Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primăria pune la punct accesul spre Cîrlomanu

Primăria pune la punct accesul spre Cîrlomanu

• strada Bogdan Vodă va fi lărgită, va avea canalizare și va fi iluminată

Primăria Piatra Neamț va demara un amplu program de modernizare a străzii Bogdan Vodă, cea care asigură accesul pe dealul Cîrlomanu. Autoritățile locale au stabilit că strada respectivă trebuie lărgită și, pentru a se putea realiza acest proiect, s-a găsit ca soluție efectuarea unui schimb de teren cu o persoană particulară, pe proprietatea căreia să se facă lărgirea. Cu această propunere au fost de acord consilierii locali municipali, în ședința de săptămîna trecută. Atunci s-a aprobat, de principiu, schimbul de terenuri între municipiul Piatra Neamț și Elena Apopei. Pietreanca deține teren chiar lîngă strada Bogdan Vodă. Avîndu-se în vedere necesitatea realizării unor investiții pe această stradă - amenajarea unor spații de parcare, executarea sistemului de colectare a apei pluviale pe o suprafață de teren care nu este a municipalității - s-a găsit varianta extinderii pe proprietatea privată. Reprezentanții Primăriei Piatra Neamț urmează să identifice o suprafață de teren ce aparține Consiliului Local care va fi oferită la schimb Elenei Apopei. Apoi, se va face o evaluare a parcelelor provenite de la ambele părți, după care se va încheia contractul privind transferul de terenuri.
Strada Bogdan Vodă, care asigură accesul spre zona de agrement Cîrlomanu, este degradată și nu are canalizare pluvială, astfel că apa provenită din ploile abundente inundă curțile cetățenilor. Pe acest drum, traficul este intens, iar pentru că pe o lungime de 120 de metri strada are o lățime de numai 3,5 metri, circulația nu se desfășoară în siguranță. Se consideră absolut necesară supralărgirea la două benzi, ceea ce este posibil doar cu extinderea pe proprietatea privată, pe o lungime de 70 de metri și o lățime de șase metri. În planul Primăriei Piatra Neamț este ca, pe o suprafață de 290 de metri pătrați, să se amenajeze parcări. Specialialiștii susțin că este nevoie de construirea, cu prioritate, a unui sistem de colectare a apelor pluviale, în baza unui proiect de execuție. Sistemul de colectare a apelor presupune realizarea unor rigole marginale pe o distanță de 190 de metri, cu descărcare într-un denisipator perpendicular pe axul drumului. Dirijarea apelor din denisipator se va face printr-o rețea de canalizare închisă, spre emisar pîrîul Borzoghean, pe o lungime de 150 de metri, cu cămine de vizitare. Descărcarea apelor în emisar este posibilă doar dacă se execută lucrarea pe proprietatea privată situată lîngă strada Bogdan Vodă.

Pregătiri de Zilele Municipiului
Cum pînă la Zilele Municipiului Piatra Neamț mai este mai puțin de o lună, acestea urmînd să fie marcate în perioada 23-25 iunie, strada Bogdan Vodă va intra în focul pregătirilor în foarte scurt timp, întrucît pe acest traseu se ajunge pe Cîrlomanu, locul de desfășurare a manifestărilor. Strada este neiluminată, de aceea va trebui făcută o deviere de la un conductor electric, pentru rezolvarea acestei probleme. Dan Câmpeanu, directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Piatra Neamț, a declarat că se lucrează cu o firmă specializată. După amenajarea canalizării, drumul va fi asfaltat. Este necesară și o lărgire a scenei din zona de desfășurare a manifestărilor, pentru a fi posibilă desfășurarea formațiilor și artiștilor care vor susține spectacole de Zilele Municipiului Piatra Neamț. Dan Câmpeanu a mai precizat că, în zonă, se va monta un transformator electric, astfel încît să nu mai fie necesară deplasarea unui generator, așa cum s-a întîmplat în 2005. Luînd în considerare faptul că pe Bogdan Vodă vor fi amenajate rețele pentru utilități, probabil că, în viitor, dealul Cîrlomanu va deveni o zonă foarte interesantă pentru cei care vor dori să își construiască vile.

Articol afisat de 1558 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective