Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nimeni nu vrea șefia justiției romașcane

Nimeni nu vrea șefia justiției romașcane

• termenul pentru înscrierea la concursul pentru funcții de conducere la instanțe și parchete a expirat • nici un candidat nu a dorit șefia Tribunalului Neamț • la fel stau lucrurile pentru postul de vicepreședinte la Judecătoria Piatra Neamț, ca și de președinte, respectiv de vicepreședinte la instanța din Roman • se mai așteaptă eventuale canditaturi trimise prin poștă •

Perioada de depunere a candidaturilor pentru șefiile justiției nemțene s-a încheiat joi, 25 mai, iar la centralizarea datelor de către Consiliul Superior al Magistraturii a rezultat că nimeni nu dorește să fie președintele Tribunalului Județean Neamț. Nici pentru fotoliul de vicepreședinte al Judecătoriei Piatra Neamț nu existau candidați, la fel ca și pentru fotoliile de președinte și vicepreședinte la Judecătoria Roman. Pentru celelalte posturi vacante din justiția nemțeană, încă nu fuseseră definitivate listele. Cu toate acestea, ar mai putea apărea candidați, urmînd să ajungă cele care au fost trimise, în timp util, prin poștă. Apoi, se va verifica dacă înscrișii îndeplinesc condițiile de participare, urmînd ca lista să fie publicată săptămîna viitoare. „Deocamdată, nu este nici o persoană înscrisă pentru președinția Tribunalului Neamț, a Judecătoriei Roman și nici pentru vicepreședinte la aceste instanțe. De asemenea, nu există înscrieri pentru postul de vicepreședinte la Judecătoria Piatra Neamț. Se așteaptă eventuale candidaturi care au fost trimise prin poștă, după care se verifică dacă îndeplinesc condițiile de participare“, a declarat judecătorul Cecilia Morariu, purtător de cuvînt al Consiliului Superior al Magistraturii.
În Neamț, sînt 10 posturi scoase la concurs, la aproape toate unitățile de profil din județ. În afară de cele menționate anterior, mai sînt libere fotoliile de prim-procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman, Bicaz și Piatra Neamț. De asemenea, este vacant jilțul de președinte la Judecătoria Tîrgu Neamț și cel de la Judecătoria Bicaz. Concursul va avea loc în perioada 10 iunie-2 iulie 2006.
Sînt libere, în toată țara, 158 de posturi la conducerea instanțelor și 47 la Parchete. Conform regulamentului stabilit pentru desfășurarea testării, pot participa la accederea în aceste funcții numai magistrați, judecători sau procurori care au obținut calificativul foarte bine la ultima evaluare și care nu au fost sancționați disciplinar, în ultimii 3 ani. Proiectele referitoare la exercitarea funcțiilor de conducere vor fi depuse de magistrați pînă pe 31 mai. În perioada 10-16 iunie, va avea loc testarea psihologică a candidaților, iar de pe 21, pînă pe 30 iunie vor fi susținute proiectele. Ultima dintre probe, susținerea testării scrise, va avea loc pe 2 iulie. Una din cauzele pentru care nu există doritori pentru șefiile instanțelor nemțene ar putea fi modul de organizare și subiectele de la concursul precedent, din martie 2006. Atunci, testarea a lăsat un gust amar magistraților, foarte mulți dintre candidați, din toată țara, cerînd anularea acesteia. Solicitarea a fost motivată de aceea că subiectele nu ar fi respectat tematica și bibliografia, iar testarea scrisă s-ar fi apropiat mai mult de mersul economiei de piață, decît de nevoile instanțelor de judecată. În cele din urmă, CSM a validat concursul. Atunci, din județul Neamț, singurul care a trecut de testare a fost judecătorul Mirel Cătălin Mormoe, proaspătul președinte al Judecătoriei Piatra Neamț. Doi dintre magistrații nemțeni au ieșit din concurs chiar de la testarea psihologică, iar restul nu au reușit să obțină media 7 la celelalte două probe.

Articol afisat de 1346 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective