Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Furnizorii de servicii sociale, chemați la apel

La Direcția de Muncă, Solidaritate Socială și Familie Neamț a avut loc joi, 25 mai, o întîlnire de lucru cu reprezentanții furnizorilor de servicii sociale din Neamț, acreditați conform legii.
Întîlnirea a început cu prezentarea actelor normative care conturează cadrul legal pentru desfășurarea activității furnizorilor de servicii sociale: Ordonanța nr. 86/ 2004 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 68/ 2003 privind serviciile sociale; Ordinul nr. 383/ 2005 pentru aprobarea standardelor generale de calitate privind serviciile sociale și a modalității de evaluare a îndeplinirii acestora de către furnizori; Hotărîrea de Guvern nr. 197/ 2006 privind aprobarea programelor de interes național în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu handicap, precum și în domeniul asistenței sociale a persoanelor vîrstnice, persoanelor fără adăpost și persoanelor victime ale violenței în familie și a finanțării acestor programe; Legea nr. 47/ 2006 privind sistemul național de asistență socială; Ordinul nr. 246/ 2006 privind aprobarea Standardelor minime specifice de calitate pentru serviciile de îngrijire la domiciliu și centrele rezidențiale destinate persoanelor vîrstnice; Ordinul nr. 280/2006 privind aprobarea procedurii de lucru în vederea constituirii și accesării Registrului electronic unic al serviciilor sociale.
A doua parte a întîlnirii a fost rezervată ultimei noutăți în legislația asistenței sociale, și anume Ordinului Ministrului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei nr. 325/ 2006 pentru aprobarea Metodologiei de evaluare, selectare și de finanțare a proiectelor din cadrul programelor de interes național în domeniul asistenței sociale, care precizează categoriile de furnizori de servicii sociale ce pot depune proiecte prin programele de interes național, în domeniul protecției persoanelor vîrstnice și a persoanelor fără adăpost (serviciile publice de asistență socială organizate în subordinea consiliilor locale ale municipiilor, direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului de la nivelul sectoarelor municipiului București, direcțiile generale județene de asistență socială și protecția copilului, furnizori privați - asociații, fundații și culte religioase).
În județul Neamț, există 29 de furnizori de servicii sociale acreditați conform legii, iar 5 dintre aceștia, numărînd printre activități și protecția persoanelor vîrstnice, pot solicita finanțarea unor proiecte din cadrul programelor de interes național în domeniul asistenței sociale, condorm Ordinului ministrului nr. 325/ 2006.
Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei monitorizează, evaluează și controlează serviciile sociale prin direcțiile județene de muncă, furnizorii acreditați avînd obligația de a comunica acestora serviciile acordate, numărul de beneficiari și de cazuri soluționate. Toate aceste date au fost incluse în Registrul electronic unic al serviciilor sociale, înființat la nivelul Ministerului.

Articol afisat de 2382 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective