Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nimeni nu vrea ºefia justiþiei romaºcane

Nimeni nu vrea ºefia justiþiei romaºcane

• termenul pentru înscrierea la concursul pentru funcþii de conducere la instanþe ºi parchete a expirat • nici un candidat nu a dorit ºefia Tribunalului Neamþ • la fel stau lucrurile pentru postul de vicepreºedinte la Judecãtoria Piatra Neamþ, ca ºi de preºedinte, respectiv de vicepreºedinte la instanþa din Roman • se mai aºteaptã eventuale canditaturi trimise prin poºtã •

Perioada de depunere a candidaturilor pentru ºefiile justiþiei nemþene s-a încheiat joi, 25 mai, iar la centralizarea datelor de cãtre Consiliul Superior al Magistraturii a rezultat cã nimeni nu doreºte sã fie preºedintele Tribunalului Judeþean Neamþ. Nici pentru fotoliul de vicepreºedinte al Judecãtoriei Piatra Neamþ nu existau candidaþi, la fel ca ºi pentru fotoliile de preºedinte ºi vicepreºedinte la Judecãtoria Roman. Pentru celelalte posturi vacante din justiþia nemþeanã, încã nu fuseserã definitivate listele. Cu toate acestea, ar mai putea apãrea candidaþi, urmînd sã ajungã cele care au fost trimise, în timp util, prin poºtã. Apoi, se va verifica dacã înscriºii îndeplinesc condiþiile de participare, urmînd ca lista sã fie publicatã sãptãmîna viitoare. „Deocamdatã, nu este nici o persoanã înscrisã pentru preºedinþia Tribunalului Neamþ, a Judecãtoriei Roman ºi nici pentru vicepreºedinte la aceste instanþe. De asemenea, nu existã înscrieri pentru postul de vicepreºedinte la Judecãtoria Piatra Neamþ. Se aºteaptã eventuale candidaturi care au fost trimise prin poºtã, dupã care se verificã dacã îndeplinesc condiþiile de participare“, a declarat judecãtorul Cecilia Morariu, purtãtor de cuvînt al Consiliului Superior al Magistraturii.
În Neamþ, sînt 10 posturi scoase la concurs, la aproape toate unitãþile de profil din judeþ. În afarã de cele menþionate anterior, mai sînt libere fotoliile de prim-procuror de la Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Roman, Bicaz ºi Piatra Neamþ. De asemenea, este vacant jilþul de preºedinte la Judecãtoria Tîrgu Neamþ ºi cel de la Judecãtoria Bicaz. Concursul va avea loc în perioada 10 iunie-2 iulie 2006.
Sînt libere, în toatã þara, 158 de posturi la conducerea instanþelor ºi 47 la Parchete. Conform regulamentului stabilit pentru desfãºurarea testãrii, pot participa la accederea în aceste funcþii numai magistraþi, judecãtori sau procurori care au obþinut calificativul foarte bine la ultima evaluare ºi care nu au fost sancþionaþi disciplinar, în ultimii 3 ani. Proiectele referitoare la exercitarea funcþiilor de conducere vor fi depuse de magistraþi pînã pe 31 mai. În perioada 10-16 iunie, va avea loc testarea psihologicã a candidaþilor, iar de pe 21, pînã pe 30 iunie vor fi susþinute proiectele. Ultima dintre probe, susþinerea testãrii scrise, va avea loc pe 2 iulie. Una din cauzele pentru care nu existã doritori pentru ºefiile instanþelor nemþene ar putea fi modul de organizare ºi subiectele de la concursul precedent, din martie 2006. Atunci, testarea a lãsat un gust amar magistraþilor, foarte mulþi dintre candidaþi, din toatã þara, cerînd anularea acesteia. Solicitarea a fost motivatã de aceea cã subiectele nu ar fi respectat tematica ºi bibliografia, iar testarea scrisã s-ar fi apropiat mai mult de mersul economiei de piaþã, decît de nevoile instanþelor de judecatã. În cele din urmã, CSM a validat concursul. Atunci, din judeþul Neamþ, singurul care a trecut de testare a fost judecãtorul Mirel Cãtãlin Mormoe, proaspãtul preºedinte al Judecãtoriei Piatra Neamþ. Doi dintre magistraþii nemþeni au ieºit din concurs chiar de la testarea psihologicã, iar restul nu au reuºit sã obþinã media 7 la celelalte douã probe.

Articol afisat de 1833 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective