul anului școlar. Candidații aparținînd minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, susțin și un test la limba și literatura maternă, din materia claselor V-VIII, conform programei de testare. Examenele vor avea loc pe 19 iunie (limba și literatura română), 20 iunie (limba și literatura maternă), 21 iunie (matematică) și 22 iunie (istorie sau geografie). Probele scrise din cadrul testelor naționale se vor desfășura începînd cu ora 9.00. Rezultatele vor fi afișate pe 25 iunie, pînă la ora 16.00, după care, în perioada 26-28 iunie 2006, va avea loc depunerea și rezolvarea contestațiilor. Rezultatele finale vor fi afișate pe 29 iunie 2006.

Articol afisat de 1889 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective